50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Dood door schuim

Naamloos

Jens en Mario waren geen vrienden. Ze kenden elkaar, dat wel. Ze deden soms samen een ‘zaakje’.

De laatste keer was dat niet zo goed verlopen. Jens was groter en sterker dan Mario. Maar vooral ook sluwer. Mario was een technicus. Hij had zichzelf gaandeweg ontwikkeld; hij was goed met elektra en computers. Die laatste keer had Jens Mario gevraagd de camera’s bij de antiquair aan het Noordeinde uit te schakelen. Mario had er één over het hoofd gezien. Tevreden kon Jens vaststellen dat hij onherkenbaar was. Want die camerabeelden waren wel bij Opsporing Verzocht te zien geweest. Zijn ‘oogst’ was absoluut de moeite waard. Maar Mario kreeg niets, hij had Jens in gevaar gebracht … Dat zette kwaad bloed bij Mario en morrend nam hij afscheid.

Jens liet niets meer van zich horen. Totdat dat sms’je kwam; ‘ze moesten het maar weer goedmaken’. Hij heeft me nodig, dacht Mario. Verbaasd hoorde hij dat Jens een ‘geintje’ voorstelde. Er was een feestweek in z’n geboorteplaats, optredens van ruige bandjes in een tent, maffe activiteiten en genoeg drank. Ze konden er tegenaan, daar blijven slapen, de caravan van z’n ouders was vrij. Ze konden hun gang gaan en nieuwe plannen maken. Dus toch, dacht Mario. Maar een paar dagen uit z’n bol, dat leek hem wel. Hij stemde toe. Wie weet was er in dat boerengat wel wat te ‘versieren’.

Jens twijfelde. De beelden van de kraak bij de antiquair waren opnieuw te zien geweest. Nog steeds zonder gevolg, dat wel. Maar hij was niet gerust. Hij zou Mario nog eens goed de waarheid zeggen. Tenslotte kon die hem nog altijd verlinken; de antiquair had een beloning uitgeloofd. Hij wist niet of Mario dat wist … Ze troffen elkaar bij de caravan. Dronken, ouwehoerden en bedachten nieuwe plannen.

Jens bedacht wel tien mogelijkheden om Mario uit te schakelen. Dé mogelijkheid werd hem in de schoot geworpen. Hij haalde Mario over samen mee te doen met een race met obstakels; een zeephelling, een bak met banden, modderbak, een stromuur en schuimbad. Jens had er geen moeite mee, hij hielp Mario zelfs. Toen die wegglibberde en struikelde in het manshoge schuim, aarzelde hij slechts even. Hij dook ook en duwde hem onder. Daarna liep hij nog enkele keren over hem heen.

De organisatie miste na afloop een deelnemer.

De avondkrant meldde een treurige ongeluk.

Reageren

Reacties