50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Blaaskwintet “Pent’amuse” in kasteel Doorwerth

Doorwerth-kasteel-foto-Geldersch-Landschap-Kasteelen1

Op zondag 7 januari treedt het blaaskwintet “Pent’amuse” uit Wageningen op in kasteel Doorwerth van Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen. Voor het programma in de Ridderzaal van Kasteel Doorwerth laat Pent’amuse zich inspireren door het verre verleden en door Nederlandse volksmuziek. Kom luisteren tijdens uw bezoek aan het museum.

Pent’amuse
Blaaskwintet Pent’amuse werd meer dan tien jaar geleden opgericht en heeft sindsdien menig feest, tuinconcert of festival opgeluisterd. Ook studeert Pent’amuse programma’s in waarin samenwerking wordt gezocht met andere disciplines. Zo speelde Pent’amuse Oriënt Express, waarin de reis met de trein van Parijs naar Istanbul muzikaal werd nagespeeld, ondersteund door een VJ, die filmpjes uit de hoofdsteden langs de route liet zien. In november speelt Pent’amuse zonder hun fluitiste maar met pianist Bart Coenen de pianokwintetten van Mozart en Beethoven.

Annet Kruidhof, fluit – Marleen Abma, hobo – Irene Bos, klarinet – Karin Molenveld, hoorn – Martien Cohen Stuart, fagot

Programma
Voor het programma in de Ridderzaal van Kasteel Doorwerth laat Pent’amuse zich inspireren door het verre verleden en door Nederlandse volksmuziek. Zo staan in ieder geval op het programma:
· In Holland staat een huis van Hugo de Groot, variaties op het bekende Nederlandse volksliedje
· La Cheminée du Roi René van Darius Milhaud, een suite met Middeleeuws thema, waarvan de delen Jongleurs, Aubade en Joutes sur l’arc (boogschieten) gespeeld worden.
· Variations on a Folksong van Jan Pieterszoon Sweelinck is een arrangement van Ernest Lubin op een oud Nederlands volksliedje met verschillende thema’s. Naast wat rustigere variaties zoals een koraal zijn er meerdere pittige delen.
Het programma wordt door de fagottist Martien Cohen Stuart aan elkaar gepraat.

Noteer deze datum in uw agenda en kom gezellig luisteren.

14.00, 15.00 en 16.00 uur, duur ca. 30 minuten
Kosten: geen extra kosten naast entree museum
Entree museum: € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25. Entree tot het museum is gratis voor Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders.

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2b
6865 ND Doorwerth

 

Reageren

Reacties