50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Echte verse kreeftensoep

kreeften soep2

Dit moet je wel durven te maken!

Ingrediënten Voor 4 personen

1 flinke soepkreeft (Soepkreeft is een dode niet gekookte kreeft. Bestellen bij de visboer.)

1 ui

2 winterwortels

2 stengels bleekselderij

2 eetlepels tomatenpuree

40 gram gezouten boter

200 milliliter room

1,5 liter visbouillon (mag gewoon uit een pot hoor, of van blokjes)

2 blaadjes laurier, 4 takjes verse tijm, 2 takken rozemarijn

flinke scheut cognac

1 glas droge witte wijn

1 prei

 

Bereiding
Was en snijd alle groenten in stukken van ongeveer 2 cm lengte. Dit mag best grof gebeuren.

Zet een grote soeppan op het vuur met een flinke scheut olijfolie en bak de dode kreeft goed heet aan in de olie. Maak de kreeft met een houten spatel kapot tijdens het bakken in de soeppan zodat alle onderdelen van de kreeft goed gebakken worden. Blijf roeren met je spatel.

Voeg de groenten en de tomatenpuree na een minuut of 8 aanbakken toe en bak lekker mee.

Blus het geheel af met een scheut cognac en een glas witte wijn. Neem zelf ook een slok en flambeer door direct na het toevoegen van wijn en cognac er even een aansteker bij houden. (Pas op je haar!)

Voeg de visbouillon, de kruiden en room toe. Laat het geheel een klein uurtje zacht trekken en laat het goed uitlekken in een zeef. Kook de soep nog een beetje in en breng op maak met zout en peper. Voeg de roomboter toe en bind de boter met de soep door een staafmixer te gebruiken. Mocht de soep nog wat dun zijn dan kun je hem nog wat bijbinden met bijvoorbeeld aardappelzetmeel.

Serveer de soep met vers gesneden bieslook, eventueel wat rivierkreeftenstaartjes en verse broodjes.

Kcal. 345

Arjen Zeevenhooven

 

Reageren

Reacties