50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Ervaar de winter op een écht Middeleeuws kasteel

winter-muiderslot-web

Van 24 december t/m 8 januari wordt de winter gekoesterd op het Muiderslot.

In de decembermaanden kruipt de kou in de muren van het kasteel. In de warme feestelijk aangeklede 17e-eeuwse zalen verdrijft het Muiderslot de kou, met een speciale winterse rondleiding. Warme chocomel en glühwein in onze taveerne zorgen voor het ultieme wintergevoel. De tentoonstelling “de Kracht van Kleur in de Middeleeuwen” en een verhalenverteller brengen daarnaast kleur in donkere dagen.

 ‘Drie Koningen, geef mij een nieuwe hoed’

In de rondleiding wordt in de kerstvakantie speciale aandacht besteed aan de bijna vergeten tradities rond het Driekoningenfeest op 6 januari. Een feest dat in de Gouden eeuw gepaard ging met bijzondere liederen, speciaal eten en optochten langs de deuren.

Kleur in donkere tijden

In de donkerste dagen van het jaar, brengt de tentoonstelling Kracht van Kleur in de Middeleeuwen aan het licht dat de Middeleeuwen helemaal niet zo’n donkere tijd was als wellicht gedacht.

Familiewapens  knutselende-kracht-ven-kleur_mike-bink_web

Eén van de topstukken in de tentoonstelling is een 15e-eeuws heraldisch wapenboek, vol kleurrijke Middeleeuwse familiewapens. Op 28 december en 4 januari kunnen bezoekers zelf aan slag om een eigen “glas-in-lood” familiewapen te knutselen om voor het raam te hangen.

Middeleeuwse avonturen

Op vrijdag 30 december en 6 januari kunnen bezoekers zich -net zoals de Middeleeuwse bewoners in de lange winters- laven aan de kleurrijke wereld van de spannende koning Arthurverhalen. Een verhalenverteller brengt het verhaal tot leven van de dappere ridder Walewein, die voor Koning Arthur op pad ging om een zwevend schaakbord te halen. Ieder heel uur is de voorstelling te zien in de kapel.

Openingstijden en toegangsprijzen:
Tijdens de kerstvakantie is het slot geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Kassa sluit om 16.30 uur.
Toegangsprijs: volwassenen € 13,50 /  kinderen € 9,00 / Museumkaart gratis.

Meer informatie:  www.muiderslot.nl

Reageren

Reacties