50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Eierexpositie bij Huis Verwolde

Verwolde-Eierexpositie

De hele maand april zijn prachtig versierde eieren te zien bij Huis Verwolde in een bijzondere eierexpositie. De getoonde collectie komt uit het bezit van de Stichting van Versierde Eieren. De totale collectie omvat ruim 800 eieren, een flink deel daarvan valt in de expositie te zien. Het zijn ware kunstwerken in een breed scala van materialen en technieken.

Pasen is onlosmakelijk verbonden met de folklore van het versieren van eieren. Met name in de Oost-Europese volkskunst kwam het beschilderen met vrolijke kleuren tot grote bloei, maar ook andere technieken raakten in zwang. Zo worden eieren versierd met stro, papierknipsels, batik, kleivormen, metaal en zelfs edelstenen zoals door de beroemde Fabergé aan het Russische hof. De formaten variëren van 1 cm (kolibrie) tot 20 cm (struisvogel). Overal ter wereld worden rond Pasen eiermarkten gehouden waar kunstenaars hun werk tonen en verkopen.

De eieren staan opgesteld in de sfeervol ingerichte vertrekken van Huis Verwolde en zijn te bezichtigen tijdens een rondleiding met gids. Tijdens deze rondleiding hoort u het verhaal van Huis Verwolde en heeft u de gelegenheid de eieren te bekijken.

Datum & tijd: Op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag in de maand april.

Rondleidingen zijn om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Entree: volwassenen € 8,50 en kinderen tot en met 18 jaar € 5,00. Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis toegang.

Meer informatie: www.glk.nl/verwolde

Huis Verwolde
Jonker Emilelaan 4
7245 TL Laren

Reageren

Reacties