50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Expositie ‘Fine art Photography’ van Gemmy Woud-Binnendijk in Museum de Kantfabriek

kind-met-kraag-en-kippen

Gemmy Woud-Binnendijk uit het Noord-Limburgse Oostrum portretteert kinderen in de typische stijl van de schilderijen van de oude meesters. Haar foto’s gaan de hele wereld over. Zo stonden ze al in toonaangevende modebladen en vielen in de prijzen op internationale fotofestivals.
De expositie is kleurrijk en inspirerend voor iedereen die van modelleren en fotograferen houdt. Museum de Kantfabriek toont 30 foto’s en laat je kennismaken met haar fascinerend beeldend vermogen.

“Ik probeer heel dicht bij het schilderen te blijven. Ik houd van de donkere, gedempte kleuren en de eenvoud van het licht in de schilderijen van de zeventiende-eeuwse Hollandse meesters”, zegt Gemmy Woud-Binnendijk.

In haar portretten gebruikt ze onder andere de clair-obscur techniek. Deze techniek versterkt de licht-donker contrasten terwijl er weinig gebruik wordt gemaakt van de middentonen. Hiermee introduceert ze het dramatische effect in haar portretten die zo kenmerkend zijn voor de oude schilderstijl. Deze contrastrijke donkere en lichte tonen laat ze vervolgens vloeiend in elkaar overlopen met behulp van de Sfumato techniek.
Voor meer informatie zie https://www.museumdekantfabriek.nl/fine-art-photography-van-gemmy-woud-binnendijk-in-museum-de-kantfabriek-in-horst/.

De looptijd van deze expositie is van 17 december 2017 tot en met 22 april 2018.

 

 

Reageren

Reacties