50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Bontrager introduceert nieuwe Aeolus Pro 3V wielen voor gravel- en adventurebikes

BT19_Action_Wheels_Gravel_4

Bontrager, het onderdelenmerk van Trek, voegt een nieuwe lid toe aan de familie van hoogwaardige carbonwielen. De Aeolus Pro 3V is een wielset speciaal voor de groeiende markt van gravel- en adventurebikes.

De nagelnieuwe Aeolus Pro 3V wielen bestaan uit hetzelfde beproefde OCLV Carbon als de andere racewielen uit de Aeolus-familie en zijn uitgerust met een Rapid Drive 108-naaf en een bredere velgbinnenbreedte van 25 mm, zodat brede banden beter ondersteund worden en het rijgedrag nog aangenamer wordt.

”De nieuwe Aeolus Pro 3V wielen hebben dezelfde genen als de rest van de Aeolus-familie, maar ze zijn beter geschikt voor gravel en onverhard terrein”, aldus Graham Wilhelm, productmanager Bontrager Wheels. ”Ze zijn gemaakt voor allround fietsers die wel het voordeel willen van bredere banden, maar niet aan prestaties willen inleveren.

De extra ondersteuning van de 25 mm velgbinnenbreedte betekent dat je dikkere banden op lagere druk kunt rijden, wat zorgt voor meer tractie, meer comfort en een hogere stabiliteit op elke ondergrond. De wielset wordt het best gecombineerd met 700x32c-banden of breder. Deze wielset is enkel verkrijgbaar in een disc-versie met 12 mm steekassen.

De Aeolus Pro 3V wielset is een perfecte upgrade voor elke gravelbike, bikepakking- of adventurebike zoals de Trek Checkpoint AL/ALR/SL en de Trek 520.BT19_Action_Wheels_Gravel_7

 Carbon Care wielprogramma
Bontrager Aeolus wielen zijn populair in wielerkringen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is een betaalbare carbon wielset, die bovendien onder het Bontrager’s Carbon Care wielprogramma valt. In het onwaarschijnlijke geval dat je Bontrager carbon wielen binnen twee jaar na aankoop beschadigd raken, zal Bontrager ze gratis repareren of vervangen.

Adviesverkoopprijs : € 1.299,00

Meer informatie

Reageren

Reacties