50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Eerste olifantje WILDLANDS geboren

WILDLANDS olifant geboren 1

In WILDLANDS is vanochtend vroeg een gezond olifantenkalfje geboren. Het is de allereerste geboorte in de Olifantenvallei. Het vrouwtje/mannetje staat al zeer stevig op de poten en weegt ongeveer 100 kilo. Het ziet er allemaal goed en gezond uit!

 

Bij olifanten vindt de bevalling plaats in de familiegroep. Bij de bevalling spelen de tantes een hele grote rol. Zij beschermen de kwetsbare moeder. Ook als het kalfje in de benen moet komen, helpen de andere olifanten mee.

De kleine olifant wijkt niet van zijn/ haar moeders zijde. Ook beide tantes zijn steeds in de buurt. De moeder werd 26 jaar geleden zelf  als eerste olifant ooit in Emmen geboren. Zij is een ervaren moeder; dit vrouwtje/ mannetje is haar vijfde jong.

De hele kudde blijft vandaag in het overdekte gedeelte van de Olifantenvallei. Daar kunnen gasten zien hoe zo’n groepsgebeuren het is; de hele kudde staat om en over de kleine heen.

In totaal telt de  kudde van WILDLANDS nu negen olifanten; drie volwassen vrouwen, één volwassen bul, vier jonge stiertjes en dit pasgeboren kalf. Verwacht wordt dat er nog dit voorjaar een tweede jong volgt.
Op website www.wildlands.nl/olifantenjong ontwikkelingen in de gaten.

WILDLANDS olifant geboren 3

 

Reageren

Reacties