50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Artis staat in bloei

Artis in bloei bij het Aquarium. Foto Artis, Ronald van Weeren

Dit voorjaar staat Artis opnieuw in bloei met maar liefst 150.000 bollen in 212 soorten.
Deze maand laten 9.000 krokussen, sneeuwklokjes en narcissen zich bewonderen. De komende maanden ontluiken in de bloemperken ook anemonen, cyclamen, irissen,
hyacinten, sneeuwroem, sieruien, keizerskronen, boslelies en tulpen. Vanaf de oprichting in 1838 is Natura Artis Magistra een stads- en wandelpark vol met speciale bloemen,struiken en bomen. Artis is uitgegroeid tot een volwassen park en niet weg te denken als erfgoed en als onderdeel van een bijzondere stadsecologie.

Wie in het groene hart van Amsterdam wandelt, beleeft een kleurrijk voorjaar. Want Artis staat in bloei, alle seizoenen.

Tulpen in bloei. Foto Artis, Ronald van Weerenbollen

Artis staat van het vroege voorjaar tot aan de winter in volle bloei. Subtiele veranderingen in licht en atmosfeer zorgen ervoor dat we het seizoen intens beleven. In Artis proberen we de sfeer van ieder seizoen te creëren met de beplanting. Nieuw dit jaar is dat elk bloembed een andere kleurstelling en vorm heeft gekregen. Het veld tegenover de zwarte kuifmakaken wordt knalrood met een kronkelende ‘witte veeg’ aan tulpen. Langs de Papegaaienlaan wisselen rode kolen en zachtgele tulpen elkaar af. Bijzonder is dat bij het Aquarium een tulpenpatroon gemaakt is in de vorm van een zonnebloem: een donker hart, met oranje en gele uitloop van de speciaal voor Artis gekweekte tulp.

Reageren

Reacties