50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Exotische wereld van tempeldanseressen en nobele krijgers komen tot leven in LA BAYADÈRE

bayadere

Ballet in drie bedrijven
LIVE in 60 Nederlandse bioscopen op dinsdag 13 november om 20:15 uur

Met 11 ballet- en operavoorstellingen, die LIVE in meer dan 1.000 theaters in 40 landen wereldwijd worden vertoond, brengt Royal Opera House ook in seizoen 2018/2019 een breed scala aan voorstellingen die allen LIVE vanuit het wereldberoemde Covent Garden worden uitgezonden. Op 13 november wordt de kijker meegenomen naar Marius Petipa’s exotische 19e-eeuwse sprookje La Bayadere (De Tempeldanseres) dat zich in India afspeelt. De klankrijkdom en sfeer van componist Ludwig Minkus’ sluiten perfect aan bij de elegante precisie van de klassieke choreografie van Natalia Markova.

Over La Bayadère
La Bayadère vertelt het liefdesverhaal van de tempeldanseres Nikaja en de krijger Solor die ondanks zijn liefde voor Nikaja, trouwt met de dochter van de Radja. Een van de hoogtepunten voor het corps de ballet is de beroemde, maanverlichte “witte akte” ofwel Het Rijk der Schimmen – waarin de verloren liefde van Solor in vele gedaanten zijn geest belaagt.
De choreografie geeft niet alleen de twee concurrerende ballerina’s alle ruimte om te schitteren, maar laat in een opzienbarende solo ook een bronzen afgodsbeeld tot leven komen.

Voor meer informatie ga je naar: royaloperahouse.nl

Reageren

Reacties