50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Dag van het Kasteel

Doorwerth-het-kasteel1

Maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, wordt weer de Dag van het Kasteel georganiseerd. Een prachtig evenement voor jong, oud en alles er tussenin. Het thema is dit jaar “Verbogen verhalen verteld”. Kasteel Doorwerth haalt dan ook weer van alles uit de kast! Geldersch Landschap & Kasteelen wil graag – net als de Nederlandse Kastelen Stichting – laten zien dat het behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen!

In en rond het kasteel
Ontmoet in het kasteel de vroegere bewoners van het kasteel: Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of één van haar roddelende kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakell zijn weer aan ’t werk in de oude keuken en wellicht komt u de baron zèlf tegen. Ook de eerste bewoner, de middeleeuwse Berend van Doorenweerd, loopt wel eens door het kasteel.

Vrijwilligers uit de moestuin vertellen enthousiast over de bewerking van de moestuin, die een presentatie is van hoe gewassen werden verbouwd ten behoeve van de familie op haar kasteel. Proef en ruik de heerlijke kruiden en wissel leuke oude recepten uit! Om 12, 13, 14 en 15 uur kunt u met een vrijwilliger mee.

Vroeger had een groot landgoed niet alleen een tuin en een boomgaard, maar ook een bijenstal. De imkers van Imkervereniging de Korenbloem beheren de stal en laten de bezoekers kennis maken met de wondere wereld van de bij.

Tijd: 11.00-17:00 (activiteiten stoppen om 16:00 uur). Kosten: € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart­houders gratis op vertoon van jaarkaart.

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2
6865 ND Doorwerth

https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=1890

Reageren

Reacties