50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Bezoek de bijen op kasteel Doorwerth!

Doorwerth-het-kasteel

Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? Wat er gebeurt met de nectar en het stuifmeel? Op zondag 15 juli , zaterdag 21 juli en op zaterdag 18 augustus kunt u weer een bezoek brengen aan de bijenstal van kasteel Doorwerth.

Vroeger had een groot landgoed niet alleen een tuin en een boomgaard, maar ook een bijenstal. Daarom is in de boomgaard bij het kasteel een paar jaar geleden opnieuw een bijenstal geplaatst. Hiermee draagt het kasteel bij aan de instandhouding van de bijen, die het nu erg moeilijk hebben. Imkervereniging de Korenbloem beheert de stal en verzorgt de rondleidingen.

Met een mooie kap op en imkeruitrusting aan kun je veilig de bijenstal betreden. De rondleiding duurt een uur. U koopt uw toegangskaartje in het kasteel bij de balie in de winkel. Aansluitend of vooraf bestaat de mogelijkheid het kasteel te bezoeken.

Beschermende kleding is beschikbaar vanaf maat 128. Het is belangrijk dat er dichte kleding gedragen wordt (lange mouwen, lange broek, sokken). Gebruik geen parfum of andere sterke geuren. De minimum leeftijd is zes jaar.
Data: 15 juli, 21 juli en 18 augustus 2018
Aanvang: 14:00 en 15:00 uur
Kosten: € 5,00 p.p., kinderen 6 t/m 12 jaar € 3,00 (exclusief entree kasteel). Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 3,00 op vertoon van jaarkaart.

Reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk in de voorverkoop: www.glk.nl/doorwerth

 

Reageren

Reacties