50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Bijzondere Ierse muziek in bijzondere kastelen

Opmaak 1

Merain Celtic Ways Kastelentour 2017

Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, aardige mensen en adembenemende muziek.

Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft voor haar nieuwe concerttour Celtic Ways de prachtigste Ierse muziek verzameld en toert daarmee langs bijzondere kastelen in Nederland en Duitsland.

De dames van Merain zijn van origine klassieke musici die een aantal jaar geleden besloten muzikaal een andere weg in te slaan. Zij gingen zich richten op het maken van Ierse muziek in eigen bewerkingen. Ook componeert het trio muziek op bestaande Ierse poëzie. Met deze eigen benadering trekt Merain een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers.

Op hun reizen door Ierland laten zij zich inspireren door de muziek en opmerkelijke mensen die op hun pad komen. Zo ontdekken zij keer op keer weer muzikale juweeltjes.

Een concert van Merain betekent: op een betoverende locatie even weggevoerd worden uit de waan van de dag. De muziek biedt een afwisseling van Ierse traditionele liederen en melodieën maar ook verrassende bewerkingen van moderne Ierse muziek zoals Enya, Luka Bloom en U2. Alle muziek wordt zonder geluidsversterking gespeeld en gezongen, zoals dat in vroeger tijden ook ging.

Zangeres Mieke Manschot vertelt:

“Het is geweldig om te zien dat wij een vaste groep luisteraars om ons heen verzamelen. De historische plekken waar we spelen hebben vaak relatief kleine zalen, daardoor is de sfeer heel persoonlijk. Dit maakt het spelen voor ons extra bijzonder. Wij kunnen de muziek spelen zoals die bedoeld was, niet op een podium op afstand maar oprecht en dichtbij van mens tot mens.”

Er komt een drukke tijd aan voor Merain, op 28 september gaat het nieuwe programma Celtic Ways in première in het Muiderslot. Voor die tijd is er een voorpremière en een optreden bij AVRO ’s Podium. De tour trekt tussen 28 september en 15 oktober verder langs Kasteel Geldrop, Kasteel Radboud, Stania State, Ammersoyen, Huis te Breckelenkamp, Kasteel Doorwerth en in Duitsland langs Burg Linn, Schloss Malberg en Burg Stolberg.

Kaarten kunt u bestellen via de website van Merain: www.meraintrio.com

Lezers van 50vitaalplus krijgen 2,50 korting per kaartje met de kortingscode: Ierland.

 

Reageren

Reacties