50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich beter!

Liedjesfabriek goede logo

Emma kreeg botkanker en maakte met de Liedjesfabriek een liedje over haar dromen.

In juni 2018 staat het leven van Emma (13) en het gezin (moeder Miranda, stiefvader GertJan en zusje Bente (6)) in één klap stil. De zeurende pijn in de knie van oudste dochter Emma blijkt veroorzaakt te worden door botkanker. Na de diagnose volgt een onzekere tijd, waarin onderzoeken, gesprekken, operaties en chemokuren elkaar afwisselen.

Afleiding door muziek

GertJan: “Tijdens zo’n periode breng je veel tijd in het ziekenhuis door. En die tijd bestaat voornamelijk uit wachten op uitslagen en onderzoeken.” Het gezin begon steeds meer te verlangen naar afleiding die ze kregen in de vorm van een bezoek van de Liedjesfabriek. De muzikanten van deze stichting bezoeken ernstig zieke kinderen in kinderziekenhuizen om samen een persoonlijk liedje met ze te schrijven. Dan nemen ze dit op met professionele apparatuur en maken er desgewenst nog een videoclip bij.

Het bezoek van de Liedjesfabriek kwam voor de familie precies op het juiste moment. Miranda: “Op een donderdagmiddag kwam Dirk – een van de muzikanten van de Liedjesfabriek – met een grote kast binnen. Die kast is gevuld met een microfoon, een grote koptelefoon en melodieën uit ieder genre. Alles waarmee de muzikanten samen met het kind een liedje kunnen schrijven en opnemen.” Miranda was meteen super enthousiast. “Emma is muzikaal en mocht zelf een liedje schrijven en opnemen met een professionele koptelefoon en een microfoon; hoe vaak maak je dat nou mee?”

‘Na maanden van onzekerheid konden we eindelijk weer even ontspannen’

Emma ervaart sinds lange tijd weer een gevoel van ontspanning. Dat komt volgens Miranda doordat Emma heel druk met muziek bezig is. “Een tekst bedenken, de muziek uitkiezen, zingen, opnemen en het liedje terugluisteren: er was simpelweg geen tijd om over de ziekte na te denken. We zagen Emma stralen omdat ze zich even niet bezighield met vragen over het onrecht van de ziekte en hoe ze er weer uit zou

kLiedjesfabriekomen. Die momenten zijn in zo’n periode zeldzaam en daardoor super.”

Het plezier is bovendien niet meteen na de sessie afgelopen: “Af en toe zet ik het liedje weer even aan om dat goede gevoel terug te krijgen. Daar heb ik echt heel lang nog van kunnen nagenieten. En nog steeds als ik het liedje even via de laptop luister, komt die warme herinnering weer naar boven.”

De Liedjesfabriek is afhankelijk van sponsors en donateurs.

www.liedjesfabriek.nl/fanclub

 

Reageren

Reacties