50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Botanisch museum De Kruidhof is een bezoek meer dan waard

vijver vanaf de brug

Botanische tuin De Kruidhof is de botanische tuin van Friesland en ligt in Buitenpost op loopafstand van het station en op 18 treinminuten van zowel Groningen als Leeuwarden. Op een terrein van 3,5 hectare vindt u maar liefst zeventien schitterende thematuinen, een educatieve kinderspeeltuin, een IJstijdenmuseum, een tuincafé en een verkooptuin waar u terecht kunt voor bijzondere vaste planten, kruiden, rozensoorten, fruitboompjes en groenteplantjes.

 

Basis van de collectie is de grote Geneeskrachtige Kruidentuin. De aromatische kruiden van weleer zijn momenteel vooral te vinden in de Keukenkruidentuin. Hier treft u onder andere peterselie en selderij, maar ook vele soorten pepermunt, mierikswortel, kardoen en salie aan. Prachtig in het voorjaar met de bloesems en in het najaar met het rijpe fruit is de Fruithof. Hier groeien veel oude appel- en perenrassen, maar ook ‘vergeten’ fruitsoorten. Een kloostertuin, een bijbelplantentuin, een medidatietuin, een heemtuin, een verfplantentuin, zijn zomaar wat voorbeelden van onze tuinencollectie. In het vroege voorjaar is de Bostuin met de vele stinzenplanten die de bodem bedekken op haar mooist.

 

Kinderactiviteiten

Kinderen halen hun hart op in De Kruidhof. Er is een grote educatieve speeltuin en voor de kleintjes het spannende trollenpad. U kunt zelf door de tuinen wandelen of kiezen voor een rondleiding door een gids.

 

Openingstijden

De Kruidhof is in 2016 geopend van 2 april tot en met 12 oktober, van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie en onze actuele agenda vindt u op www.dekruidhof.nl U kunt ook bellen naar 0511 54 12 53.

 

Ook voor feestjes, vergaderingen en groepsarrangementen bent u van harte welkom op De Kruidhof.logo_coated_CMYK

 

Kijk voor openingstijden en onze evenementen op www.dekruidhof.nl of mail naar info@dekruidhof.nl voor meer informatie. Gratis toegang met de Museumkaart.

 

Reageren

Reacties