50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Dag van het Kasteel

dcdd1dDe-dag-van

Maandag 10 juni , Tweede Pinksterdag, wordt weer de Dag van het Kasteel georganiseerd. Een prachtig evenement voor jong, oud en alles er tussenin. Het thema is dit jaar “Over de Grens”. Geldersch Landschap & Kasteelen wil graag – net als de Nederlandse Kastelen Stichting – laten zien dat het behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen!

In het verleden trouwden mensen vaak binnen hun eigen sociale groep. Dit gebeurde ook regelmatig tussen families met kastelen, buitenplaatsen en landgoederen. Zo ontstonden banden over de grens. Hierdoor zijn veel buitenlandse invloeden naar Nederland gekomen en vice versa. Ook familiebezit dat zowel in Nederland als in het buitenland ligt.

Ontmoet in het kasteel de vroegere bewoners van het kasteel: Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld of Madame de la Tremouille. Beide waren ze gelieerd aan families over de grens en zullen graag hun verhaal met de beozkeers delen,

Om 11.30 en 13.00 uur kan de bezoeker een rondje door de tuin maken met de tuinbaas; hij vertelt enthousiast over de bewerking van de moestuin, die een presentatie is van hoe gewassen werden verbouwd ten behoeve van de familie op haar kasteel. Proef en ruik de heerlijke kruiden en wissel leuke oude recepten uit!

Tijd: 11.00-17:00 (activiteiten stoppen om 16:00 uur).

Kosten: € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25.

Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart­houders gratis op vertoon van jaarkaart.

Reageren

Reacties