50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  
header-vrijetijd-website
vrije tijd

Archief Vrije Tijd

Archief Nieuws / Acties / Artikelen

Rondje Schrobbelèr met Rederij Wiljo

Zeearend

Op zoek naar een leuke groepsactiviteit, geschikt voor zomer én winter? Ons nieuwe arrangement is wellicht een goed idee! Met Rondje Schrobbelèr geniet u vanaf het Nederlandse water van een … Lees verder »

Bezoek de leukste beurs voor actieve 55-plussers!

Smiling senior couple holding basket with vegetables at the grocery shop

Bezoek 50VitaalPlus op (stand H.11) op de leukste beurs voor actieve 55-plussers! https://55plusexpo.nl/kortingsticket/ De 55 Plus Expo is hét evenement voor actieve 55-plussers met circa 100 stands boordevol informatie, beursaanbiedingen … Lees verder »

CUBE Stores Nederland uitverkoop

Cube 22

Het 2019 seizoen zit er op en we maken ruimte voor alle nieuwe fietsen. Dat betekent heel veel fietsen met voordeel. Wat denkt u van de CUBE Touring Hybrid SL … Lees verder »

Zomeractie!

Foto Zonheuvel

Hotel & Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel is een uitstekende start voor een dagje uit, attracties, wandel- en fietstochten in Amersfoort, Doorn, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Wijk bij Duurstede en Zeist. Deze aanbieding … Lees verder »

Boottocht met de Blauwe Bever

De-blauwe-bever3

Op 23 juli , 13 en 29 augustus organiseert de Stichting Rijnoevervaarten met de Blauwe Bever samen met kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen een safarivaart vanaf Wageningen (’t Stek aan de Grebbedijk) naar kasteel Doorwerth en terug. Lees verder »

Op stap met de Gouvernante van Huis Verwolde

Verwolde-Op-stap-met-Gouvernante

Op woensdagmiddag 31 juli kunnen kinderen vanaf 5 jaar weer met de Gouvernante op stap. Geldersch Landschap & Kasteelen laat op deze manier de jongste bezoekers ervaren hoe vroeger de adel van Huis Verwolde leefde. Lees verder »

Schatten van Verwolde – schilderijen

verwolde-schatten-van-verwolde-schilderijen

In en rondom Huis Verwolde, in het Achterhoekse Laren, verbergen we heel wat schatten…van groot tot klein, binnen en buiten, goed verstopt of direct zichtbaar. Dit seizoen licht Geldersch Landschap & Kasteelen een aantal van die bijzondere schatten toe. Op zondag 4 augustus kun je met onze gids Jacintha mee in een speciale rondleiding over de schilderijen in Huis Verwolde. Lees verder »

Liefdesbloemen op landgoed Rosendael

Agapanthus-en-kasteeltuinmarkt-Rosendael

Op Rosendael bevindt zich een grote collectie Agapanthussen (liefdesbloemen). Op zaterdag 20 juli komen kwekers van de bijzondere Agapanthus met hun planten de op Rosendael reeds aanwezige Agapanthuscollectie versterken en … Lees verder »

Bezoek de Bijenstal

Bijenstal

Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? Wat gebeurt er met de nectar en het stuifmeel? Met een mooie kap op en imkeruitrusting aan kun je veilig de bijenstal betreden. Aansluitend of vooraf bestaat de mogelijkheid het kasteel te bezoeken. Lees verder »

Schatten van Verwolde – porselein en aardewerk

Verwolde-interieur-detail-porseleinen-borden-NFC-14

In en rondom Huis Verwolde, in het Achterhoekse Laren, verbergen we heel wat schatten…van groot tot klein, binnen en buiten, goed verstopt of direct zichtbaar. Dit seizoen licht Geldersch Landschap & Kasteelen een aantal van die bijzondere schatten toe. Op zondag 7 juli kun je met onze gids mee in een speciale rondleiding over het porselein en aardewerk in Huis Verwolde. Lees verder »

Festivent bij Huis Verwolde is feest voor het hele gezin!

Verwolde-huis-vooraanzicht-schuin-met-vlag-JBu

Zin in een leuk en verrassend uitje? Bezoek dan in het weekend van 15 en 16 juni hét Festivent bij Huis Verwolde. Je wordt gegarandeerd getrakteerd op een flinke dosis entertainment en de leukste activiteiten, met op de achtergrond het imposante Huis Verwolde. Geniet van bijzondere producten, live acts, straattheater, workshops, werelds eten en nog veel meer op het fraai aangeklede landgoed van Geldersch Landschap & Kasteelen. Lees verder »

Tuinrondleiding bij Huis Verwolde

Verwolde-Tuinrondleiding-ovv-Jennie-Burgers

De tuin- en parkaanleg bij Huis Verwolde is van cultuurhistorische waarde en daar vertellen we je graag meer over. Dit seizoen organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen dan ook maandelijks een tuinrondleiding bij Huis Verwolde. De eerstvolgende tuinrondleiding is woensdag 19 juni om 13.00 uur. Lees verder »

Hernen en Batenburg open molen

09A

Op zondag 2 juni 2019 wordt de jaarlijkse Open Maas en Waalse Molendag gehouden. Geldersch Landschap & Kasteelen doet ook mee met de Hernense en Batenburgse molen. Lees verder »

Beroemde personen thuis op Middachten

Portret-Willem-III

DE STEEG – Koningin Wilhelmina, de overgrootmoeder van koning Willem Alexander. Willem III, stadhouder van de republiek van de Verenigde Nederlanden én koning van Engeland. Samen met andere beroemde historische personen kijken ze je vanaf 30 mei (Hemelvaartsdag) aan in de oranjerie van Landgoed Middachten in De Steeg, nabij Arnhem. Lees verder »

Streekmarkt “Trots” op kasteel Rosendael

TROTS-markt

Kom zondag 26 maart naar landgoed Rosendael voor de gezellige markt “TROTS” gratis entree! Lees verder »

Tuinrondleiding bij Huis Verwolde

Verwolde-Jennie-Burgers

De tuin- en parkaanleg bij Huis Verwolde is van cultuurhistorische waarde en daar vertellen we je graag meer over. Dit seizoen organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen dan ook maandelijks een tuinrondleiding bij Huis Verwolde. De eerstvolgende tuinrondleiding is woensdag 15 mei om 13.00 uur. Lees verder »

Parkvoorstelling bij kasteel Rosendael; “De Adeloedeladelaar”

Rosendael-Hannafloor-parkvoorstelling-4

Kinderen kom kijken naar de voorstelling “De Adeloedeladelaar” in het park van kasteel Rosendael op 30 april. Lees verder »

Paaseieren speuren bij kasteel Rosendael

kinderen-actief-park-Rosendael

Laat uw kinderen zoeken naar gekleurde eieren in park Rosendael met Pasen en bezoek het kasteel. Lees verder »

Eierexpositie bij Huis Verwolde

Verwolde-Eierexpositie

De hele maand april zijn prachtig versierde eieren te zien bij Huis Verwolde in een bijzondere eierexpositie. De getoonde collectie komt uit het bezit van de Stichting van Versierde Eieren. De totale collectie omvat ruim 800 eieren, een flink deel daarvan valt in de expositie te zien. Het zijn ware kunstwerken in een breed scala van materialen en technieken. Lees verder »

Nieuwe helmtechnologie van Trek en Bontrager zet een nieuwe standaard in veiligheid

Trek Verve

Trek en Bontrager introduceren de baanbrekende helmtechnologie WaveCel, die tot 48x effectiever is bij het voorkomen van een hersenschudding ten gevolge van een val met de fiets dan standaard EPS-schuim.* … Lees verder »

Bontrager introduceert nieuwe Aeolus Pro 3V wielen voor gravel- en adventurebikes

BT19_Action_Wheels_Gravel_4

Bontrager, het onderdelenmerk van Trek, voegt een nieuwe lid toe aan de familie van hoogwaardige carbonwielen. De Aeolus Pro 3V is een wielset speciaal voor de groeiende markt van gravel- … Lees verder »

De Zilveren Bal

© Vincent Riemersma De Zilveren Bal

De Zilveren Bal is een nieuw en innovatief schaatstoernooi en sluit traditiegetrouw het schaatsseizoen op spectaculaire wijze af. De Zilveren Bal is een kortebaanwedstrijd over 100 meter met de beste … Lees verder »

Faunadag Middachten

Faunadag-foto-Age-Fennema

Ontdek het Veluws wild op Middachten Lees verder »

Groupe Dixx blaast leven in nieuw kasteelseizoen Cannenburch

Cannenburch-Lenteconcert

Het Veluwse kasteel is tot dinsdag 2 april 2019 in korte winterslaap maar op zondagochtend 17 maart vieren we wel het begin van de lente met een concert. Lees verder »

Officiele opening Trek Bicycle Rotterdam en Nijmegen op 9 maart 2019

Nijmegen 2

Op zaterdag 9 maart aanstaande vindt de officiële opening plaats van Trek Bicycle Rotterdam en Trek Bicycle Nijmegen, de nieuwste fietsenwinkels van Trek. Veldrijdster Sophie de Boer en journaliste en … Lees verder »

Probeer een e-bike van Trek

Trek

Welke elektrische fiets het beste bij u past, ontdekt u simpelweg door erop te fietsen. De e-bikes van Trek staan voor u klaar tijdens de E-bike Experience van 1 t/m … Lees verder »

Veilig op pad met de fiets

372

Fietsliefhebbers in Nederland kunnen hun hart ophalen. Mooie regio’s en goede fietspaden nodigen uit om op de fiets te stappen. Uiteraard wil je je fiets wel veilig vervoeren. Pro-User heeft … Lees verder »

103de Vierdaagse

Balgoy 19-07-2017. woensdag is de tweede dag van de Vierdaagse. Op de dijk bij Balgoy. Met plaatsen Wijchen Alverna en Beuningen.

De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, … Lees verder »

Terug in de tijd

Terug-in-de-Tijd-11

Wandel door het kasteel met één van de eerste bewoners ‘Hendrik van Doorenweerd’ (acteur) die zijn middeleeuwse ervaringen graag met je deelt. Kasteel Doorwerth is in de 13de eeuw ontstaan. … Lees verder »

Terug in de tijd

Terug-in-de-Tijd-1

Wandel door het kasteel met één van de eerste bewoners ‘Hendrik van Doorenweerd’ (acteur) die zijn middeleeuwse ervaringen graag met je deelt. Lees verder »

Kleinkinderen gratis

Kleinkinderen

Neem uw kleinkinderen naar Kasteel Doorwerth. Zij kunnen aan de hand van een speurtocht het kasteel verkennen. Neem uw kleinkinderen naar Kasteel Doorwerth. Zij kunnen aan de hand van een speurtocht het kasteel verkennen. Lees verder »

Kleinkinderen gratis

Kleinkinderen1

Neem uw kleinkinderen naar Kasteel Doorwerth. Zij kunnen aan de hand van een speurtocht het kasteel verkennen. Voor de jongsten is een speurtocht met zoekplaatjes ontworpen. Lees verder »

Fysieke inspanning

SAMSUNG CSC

Wat betekent de fysieke inspanning van het fietsen voor lichaam en geest. De fysieke inspanning van het fietsen is erg belangrijk voor lichaam en geest, als je lekker aan het … Lees verder »

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Openluchtmuseum 1

8 december t/m 20 januari 2019 De winters van vroeger, dat waren nog eens winters. Toen lag er ieder jaar ijs en een halve meter sneeuw. Van 8 december t/m … Lees verder »

WINTERPALEIS HET LOO feeëriek feest op het Stallenplein!

Foto Hesmerg

Vanaf 15 december tot en met 6 januari 2019 pakt Paleis Het Loo uit met ‘Winterpaleis Het Loo’. Dit jaar in een nieuwe formule op en rond een feeëriek Stallenplein, … Lees verder »

Winterpret in Archeon tijdens de kerstvakantie

ijsbaan

22 december t/m 6 januari en 12 en 13 januari Dagje uit voor jong en oud in Archeon Alphen aan den Rijn In december en januari vieren we de winter … Lees verder »

Museumrondleidingen in kerstsfeer op Zypendaal

Zypendaal-kasteel-in-sneeuw-sneeuwvlokken-NvH-121

Historische kerstrondleiding huis Zypendaal Lees verder »

Kerst op Zyp

kerst-op-Zyp

Speciale kerstrondleiding op Huis Zypendaal met optreden. Lees verder »

Kerstmarkt op Landgoed Fraeylemaborg

kerstmarkt met kramen- 2

Met ijsbaan en diverse demonstraties Kom genieten van de kerstmarkt op Landgoed Fraeylemaborg te Slochteren. Ook dit jaar organiseert het landgoed een gezellige en sfeervolle kerstmarkt voor jong en oud. … Lees verder »

Het is feest in het @Spoorwegmuseum!

Spoorwegmuseum Winter Station_Jessie Kamp_14 klein

Tijdens Winter Station is het hele museum in winterse sferen. Naast alle leuke attracties hebben wij veel extra’s. In de antieke carrousel kun jij eindeloos rondjes draaien, en wat dacht … Lees verder »

Het kasteel van Sinterklaas staat in Vaassen

Cannenburch-Sinterklaasweekend

Wat een eer dat Sinterklaas ook dit jaar weer wilt verblijven op een van de mooiste kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Lees verder »

Professor Bombasticus: de oude schat, op Kasteel Doorwerth

Kees Stravers Photography

Help! Kom alsjeblieft! Een onzichtbare tovenaar waart door de gangen, een ridderharnas begint soms vanzelf te rammelen en de klauw van een opgezette beer greep laatst naar een bezoeker. Professor Bombasticus heeft een deel van kasteel Doorwerth ingericht als laboratorium voor belangrijk onderzoek. De professor is namelijk een hele oude schat op het spoor! Kinderen kunnen hem op zaterdag 29 december assisteren in zijn zoektocht. Lees verder »

Huis Verwolde in winterslaap

Verwolde-Verwolde-in-winterslaap

Beleef het mee! Huis Verwolde maken we op donderdag 1 november winterklaar en u mag als bezoeker een kijkje achter de schermen nemen. Wat komt er allemaal bij kijken om zo’n historische inventaris voor het nageslacht te behouden? Lees verder »

Muzikale afsluiting kastelenseizoen Cannenburch

KVDV-Klavecimbel Brouwer

Laat je betoveren door de klanken van een 17e-eeuwse klavecimbel. Klavecinist Johan Brouwer zorgt voor de muzikale afsluiting van het kastelenseizoen in het rijke hart van kasteel Cannenburch. Na het afsluitingsconcert op zondag 28 oktober om 17.00 uur sluit het kasteel de deuren voor de winterevenementen. Lees verder »

Wolves’ Grove Regency Dancers in Oranjerie bij Huis Verwolde

Verwolde-huis-vooraanzicht-foto-Jennie-Burgers

Op zondagmiddag 21 oktober geeft de historische dansgroep Wolves’ Grove Regency Dancers vier dansdemonstraties in de Oranjerie bij Huis Verwolde. De dansers nemen u mee terug in de tijd, naar een balzaal ergens in het Engeland van begin negentiende eeuw, het Engeland van de schrijfster Jane Austen. Lees verder »

Verrassingsrondleiding op kasteel Rosendael Bij de tijd!

kasteel-Rosendael-ingang

Ook dit jaar organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen één keer per maand een verrassings-rondleiding door kasteel Rosendael. U weet van te voren niet wat u kunt verwachten. De ene keer … Lees verder »

Wijchense Kastelendagen

Wijgemse-kastelendagen

Op woensdag 17 en donderdag 18 oktober organiseren Museum kasteel Wijchen en kasteel Hernen ook dit jaar weer de Wijchense Kastelendagen, waarbij dit jaar de hulp van de kinderen wordt ingeroepen om te spioneren op de kastelen van Hernen en Wijchen. Lees verder »

Muzikale Theatervoorstelling Gruwelijke Rijmen

Hernen-Schudden-voor-gebruik

Theaterzang­groep Schudden voor Gebruik speelt de familievoorstelling “Gruwelijke Rijmen” in kasteel Hernen op 6 en 7 oktober 2018. Een vrolijke muzikale familie­voorstelling voor jong en oud naar het verhaal van Roald Dahl. Lees verder »

2-daags Wandelroutes-Arrangement bij Landgoed Zonheuvel

Zonheuvel_web

€ 64 per persoon Eenpersoonstoeslag per nacht: €35. Prijzen zijn exclusief gemeentelijke heffingen € 1,45 p.p.p.n. Op Landgoed Zonheuvel (47 ha) heeft u direct beschikking over 4 wandelroutes. Luister naar … Lees verder »

Geniet van een wellnessovernachting incl. toegang tot de beroemde kerstgrot

222A7547

              Combineer uw bezoek aan de beroemde kerstgrot in Valkenburg aan de Geul met een wellnessovernachting bij Thermae 2000, gelegen op de top van … Lees verder »

Kom proefzitten bij Crespo tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht!

Crespo is een zeer populair merk op het gebied van kampeermeubelen. Een merk dat meer dan 50 jaar geleden is ontwikkeld in Spanje. Inmiddels is het meubilair van Crespo niet … Lees verder »

Super Snuffel Speur Spel op park Rosendael

Rosendael-super-snuffel-speurspel-RS-13-20

Kom langs en ga mee op ontdekkingsreis! Samen met je ouders en/of grootouders en de parkrondleider ga je leuke opdrachten in het park vervullen. Natuurlijk maken we ook even een … Lees verder »

(h)Eerlijke waar tijdens Oogstfeest kasteel Doorwerth

Doorwerth-het-kasteel1

Dit jaar organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen op kasteel Doorwerth het jaarlijkse Oogstfeest op zondag 30 september. Op het binnenhof zijn (h)eerlijke producten te koop van de makers zèlf: van groenten, fruit en honing tot wijn van Nederlandse bodem. Dit alles in een feestelijke sfeer met muziek, middeleeuwse ambachten, en ‘toevallige’ ontmoetingen met vroegere kasteelbewoners. Lees verder »

Professor Bombasticus: de oude schat, op Kasteel Doorwerth

Prof-Bombasticus-1

Doorwerth – Help! Kom alsjeblieft! Een onzichtbare tovenaar waart door de gangen, een ridderharnas begint soms vanzelf te rammelen en de klauw van een opgezette beer greep laatst naar een bezoeker. Lees verder »

Zomerse Brocantefair

Hernen-Brocante-markt-Foto-T.Rothengatter

In het laatste weekend van augustus organiseert s’Heerenlanden Events deze keer een sfeervolle Warme Zomerfair op Kasteel Hernen. Lees verder »

Familievoorstelling ‘Gruwelijke Rijmen’ bij Kasteel Cannenburch

Cannenburch-Gruwelijke-rijmen-IMG-20180422-WA0035

Theaterzanggroep Schudden voor Gebruik brengt Roald Dahls ‘Gruwelijke Rijmen’ op de planken in een vrolijke zangtheatervoorstelling voor jong en oud. De voorstelling toert in 2018 langs de kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen en is op 1 en 2 september 2018 drie keer per dag te zien in kasteel Cannenburch. Lees verder »

Bredevoort Boekenstad viert 25-jarig jubileum

adriaan-van-dis

Eind augustus 1993 werd Bredevoort omgedoopt tot nationale boekenstad van Nederland. Op 25 en 26 augustus viert Bredevoort Boekenstad haar 25-jarig bestaan. Voor dit jubileumweekend hebben drie organisaties de handen … Lees verder »

Het Mediterrane leven bij kasteel Cannenburch

Cannenburch-kasteelCannenburch

Zon, zee, marktjes en Franse terrasjes, oftewel het Mediterrane leven is het thema van het Frans Festijn. Tijdens dit festijn op 4 en 5 augustus bij kasteel Cannenburch in Vaassen heerst er een zwoele sfeer van ontspannen en onthaasten. Lees verder »

Trek breidt haar geheel vernieuwde lichtgewicht Émonda ALR-serie uit

HD47gh0Q

Elk detail van de Émonda komt voort uit één allesoverheersend streven: het bouwen van de allerlichtste reeks productieracefietsen ooit. Dankzij minutieuze aandacht voor de stabiliteit en het rijgedrag, tilt de … Lees verder »

50Plusbeurs Jaarbeurs Utrecht

50PlusBeurs_logo_Silver_Event256x150

De 50PlusBeurs is al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers met 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Lees verder »

Cursus Drakologie

Hernen-kids-weken-cursus-drakologie-foto-T-Rothengatter

Wil jij alles over draken weten? Dan kan je op zondag 5 en dinsdag 7 augustus meedoen met de Cursus Drakologie op Kasteel Hernen. Je krijgt dan drakenles van de professor Leonardus dell Drach, je mag leuke proefjes doen en je gaat op zoek naar de huisdraak van het kasteel! Lees verder »

Familievoorstelling ‘Olifantenpolonaise’ in kasteel Ammersoyen

Ammersoyen-Hannafloor-Roos-Rode-Maan

Muzikaal Verteltheater de Rode Maan speelt op 1 en 8 augustus de familievoorstelling ‘Olifantenpolonaise’ in kasteel Ammersoyen. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen voorafgaand of na afloop van de voorstelling het kasteel bezichtigen. Lees verder »

Ridderproeven

Hernen-Ridderproeven-foto-T.Rothengatter

Ben jij een echte Ridder?? Kom dan op zondag 29 of dinsdag 31 juli naar kasteel Hernen. Je kan dan je proeve van bekwaamheid afleggen en testen of je stoer en slim genoeg bent om een echte ridder te zijn. Lees verder »

“Trots” op kasteel Rosendael

Rosendael-Trotsmarkt

“Trots” gezellige markt in Rozendaal Lees verder »

Workshop “Rode schoollap” maken

borduurmiddag

Altijd al een “Rode schoollap” willen maken?? Museum /hagedoorns plaatse organiseert een workshop om dat te realiseren! Lees verder »

Bootsafari Wageningen-kasteel Doorwerth en terug

Doorwerth-het-kasteel2

Varen, varen over de Rijn: na de doorstart van het Safarischip De Blauwe Bever in 2017 gaan twee organisaties de succesvolle samenwerking ook in 2018 voort­zetten. Op 26 juli , 8 en 23 augustus organiseert de Stichting Rijnoevervaarten met de Blauwe Bever samen met kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen een bootsafari vanaf Wageningen (’t Stek aan de Grebbedijk) naar kasteel Doorwerth en terug. Lees verder »

Liefdesbloemen op landgoed Rosendael 16de editie Agapanthus- en kasteeltuinmarkt

Rosendael-Agapanthusdag-LC-16-29

Agapanthus- en kasteeltuinmarkt, en dansdemonstratie op landgoed Rosendael Lees verder »

Bezoek de bijen op kasteel Doorwerth!

Doorwerth-het-kasteel

Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? Wat er gebeurt met de nectar en het stuifmeel? Op zondag 15 juli , zaterdag 21 juli en op zaterdag 18 augustus kunt u weer een bezoek brengen aan de bijenstal van kasteel Doorwerth. Lees verder »

Prinsen- en Prinsessencursus op kasteel Rosendael

kasteel-Rosendael-ingang

“Hoe word ik een echte prins of prinses” op kasteel Rosendael op woensdag 18 juli. Lees verder »

Speuren, spelen en onthaasten in de zomervakantie op kasteel Cannenburch

Cannenburch-knapzakspeurtocht

Huur een knapzak in de kasteelwinkel of ga met de boswachter mee op onderzoek door het kasteelpark, speel met Oud Hollandse buitenspelletjes op het gras voor het kasteel of beleef het Franse vakantiegevoel in Nederland. Lees verder »

Excursie Kopermolen in Zuuk (bij Epe)

Zuuk_Kopermolen_8608

Excursie naar de historische kopermolen in Zuuk Lees verder »

Excursie Kopermolen in Zuuk (bij Epe)

Zuuk_Kopermolen_8608

Excursie naar de historische kopermolen in Zuuk Lees verder »

Kunstlunch Park Zypendaal

Zypendaal-Jan-Broekstra

Op zondag 15 juli organiseert Geldersch Landschap en Kasteelen in samenwerking met kunstenaar Jan Broekstra een kunstlunch op Huis Zypendaal. Lees verder »

Super Snuffel Speur Spel in park Rosendael

Rosendael-super-snuffel-speurspel-RS-13-20

Speur spel voor kinderen in park Rosendael Lees verder »

KASTEELKIDSCLUB OP KASTEEL ROSENDAEL

Rosendael-kasteel-en-park-TRot

Op woensdag 11 juli kunnen kinderen deelnemen aan de KasteelKidsClub op kasteel Rosendael. De middag begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Lees verder »

Royal Polo at the Palace

- Polo at the Palace, foto W.J. van der Meer (4)

De grasvelden van Paleis Het Loo zijn op zaterdag 25 en zondag 26 augustus het speelveld voor de tweede editie van het polo-event Royal Polo at the Palace. Vier professionele … Lees verder »

Het Bijenvolk van Archeon

MelectaalbifronsAlphenadRijnArcheonBEW

Gespot in Archeon, de zeldzame bruine Rouwbij Dit beestje werd op dinsdag 19 mei gespot door Menno Reemer van Stichting EIS tijdens een bijenteldag.Archeon is samen met de gemeente Alphen … Lees verder »

KANONNENWEDSTRIJD voor kinderen tijdens Garnizoensdag!

20170826_120753

Nog een paar maanden en dan zullen de kanonnen weer bulderen tijdens Garnizoensdag! Dit re-enactment evenement vindt dit jaar plaats op 25 augustus. Het streven van Stichting Garnizoensdag Coevorden, het … Lees verder »

Spioneren op de Wijchense kastelen

Hernen-Spioneren-op-de-Wijchense-kastelen-2018-foto-GLK

Op Zondag 1 juli 2018 organiseren Museum kasteel Wijchen en kasteel Hernen ook dit jaar weer de Wijchense Kastelendag, waarbij dit jaar de hulp van de kinderen wordt ingeroepen om te spioneren op de kastelen van Hernen en Wijchen. Lees verder »

Verrassingsrondleiding op kasteel Rosendael

Rosendael-Kasteel-met-Agapanthussen1

Op zondag 8 juli organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen een verrassingsrondleiding door kasteel Rosendael om 13.30 en 15.30 uur. Lees verder »

Kindermiddag bij Huis Verwolde: Op stap met Gouvernante

Verwolde-Op-stap-met-Gouvernante

Op woensdagmiddag 27 juni zijn kinderen vanaf 5 jaar welkom voor een speciale middag bij Huis Verwolde. Geldersch Landschap & Kasteelen wil zo de jongste bezoekers op een leuke manier laten ervaren hoe vroeger de adel leefde. Lees verder »

Sonsbeekmarkt op Zyp

Zypendaal-huis-vooraanzicht-links-KD-07-2

Op zondag 1 juli strijkt de Sonsbeekmarkt neer in Park Zypendaal. Sonsbeekmarkt is een streekmarkt en een buitenfeest waar je lekker en gezond je bijzondere inkopen kunt doen in de frisse buitenlucht. Kijk voor meer informatie op www.sonsbeekmarkt.nl. Lees verder »

Blotevoetebroeders op Hernen

Hernen-Kunstkeet-kluchten-foto-T.Rothengatter

Op zondagmiddag 24 juni 2017 zal stichting KunstKeetfestival hun nieuwste klucht spelen op kasteel Hernen ‘De Blotevoetenbroeders’. Deze oorspronkelijk uit 1559 stammende klucht neemt de bezoekers mee in de tijd van de late middeleeuwen. Naast deze voorstelling zullen zij gedurende de middag nog een drietal kluchten spelen en kunt u uiteraard het kasteel bezoeken. Lees verder »

Streekboeken centraal op derde zondag boekenmarkt

Boekenmarkt bij de Koppelkerk Rechtenvrij. Foto- Alex en Janneke van der Galiën

De derde zondag boekenmarkt in Bredevoort staat weer voor de deur. Op zondag 17 juni is er in het bijzonder aandacht voor streekboeken. Dit jaar vieren we namelijk het 350-jarig … Lees verder »

Zwaardvecht toernooi op Hernen

Hernen-Zwaardvechttoernooi-kasteel-Hernen-foto-T.Rothengatter

Op zondagmiddag 17 juni 2017 zal er voor kasteel Hernen veel wapengekletter te horen zijn. Zwaardvechtscholen uit geheel Nederland organiseren dan een toernooi op de historische gronden van kasteel Hernen. Lees verder »

Verrassingsrondleiding op kasteel Rosendael

Rosendael-Kasteel-met-Agapanthussen

Ook dit jaar organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen één keer per maand een verrassingsrondleiding. Op zondag 17 juni om 13.30 uur en 15.30 uur kunnen bezoekers weer deelnemen aan deze bijzondere tour door kasteel Rosendael. Lees verder »

Een speciale tentoonstelling of een gezellig dagje uit met vrienden?

Burg_Vischering_(c) Burg Vischering

Tijdens de Belevenisdagen word je in het Duitse grensgebied extra warm onthaald! Van 31 mei tot en met 3 juni profiteren gasten uit Nederland van speciale kortingen, Nederlandse rondleidingen en … Lees verder »

De fietskeuze

SAMSUNG CSC

Column Gert Jakobs Wielrenner / meesterknecht Gert Jakobs, wieler-personality, zal u in zes afleveringen meenemen om de juiste keuzes te maken zodat u goed voorbereid kunt gaan fietsen, op welke … Lees verder »

It Takes more to Tango

Rosendael-Kasteel-met-Agapanthussen

We maken deze avond een uitstapje naar een zwoel en zinderend Zuid-Amerika met een wel heel bijzondere line-up van flamboyante musici. Lees verder »

Kindermiddag bij Huis Verwolde: Op stap met Gouvernante

Verwolde-Op-stap-met-Gouvernante

Op woensdagmiddag 30 mei zijn kinderen vanaf 5 jaar welkom voor een speciale middag bij Huis Verwolde. Geldersch Landschap & Kasteelen wil zo de jongste bezoekers op een leuke manier laten ervaren hoe vroeger de adel leefde. Lees verder »

Familievoorstelling ‘Gruwelijke Rijmen’ bij Huis Verwolde

Verwolde-Theaterzanggroep-Schudden-voor-Gebruik

Op zaterdag 26 mei speelt Theaterzanggroep Schudden voor Gebruik de voorstelling ‘Gruwelijke Rijmen’ in de Oranjerie bij Huis Verwolde. Een vrolijke familievoorstelling voor jong en oud, waarmee Schudden voor Gebruik tot en met oktober 2018 langs de kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen toert. Lees verder »

The Winter’s Tale

Old Parchment Paper

The Festival Players Theatre Company doet ook dit jaar kasteel Doorwerth weer aan! Het theatergezelschap brengt het stuk de Winter’s Tale van Shakespeare op donderdag 24 en vrijdag 25 mei in de Ridderzaal van kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen. Het wordt weer een kleurrijke voorstelling in Shakespeareaans Engels van dit, uitsluitend uit mannen bestaande, ­gezelschap. Lees verder »

Vol Muzikale Verhalen

Hernen-Kasteel-Hernen-Vol-Muzikale-Verhalen-Foto-T.Rothengatter

Op maandag Tweede Pinksterdag, tijdens de Dag van het Kasteel zullen er op diverse plekken in kasteel Hernen muzikale klanken en verhalen klinken. In de middeleeuwse setting van het kasteel treden diverse gezelschappen op en worden verhalen verteld, die u mee zullen nemen naar een andere tijd en wereld. Lees verder »

Dag van het Kasteel

Doorwerth-het-kasteel1

Maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, wordt weer de Dag van het Kasteel georganiseerd. Een prachtig evenement voor jong, oud en alles er tussenin. Het thema is dit jaar “Verbogen verhalen verteld”. Lees verder »

Gruwelijke Rijmen

Doorwerth-het-kasteel

Op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag en ook Dag van het Kasteel, speelt Theaterzang­groep Schudden voor Gebruik de première van de familievoorstelling “Gruwelijke Rijmen” in kasteel Doorwerth van Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen. Een vrolijke familie­voorstelling voor jong en oud, waarmee Schudden voor Gebruik van april t/m oktober 2018 langs de Gelderse Kastelen toert. Lees verder »

Joey steeds vaker uit de buidel

unnamed

Op het wallabyperk is een van de joey’s groot genoeg om steeds vaker de buidel van zijn moeder te verlaten. Wandel door het verblijf en misschien zie jij deze joey binnenkort … Lees verder »

Programma kasteel Doorwerth in de Meivakantie

Doorwerth-Kasteel-Doorwerth

Kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert in de Meivakantie weer verschillende leuke activiteiten voor alle leeftijden! Zo kan je terug in de tijd met de Ridder van Doorenweerd, klussen in het kasteel met de ridder en leuke opdrachten uitvoeren! Voor de hele kleintjes is er een dieren rondgang om het kasteel met kinderboeken schrijfster Ruth, of je kan mee toveren met professor Bombasticus? Er zijn ook drie leuke speurtochten te doen! Enfin, elke dag een leuk dag op het kasteel! Lees verder »

Expositie ‘Russische Traditionele Toegepaste Kunst’ in Museum de Kantfabriek

Bord-lakwerk-2012-Kerkelijk-Feest

125 eindexamenwerken van de Hogeschool voor de Volkskunsten in Sint Petersburg in Museum de Kantfabriek.
Kantklossen, borduren/goudborduren, zijde schilderen, been- en houtsnijwerk, miniatuur lakschilderen en edelsmeden. Lees verder »

Romeinen week in Museumpark Archeon

romij

Van 28 april t/m 6 mei vieren we in Archeon de Romeinen week! De Romeinse burgers en soldaten uit onze nederzetting Trajectvm ad Rhenvm hebben een Romeins programma samengesteld. Tijdens … Lees verder »

Kindermiddag museum Epe 2 mei

kindermiddag

Kindermiddag in museum voor (groot)ouders en (klein)kinderen Lees verder »

Nationale Bijentelling in Museumpark Archeon Blij met de bij

aa

In het weekend van 21 en 22 april doet Archeon mee aan de ‘Nationale Bijentelling’. Waarom doen we daar aan mee, ons museumpark is immers al een eldorado voor wilde … Lees verder »

Penisbloem WILDLANDS voor het eerst in bloei

Amorphophallus paeoniifolius 2

Voor het eerst sinds de opening van WILDLANDS staat de Amorphophallus paeoniifolius in bloei. Deze plant wordt ook wel de penisbloem genoemd en is het kleine broertje van de Amorphophallus titanum, … Lees verder »

Kasteel Cannenburch vol verhalen

Cannenburch-themarondleidingen

Kasteel Cannenburch vol verhalen; april t/m oktober 2018. Meer informatie: www.glk.nl/cannenburch Lees verder »

Muzikale sprookjesvoorstelling ‘Gruwelijke Rijmen’ in kasteel Ammersoyen

Ammersoyen-Gruwelijk-rijmen

Op 21 en 22 april is in kasteel Ammersoyen drie keer per dag de voorstelling ‘Gruwelijke Rijmen’ te zien door theaterzanggroep Schudden voor Gebruik. De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige rijmpjesboek van Roald Dahl waarin zes met een knipoog op hak worden genomen. Een vrolijke familievoorstelling voor jong en oud. Lees verder »

Vrijwilligers infomiddag op kasteel Rosendael

Rosendael-kasteel-Exterieur-foto-Nikon-Fotoclub

Op zaterdag 21 april 2018 organiseert kasteel Rosendael een infomiddag voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk op het kasteel. Lees verder »

Middeleeuws Pasen

Hernen-Kasteel-foto-Bert-van-Zijderveld

Wat vierde men en hoe vierde men Pasen in de middeleeuwen? Om een antwoord op deze vragen te geven zal een gedeelte van kasteel Hernen tijdens de Paasdagen ingericht zijn naar middeleeuws Paasgebruik. Lees verder »

Pasen in kasteel Ammersoyen

Ammersoyen-Pasen-op-Ammersoyen

Op beide Paasdagen kunnen kinderen paaseieren schilderen en zoeken in kasteel Ammersoyen. Tijdens hun tocht door het kasteel gaan ze ook op zoek naar het drakenei. Lees verder »

NARCISSEN EN HUN VERWANTEN IN DE HORTUS BOTANICUS LEIDEN

180315-narcissen_1024_679

Extra aandacht voor de narcis en familierelaties in de oudste botanische tuin van Nederland Bij het zien van de narcis is er één ding zeker: de lente staat voor de … Lees verder »

Muzikaal verteltheater Adeloedeladelaar in kasteel Ammersoyen

Ammersoyen-Hannafloor-Adedoelaar

In de Voorjaarsvakantie speelt Muzikaal Verteltheater de Rode Maan de voorstelling ‘Adeloedeladelaar’ in kasteel Ammersoyen. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen voorafgaand of na afloop van de voorstelling het kasteel bezichtigen. Lees verder »

Project Een Zacht Geruis

Doorwerth-Erik-Odijk

Van 15 februari tot eind maart zal kunstenaar Erik Odijk in kasteel Doorwerth aan het werk zijn in het kader van het project Een Zacht Geruis, een samenwerking van Productiehuis Plaatsmaken, Geldersch Landschap en Kasteelen en Museum Arnhem. Bezoekers kunnen ter plaatse mee kijken met de kunstenaar. Van 20 april tot en met 31 oktober wordt het werk tentoon­gesteld. Lees verder »

Paleis Het Loo bezoekt kasteel Cannenburch

klein - Herdenkingsbord tgv zilveren huwelijksjubileum koning Willem III en koningin Sophie, 1884. Een van de eerste uitingen van de later massaproductie Oranje-souvenirs. Foto Paleis Het Loo

Tijdens de vernieuwing en verbouwing van museum  Paleis Het Loo biedt kasteel Cannenburch vanaf 1 april onderdak aan verschillende Oranje-souvenirs uit de collectie van het museum. De Oranje-souvenirs zijn in … Lees verder »

Hernen 17e eeuws bewoond

Hernen-Mars-Compagnie-te-voet-buiten-Hernen

In het weekend van 17 en 18 februari neemt ‘MARS Compagnie te voet’ hun intrede in kasteel Hernen. Op beide dagen is het in de middag mogelijk een kijkje te nemen in het leven van de vroeg 17e -eeuwse tijdelijke bewoners van het kasteel. Lees verder »

DrakenAlarm!

Hernen-DrakenAlarm-fotoGLK

DrakenAlarm!! zijn er echt draken op kasteel Hernen? Als dat echt zo is kan je maar beter goed voorbereid zijn. Kom daarom op 14 of 15 februari naar kasteel Hernen en leer alles over draken, zodat je weet wat je moet doen bij een DrakenAlarm! Lees verder »

Wandel door kasteel Doorwerth met ridder Hendrik van Doorenweerd

Doorwerth-Hendrik-van-Doorenweerd

Op dinsdag 13 en 27 februari kun je in kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen even terug in de tijd door een ontmoeting met één van de eerste bewoners. Luister tijdens de rondleiding door het kasteel naar (acteur) ‘Hendrik van Doorenweerd’ die zijn middeleeuwse ervaringen deelt met het publiek. Lees verder »

Jubileum voor de meesterbouwers in het Spoorwegmuseum

Ontraxs 2015

In het Spoorwegmuseum zijn van 9 t/m 11 maart de mooiste modelbanen van Europa te bewonderen tijdens de Modeltrein Expo On traXS! Lees verder »

Musette, Chansons et quelques mots, une ambiance artistique au Chateau Doorwerth

Doorwerth-Lammy-Bruyns-Combo

Doorwerth – Op zondag 21 januari treedt het bekende Lammy Bruyns Combo op in kasteel Doorwerth van Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen. De groep verzorgt een gevarieerd optreden met “Swing Musette”, een Franse jazzy muziekstijl. Lees verder »

Hannah, vervroegd in de bioscoop!

hannah

De release van Hannah is twee weken vervroegd. Imagine Filmdistributie brengt het psychologisch drama van Andrea Pallaoro niet op 8 maart, maar op 22 februari 2018 uit in de bioscopen. … Lees verder »

Blaaskwintet “Pent’amuse” in kasteel Doorwerth

Doorwerth-kasteel-foto-Geldersch-Landschap-Kasteelen1

Op zondag 7 januari treedt het blaaskwintet “Pent’amuse” uit Wageningen op in kasteel Doorwerth van Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen. Voor het programma in de Ridderzaal van Kasteel Doorwerth laat Pent’amuse zich inspireren door het verre verleden en door Nederlandse volksmuziek. Kom luisteren tijdens uw bezoek aan het museum. Lees verder »

Midwinterhoornblazers op kasteel Doorwerth

Doorwerth-kasteel-foto-Geldersch-Landschap-Kasteelen

Op zaterdag 6 januari komen de Midwinterhoornblazers om hun klanken te laten horen op de binnenplaats van kasteel Doorwerth van stichting Geldersch Landschap & Kasteelen. De groep popelt om weer te mogen blazen en te vertellen over deze prachtige eeuwenoude traditie Lees verder »

Middeleeuws schilderatelier in ridderzaal kasteel Ammersoyen

Ammersoyen-schildersatelier

In de tweede week van de kerstvakantie is er in de ridderzaal van kasteel Ammersoyen een compleet middeleeuws schildersatelier ingericht. Kom ook een kijkje nemen! Lees verder »

Midwinterhoornblazers op kasteel Ammersoyen

Ammersoyen-Midwinterhoornblazers-brug-kasteel

Op dinsdag 2 januari zal Midwinterhoorngroep Lochem en Omstreken van zich laten horen op de voorburcht van kasteel Ammersoyen. De blazers laten de midwinterhoorns klinken en zullen vertellen over deze prachtige eeuwenoude traditie. Lees verder »

Kerstvakantie op kasteel Doorwerth

Doorwerth-kasteel-in-sneeuw-NvH-12-3

Kasteel Doorwerth organiseert de laatste week van december en de eerste week van januari diverse activiteiten. Het kasteel staat er prachtig bij, misschien in sneeuw bedekt. Het kasteel is in deze periode natuurlijk aangekleed met kerstversiering en gedekte tafels. Lees verder »

Vier Kerstvakantie op kasteel Cannenburch

Cannenburch-sneeuw

VAASSEN – Kom voor het ware Kerstgevoel naar kasteel Cannenburch en dwaal door de feestelijk en sfeervolle ingerichte vertrekken. Lees verder »

Vier de Winter in Archeon

arch

Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden van december en januari is het Vier de Winter in Archeon. Het park is omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld, met volop vertier … Lees verder »

Winterkasteel Hernen

Hernen-kasteel-winterkasteel-foto-T.-Rothengatter

Op donderdag 28 en vrijdag 29 december hult kasteel Hernen zich weer in een geur van knapperend vuur, warme chocomel en gebakken wafeltjes. Een geweldige ambiance voor een leuke middag met de hele familie. Lees verder »

Kinderactiviteit ‘Creatief met een oestermand’

oes

Opa’s, oma’s, ouders of begeleiders kunnen met hun (klein)kinderen in de kerstvakantie op donderdag 4 januari 2018 in het Oosterscheldemuseum terecht voor een leuke kinderactiviteit. De kinderen gaan creatief aan … Lees verder »

Vermist! De Hercules van P.C. Hooft

Vermist_muiderslot

Rond 1645 komt de Amsterdamse dichter Jan Vos vaak op bezoek bij P.C. Hooft op het Muiderslot. Vos schrijft een gedicht over een schilderij van Hooft waarop de Romeinse god … Lees verder »

Wandel door kasteel Doorwerth met ridder Hendrik van Doorenweerd

Doorwerth-Hendrik-van-Doorenweerd

Op donderdag 28 december kun je in kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen even terug in de tijd door een ontmoeting met één van de eerste bewoners. Luister tijdens de rondleiding door het kasteel naar (acteur) ‘Hendrik van Doorenweerd’ die zijn middeleeuwse ervaringen deelt met het publiek. Lees verder »

Verhalenspeurtocht voor kleuters op Kasteel Doorwerth

Doorwerth-Kasteel

Kasteel Doorwerth organiseert samen met kinderboeken­schrijfster Ruth Frederiks een verhalenspeurtocht in en om het kasteel. De zoektocht is geschikt voor kinderen tussen 4 en 6 jaar en vindt plaats op woensdag 27 december in de Kerstvakantie. Lees verder »

Kerstactiviteiten op Huis Zypendaal

Zypendaal-huis-vooraanzicht-foto-Geldersch-Landschap-en-Kasteelen

Beleef op bijzondere wijze de kerstsfeer op Huis Zypendaal en/of geniet van een historische kerstrondleiding door onze rondleiders door de mooie museaal ingerichte vertrekken van Huis Zypendaal en luister naar een warm verhaal van een verteller. Lees verder »

Verkoop originele Sint- en kerstkado’s

DSC_1191-2

Op twee zaterdagmiddagen vindt er een verkoop plaats van originele Sint- en kerstkadi’s bij museum Hagedoorns plaatse in Epe Lees verder »

Op bezoek bij de Sint – kasteel Hernen

Hernen-kasteel-sinterklaas

Dit jaar komt de Sint weer een paar nachtjes slapen op Kasteel Hernen. Op zondag 26 november en zaterdag 2 december zullen de Sint en zijn Pieten hun koffers uitpakken en een nachtje hun intrek nemen in Kasteel Hernen. Lees verder »

Sinterklaasweekend op kasteel Cannenburch

Cannenburch-Sinterklaasweekend

Zaterdag 18 november komt de goedheiligman rond 18.30 uur met zijn koffer en cadeaus aan bij het kasteel. In het weekend van 25 en 26 november zijn de kasteelpieten weer druk in de weer en kunnen jong en oud de Sint een handje geven. In en om het kasteel staan er dit weekend speciale opdrachten van Sinterklaas klaar waarmee je je eigen pietendiploma kunt verdienen. Lees verder »

Kasteel Cannenburch verwelkomt fonkelend glas van Frank & Friends

Cannenburch-Glaskunst

Liefhebbers van moderne glaskunst kunnen hun hart ophalen tijdens deze expositie van zaterdag 4 t/m zondag 19 november 2017 in kasteel Cannenburch te Vaassen. Lees verder »

Sinterklaasweekend op kasteel Cannenburch

Cannenburch-Sinterklaasweekend

Het team van kasteel Cannenburch is trots dat Sinterklaas ook dit jaar op het kasteel komt logeren. Zaterdag 18 november komt de goedheiligman rond 18.30 uur met zijn koffer en … Lees verder »

Nieuwe showroom en website, Amazing Wheels etaleert Flyer

FLYER_Website_Homepagina

Met een nieuwe showroom en een compleet vernieuwde website zet Amazing Wheels de fietsen van Flyer letterlijk in de etalage. De collectie wordt op deze manier optimaal gepresenteerd naar dealers … Lees verder »

Muzikale afsluiting kastelenseizoen Cannenburch

KVDV-Klavecimbel Brouwer

Klavecinist Johan Brouwer en sopraan Marian van der Heide geven een afsluitingsconcert op het moment dat het kasteel op zondag 29 oktober om 17.00 uur de deuren sluit voor de winterevenementen. Lees verder »

Programma 31H WILDLANDS bekend

10- WILDLANDS 31 uur open

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is op 20 en 21 oktober aanstaande maar liefst 31 uur achter elkaar geopend. En dat is een unieke gebeurtenis! Deze marathonopenstelling opent op een ludieke … Lees verder »

Expositie MOP-UP1

MOP-UP-1jpeg

Het is een tentoonstelling van vier afgestudeerden van de Textiel en Design Kunstacademies Maastricht en Rotterdam die de gelegenheid krijgen een groter publiek te bereiken. Lees verder »

Kinderactiviteit ‘Zeegezicht’ in Oosterscheldemuseum

aa

In de herfstvakantie op dinsdag 17 oktober kunnen kinderen in het Oosterscheldemuseum Yerseke terecht om een mooi schilderij te maken met materiaal dat in de Oosterschelde en in het museum … Lees verder »

Beproef je geluk op het Muiderslot in de herfstvakantie

campagnebeeld-desleutelvanamsterdam_web

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Reden genoeg om de herfstvakantie op het Muiderslot (14 t/m 29 oktober 2017) te laten overvloeien van geluk, wat toevalligerwijs het thema van … Lees verder »

Middeleeuwse Kluchten op kasteel Hernen

Hernen-Kunstkeet-kluchten-foto-T.Rothengatter

Op zondag 17 september worden er in kasteel Hernen diverse kluchten opgevoerd door Stichting Kunstkeetfestival. Beleef een middag lang dit middeleeuwse vertier op het kasteel, leuk voor jong en oud. Lees verder »

Herfstfair in park van kasteel Cannenburch staat in teken van groendecoraties

Cannenburch-herfstfair3

Bloemschikdemonstraties van gerenommeerde floral designers, een expositie van groene tassen en kleurrijke inspiratie van de vele standhouders samengebracht in alweer de 3e Herfstfair van B-Event in het park van kasteel Cannenburch. Lees verder »

Zwartpuntrifhaaitjes geboren

sealife-logo

Het is alweer 3,5 jaar geleden dat er bij Sea Life een zwartpuntrifhaaitje is geboren. Afgelopen vrijdag was het dan zover…2 haaitjes zagen het levenslicht. De dracht van deze haai … Lees verder »

Verstoten babygorilla is in ARTIS

Verstoten babygorilla

Introductie van 10 maanden oude mensaap biedt beste kans op groepsleven Op woensdag 30 augustus is er een jonge westelijke laaglandgorilla (Gorilla gorilla gorilla), een vrouwtje van tien maanden, naar … Lees verder »

ARTIS septemberkorting

Tramplaat zwarte panter. Foto ARTIS

Ook dit jaar zet ARTIS de traditie van de septemberkorting voort die vlak na de oprichting in 1838 begon. In de eerste jaren konden inwoners van Amsterdam in september voor … Lees verder »

Schatkamer Gelderse Grafheuvels op kasteel Cannenburch sluit 1 november

Cannenburch-grafheuvelexpositie-einde

De laatste kans om het geheim van de Gelderse Grafheuvels te ontdekken. Lees verder »

Schatkamer Gelderse Grafheuvels op kasteel Cannenburch sluit 1 november

Cannenburch-grafheuvelexpositie-einde

De laatste kans om het geheim van de Gelderse Grafheuvels te ontdekken. Lees verder »

Prehistorisch weekend in Archeon

aa

Op zaterdag 2 en zondag 3 september is het prehistorisch weekend in Archeon. Ga mee op reis: héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier … Lees verder »

Vijf ambachten demonstratiemiddag, Hagedoorns Plaatse Epe

DSCN7517

Demonstratie kantklossen, papierknipkunst, kraaltjes breien, midwinterhoorn maken en potten bakken in het kader van de tentoonstelling “Vakmanschap is meesterschap” met foto’s van Paul Huf. Lees verder »

Vijf zomeravonden internationaal concerttalent op het Muiderslot

ConcertTHIMS lowres

Op vijf zwoele zomeravonden treden dit jaar weer jonge, veelbelovende musici uit velerlei windstreken op in het Muiderslot. De concerten van The International Holland Music Sessions zijn voor de musici vaak een beslissende … Lees verder »

Excursie Kopermolen Zuuk / Epe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U beleeft de geschiedenis van de Kopermolen in Zuuk / Epe in enkele uren! Lees verder »

Excursie Kopermolen Zuuk / Epe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U beleeft de geschiedenis van de Kopermolen in Zuuk / Epe in enkele uren! Lees verder »

Excursie Kopermolen Zuuk / Epe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U beleeft de geschiedenis van de Kopermolen in Zuuk / Epe in enkele uren! Lees verder »

Stadswandeling ‘Gevels van Coevorden’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: voormalig Vakschool voor Meisjes, collectie Stedelijk Museum Coevorden.   Op zondag 16 juli om 14:00 organiseert het Stedelijk Museum Coevorden voor de tweede keer een stadswandeling door Coevorden, langs … Lees verder »

Muzikaal voorleessprookje Pinokkio

pin

Gedurende de zomervakantie, 8 juli t/m 3 september, kunnen bezoekers van Museum Speelklok elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag luisteren naar het muzikale sprookje van Pinokkio. Een spannend verhaal over een … Lees verder »

Deventer op stelten 2017

•A2-DOS-AFFICHE-2017.indd

Vol trots presenteert het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten het programma van 2017. ‘Deventer Op Stelten’ pakt dit jaar groots uit door onder meer op vrijdag- en zaterdagavond twee grote parades … Lees verder »

50Plusbeurs

50pbcb3

Op onderstaande link kunt u alle informatie aangaande deze belangrijke beurs vinden.   50plusbeurs Lees verder »

Tentoonstelling ‘Sporen van Smaragd’ in Spoorwegmuseum

Sporen-van-Smaragd-persafbeelding

Op 10 augustus 2017 is het precies 150 jaar geleden dat op Java de eerste trein in Indonesië reed. Voor het Spoorwegmuseum aanleiding om met de tentoonstelling ‘Sporen van Smaragd, per trein door Nederlands-Indië’ terug te blikken op de begintijd van de spoorwegen in de archipel. Lees verder »

5 juli Opening Openluchttheater Landgoed Zonheuvel met mini-opera

OpenLuchtTheater_PetervanDoorn_Goedlandt_2

Koen Limperg ((1908 – 1943) ontwierp het Openluchttheater Zonheuvel in Doorn in 1936. Het openluchttheater had een capaciteit van 200 zitplaatsen en werd uitgevoerd in het kader van een werklozenproject, … Lees verder »

Het Bonnefantenmuseum presenteert Raymond Pettibon: A Pen of All Work

aa

02.06.2017-29.10-2017 Op 1 juni 2017 opent in het Bonnefantenmuseum het omvangrijke retrospectief A Pen of All Work van de Amerikaanse kunstenaar Raymond Pettibon. Het is voor het eerst sinds vijftien … Lees verder »

Pure Enjoy Fair kasteel & park Rosendael

06-17-en-18-Pure-Enjoy-Fair-Rosendael

Een op-en-top ‘lifestyle event‘ met exclusieve standhouders, een prachtige locatie,
live-entertainment, champagne, livemuziek en veel meer. Lees verder »

CONCOURS D’ÉLÉGANCE OP PALEIS HET LOO

a1

1 & 2 juli 2017 Museum Paleis Het Loo is op zaterdag 1 en zondag 2 juli het decor voor het jaarlijkse Concours d’Élégance, hét internationale autoconcours voor klassieke en … Lees verder »

Sef, laGarçon*, Christon, Altın Gün en vele andere artiesten op de Zoomeravonden in ARTIS

Zoomeravonden ARTIS Neervlijen bij de Muziekent. Foto ARTIS, Bas Losekoot

Tussen eetbare planten, bomen en dieren tot zonsondergang Van rap tot pop tot singer & songwriter; tijdens de veertiende editie van de ARTIS-Zoomeravonden is het muzikale programma breed en divers. … Lees verder »

Kasteel Batenburg en zijn omgeving

Batenburg-eendenkooi-foto-T.Rothengatter

Op zondag 14 mei zullen zowel de ruïne als de eendenkooi van Batenburg bezocht kunnen worden o.l.v. een gids. Lees verder »

Bezoekers chatten met planten in Bush en Desert

Jadeliaan-in-de-Bush

Koninklijke Burgers’ Zoo neemt samen met 24 andere botanische tuinen in Nederland (www.botanischetuinen.nl) deel aan het ‘Jaar van de Botanische Tuinen’ van de NVBT (Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen). In … Lees verder »

Nieuwe themarondleiding! Rondleiding met de bouwmeester

Kasteel-Ammersoyen-met-poortgebouw-foto-RBT

Een bouwhistorische rondleiding door kasteel Ammersoyen
Hoe werden kastelen zoals Ammersoyen in de middeleeuwen gebouwd, hoe zag het er oorspronkelijk uit en hoe functioneerden middeleeuwse kastelen? Was een kasteel een ruwe soldatenburcht of juist een luxe adelswoning? Wat zegt een middeleeuws toilet over de status van de kasteelheer? Lees verder »

Begin juni verschijnt er een heel bijzondere editie, de museumspecial 2017!

_src11868b191bd2d79c434f29da9d13f101_paree5eaaec4470152cfe3bf0d79b4ab5c0_dat1489415994.jpeg.pagespeed.ce.q7V64RxC7u

Hierin een mooie opsomming van bijzondere, maar ook onbekende, musea van Nederland. Aangevuld met hotels en restaurants waar u, eventueel doormiddel van een arrangement, na of voor het museumbezoek er een … Lees verder »

Eieren zoeken en tellen in kasteel Doorwerth

PICT06610

Van woensdag 12 t/m donderdag 20 april liggen er weer eieren verstopt in kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen. Kinderen kunnen door het hele kasteel heen om de eieren te zoeken en te tellen aan de hand van een speurtocht! Lees verder »

Wandel door kasteel Doorwerth met ridder Hendrik van Doorenweerd

DSC01503

In de Meivakantie kun je in kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen even terug in de tijd door een ontmoeting met één van de eerste bewoners. Op maandag 24 april en woensdag 26 april is er een rondleiding door het kasteel met (acteur) ‘Hendrik van Doorenweerd’ die zijn middeleeuwse ervaringen deelt met het publiek. Lees verder »

Verhalenspeurtocht voor kleuters op Kasteel Doorwerth

20160626_113528

Kasteel Doorwerth organiseert samen met kinderboeken¬schrijfster Ruth Frederiks een verhalenspeurtocht in en om het kasteel. De zoektocht is geschikt voor kinderen tussen 4 en 6 jaar en vindt plaats op dinsdag 25 april. Lees verder »

“Paashazen zoeken” in en rondom Huis Verwolde op 15, 16 en 17 april 2017.

Paashaas

De paashazen van Huis Verwolde hebben zich verstopt in het souterrain (onderhuis) en rondom het huis (buiten). Lees verder »

Middeleeuws Pasen

Middeleeuws-Pasen-Kasteel-Hernen

In het Paasweekend kan men op Kasteel Hernen het antwoord krijgen op de vragen: hoe en wat vierde men tijdens de Paasdagen in de middeleeuwen? Lees verder »

Paasweekend. Het moment waar iedere motorliefhebber naar uitkijkt.

download

Open deur paasweekend van 15 tem 17 april in het motorhart van Limburg. Bekend in heel vlaanderen. za 15/4 : 09u-18u zo 16/4 : 10u-18u ma 17/4 : 10u-18u DO … Lees verder »

Expositie Bloemen bloeien op papier

Bloemen-bloeien-min

In 2017 is in Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas een bijzondere expositie te zien over 19e-eeuwse handingekleurde borduurpatronen met bloemen als hoofdmotief en met als titel “Bloemen bloeien op papier”. Tevens is het werk van de prijswinnaars van de kunstwedstrijd te zien. Lees verder »

Lezing Bouwhistorie Kasteel Coevorden door Hans Ladrak

Hans Ladrak

19 maart, 14.00 uur In de huidige tentoonstelling van het Stedelijk Museum Coevorden, ‘Het enige kasteel van Drenthe’ wordt het een en ander verteld over de bouwgeschiedenis van het kasteel … Lees verder »

Vernieuwde website mijnzuiderzee.nl

1135-64e5774330e25a991a8689756033e573

Mijnzuiderzee.nl is vernieuwd! De verhalenwebsite is qua lay-out en uiterlijk opgefrist en hierdoor gemakkelijker in gebruik voor geïnteresseerden. Verhalen vanuit alle steden en dorpen rond het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige IJsselmeergebied worden verzameld op deze website. Lees verder »

Koekjes bakken in Bezoekerscentrum Bakhuis Leur

Koekjesbakken Bakhuis Leur foto Ton Rothengatter

zondag 5 maart kunnen kinderen hun eigen koekjes vormen, versieren, bakken en natuurlijk opeten in het bakhuis in Leur.  Van 12.00-14.00 uur ben je welkom om samen met de bakkers … Lees verder »

Tentoonstelling van Caesar tot Constantinopel

Archeon portret: een vrouw in Bijzantijnse kleding, een gladiator en een Romein.

“From the poor to the rich and famous” Arm of Rijk – je ziet het verschil aan de inrichting van de huizen en de kleding die wij dragen. Dit was … Lees verder »

Fletcher koopt zes hotels van Princess

Hotel De Wipselberg

Fletcher Hotels neemt de exploitatie én het vastgoed over van de zes Princess hotels over.  Per zes maart zijn deze hotels onderdeel van de Fletcher Groep, waarmee Fletcher nu 81 … Lees verder »

Wandel door kasteel Doorwerth met ridder Hendrik van Doorenweerd

DSC01504

In de Voorjaarsvakantie (Carnavalsvakantie of Krokusvakantie) kun je in kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen even terug in de tijd door een ontmoeting met één van de eerste bewoners. Op vrijdag 3 en zondag 5 maart is er een rondleiding door het kasteel met (acteur) ‘Hendrik van Doorenweerd’ die zijn middeleeuwse ervaringen deelt met het publiek. Lees verder »

Familievoorstelling ZwaardenZweet op kasteel Doorwerth

persfoto-zwaardenzweet-breed

In de Voorjaarsvakantie (Carnavalsvakantie of Krokusvakantie) komt Ridder Richard van Vorstelijk Theater weer naar kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen. Ridder Richard staat garant voor een vrolijk verteld verhaal met veel humor: dit jaar met zijn programma ZwaardenZweet. Lees verder »

Kinderkasteelrondleiding

timthumb.php

In het kader van de tentoonstelling ‘Het Enige Kasteel van Drenthe wordt er door het Stedelijk Museum Coevorden een rondleiding gegeven speciaal voor kinderen. Deze vindt plaats tijdens de voorjaarsvakantie … Lees verder »

Enthousiaste vrijwilligers gevraagd voor ambitieuze kastelen in de regio Arnhem

logo GLK-fc

Door een stijgend aantal bezoekers en toegenomen aanbod aan activiteiten is Geldersch Landschap & Kastelen (GLK) voor drie van haar opengestelde kastelen op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het gaat om de kastelen Doorwerth, Rosendael en buitenhuis Zypendaal. Allen in of rondom Arnhem gelegen. Kastelen zijn bijzondere plekken waar je het verleden kunt beleven in het heden. Ook zijn het de toegangspoorten naar de omringende landgoederen, waar je heerlijk kunt wandelen en de natuur ontdekken. Lees verder »

Start Wijchense Kastelen College Tour

Wijchense-kastelen-foto-GLK

De eerste zondag in Hernen zal gaan over “De ridder aan het woord, de belevingswereld van de laat-middeleeuwse adel”, “het lezen van oude handschriften “en afsluitend zal er een lopende … Lees verder »

Start Wijchense Kastelen College Tour

Wijchense-kastelen-foto-GLK

De eerste zondag in Hernen zal gaan over “De ridder aan het woord, de belevingswereld van de laat-middeleeuwse adel”, “het lezen van oude handschriften “en afsluitend zal er een lopende … Lees verder »

Start Wijchense Kastelen College Tour

Wijchense-kastelen-foto-GLK

De eerste zondag in Hernen zal gaan over “De ridder aan het woord, de belevingswereld van de laat-middeleeuwse adel”, “het lezen van oude handschriften “en afsluitend zal er een lopende … Lees verder »

Start Wijchense Kastelen College Tour

Wijchense-kastelen-foto-GLK

De eerste zondag in Hernen zal gaan over “De ridder aan het woord, de belevingswereld van de laat-middeleeuwse adel”, “het lezen van oude handschriften “en afsluitend zal er een lopende … Lees verder »

Sprookjesballet Roodkapje in Kasteel Cannenburch

Cannenburch-Roodkapje

Speciaal voor kinderen danst het Arnhemse LethDansant een klassiek ballet op deze sprookjesachtige locatie van Geldersch Landschap & Kasteelen. Lees verder »

Muzikaal verteltheater “de dochter van de Rode Havik”

Theater-Rode-maan-foto-Hannafloor-de-Roos

Op zondagmiddag 5 februari speelt Hannafloor de Roos een vrolijke muzikale familievoorstelling “De dochter van de Rode Havik” op Kasteel Hernen, na afloop mag men ook nog het kasteel verkennen met als gids de pratende lamp. Een leuke combinatie. Lees verder »

Fletcher Hotels voor het 7e jaar op rij genomineerd voor de Zoover Award Populairste ‘Favoriete’ Hotelketen van Nederland

Fletcher Hotels genomineerd voor de Zoover Awards

Fletcher Hotels is dit jaar wederom genomineerd voor de Zoover Award Populairste ‘Favoriete’ Hotelketen van Nederland. Sinds de start van het uitreiken van de Zoover Awards is Fletcher Hotels elk … Lees verder »

Rondleiding in “Het Enige Kasteel van Drenthe”

Kasteel Coevorden, SMC

In het kader van de tentoonstelling ‘Het Enige Kasteel van Drenthe’ wordt er door het Stedelijk Museum Coevorden een rondleiding gegeven op zondag 29 januari. Onder begeleiding van een ervaren … Lees verder »

Het Nederlands IJsbeelden Festival

ijsbeeldenfestivalcampagnebeeldmuziek0004

Het grootste winterevenement van Nederland staat dit jaar in Amsterdam! Het Nederlands IJsbeelden Festival is met meer dan 150.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland. Van zaterdag 10 … Lees verder »

Fitál Fietsinfodag

201401100959310-img_5737_1438085594__fi_250x250x1x1

zaterdag 14 januari 2017 Fitál Vakanties heet u ook dit jaar weer van harte welkom in Hotel van der Valk te Nuland voor de jaarlijkse Fietsinfodag. Verleden jaar mochten wij … Lees verder »

Vier de Winter in Archeon!

Archeon portret: een vrouw in Bijzantijnse kleding, een gladiator en een Romein.

Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden van december en januari is het Vier de Winter in Archeon. Het park is omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld, met volop vertier … Lees verder »

In Zwolle vindt u het Poppen- & Kinderwagen Museum

z2

Een collectie van ruim 250 poppenwagens, kinderwagens en meer. U gaat een stap terug in de tijd bij het zien van o.a. de Nederlandse, Engelse, Belgische, Duitse en Franse wagens. … Lees verder »

Beleef de Campus van de Technische Universiteit Delft!

dsc_8468

De TU Delft is één van de beste technische universiteiten ter wereld! Ben jij ook nieuwsgierig naar wat er zich allemaal op een technische universiteit afspeelt? Kom en ontdek nu de labs en … Lees verder »

Zwarte en gevlekte jaguar in ARTIS

gevlekte-jaguar-foto-artis-edwin-butter

Lange traditie grote katten in ARTIS voortgezet ARTIS opende vanmiddag het nieuwe jaguarverblijf. Voorzichtig kwam eerst de gevlekte en daarna de zwarte jaguar naar buiten. De zwarte kleur van het … Lees verder »

Kasteel Cannenburch feestelijk geopend tijdens de Kerstvakantie

Cannenburch-Kerstvakantie

Dwaal tijdens de Kerstvakantie rond in de feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken van het kasteel en maak een winterse familiefoto in de rijk ingerichte Ontvangsthal. Lees verder »

SUCCESVOL EERSTE WEEKEND VOOR HET NEDERLANDS IJSBEELDEN FESTVAL

hetnederlandsijsbeeldenfestival0006het-organisatieteam-bv

Wonderlijke winterwereld geopend t/m 5 februari 2017  Op zaterdag 10 december ging het Nederlands IJsbeelden Festival op de Arena Boulevard in Amsterdam van start. Het evenement, dat de afgelopen 5 … Lees verder »

Opening jaguarverblijf

unnamed333

Op 20 december om 14.00 uur opent ARTIS het langverwachte nieuwe jaguarverblijf. Van olijfbomen tot het muurleeuwenbekje De omstandigheden in het verblijf zijn zo gemaakt dat de jaguars zoveel mogelijk … Lees verder »

Ervaar de winter op een écht Middeleeuws kasteel

winter-muiderslot-web

Van 24 december t/m 8 januari wordt de winter gekoesterd op het Muiderslot. In de decembermaanden kruipt de kou in de muren van het kasteel. In de warme feestelijk aangeklede … Lees verder »

Terug van weggeweest in GaiaZOO

unnamed

  In 2017 wordt de diercollectie van GaiaZOO uitgebreid met berberapen. Dit worden de eerste én de laatste dieren die bezoekers zien tijdens een bezoek aan GaiaZOO. Het verblijf van … Lees verder »

Streekmarkt Verhildersum in Kerstsfeer

foto-Kerstman-streekmarkt-klein

17 december, 10 – 4 uur, streekproductenmarkt in kerstsfeer, Landgoed Verhildersum, Leens. Standhouders presenteren hun kwaliteitsproducten. Lees verder »

Kerstsfeer in bezoekerscentrum Bakhuis Leur

Kerstbakken-Bakhuis-Leur-Foto-GLK

Op zondag 18 december staat het bakken in de historische oven van Bakhuis Leur volledig in het teken van de Kerst. Er zullen dan kerstbroodjes en koekjes gebakken worden. Op maandag 26 december kan men een mooie wandeling in de omgeving van het Bakhuis maken en daarna genieten van een kopje warme chocomel en met iets lekkers uit de oven. Lees verder »

Kersteditie TROTS op kasteel en park Rosendael

Rosendael-kasteel-vooraanizchtaanzicht-vanaf-vijver-winter-Dorhout-Mees-09

Trots is de naam van de gezellige markt voor Rozendaal en omstreken. Lees verder »

Theater ‘Omdat ik Alleen…’ op kasteel Doorwerth

doorw

Doorwerth – Op woensdag 28 december a.s. kunt u in kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen de theatervoorstelling ‘Omdat ik alleen…’ bezoeken. ‘Omdat ik Alleen…’ is een spannende familievoorstelling … Lees verder »

Midwinter Fair in Archeon

unnamed2

10 & 11 december is de 14de Midwinter Fair in Archeon. Het fantasy evenement in de winter. Met ook dit jaar een Indoor Fantasy Markt, een bomvol muziekprogramma, vele shows en … Lees verder »

Kerstshoppen tot middernacht in Oldenburg op zaterdag 3 december

shoppen-kerstsfeer-bergstr-c-otm-fotograaf_torsten-krueger-1500

De extra lange koopavond tijdens de advent is in Oldenburg een traditie die niet meer weg te denken is. Op 3 december kunnen shoppingliefhebbers tot 24 uur naar hartenlust winkelen en natuurlijk ook van de gezellige kerstsfeer in de binnenstad én op de kerstmarkt genieten. Lees verder »

Kerstmarkt Bad Bentheim

stande-an-der-burgmauer-weihnachtsmarkt-bad-bentheim

In het sfeervolle Bad Bentheim is het in het tweede adventsweekend altijd extra goed toeven. Dan is er de jaarlijkse kerstmarkt die bijzonder is vanwege zijn oorspronkelijke karakter. Hier geen … Lees verder »

Kerstmarkt Raesfeld

kerstmarkt_raesfeld_large_c-rgn

In het tweede adventsweekend is het historische waterkasteel Schloss Raesfeld traditiegetrouw weer ondergedompeld in kerstsfeer. Op het sprookjesachtig verlichte terrein rondom het kasteel vind je vele kraampjes met originele cadeautjes. … Lees verder »

Kerstmarkt Osnabrück

weihnachtsmarkt-2013c-detlef-heese

De prachtige oude binnenstad van Osnabrück vormt in december het decor voor een van de mooiste kerstmarkten van de regio. Deze historische kerstmarkt is uniek vanwege haar romantische sfeer. Oude … Lees verder »

De kerstmarkten in Münster

kampagnenfoto-2016_st-lambertilichtermarkt-munster_cwww-air-klick-de

Adventstijd in Münster – een wintersprookje 21 november t/m 23 december 2016 Als de grote Prinzipalmarkt in een gouden gloed oplicht, de arcaden versierd zijn met adventskransen, de winkels feestelijk … Lees verder »

Leeuwenwelpjes in WILDLANDS

leeuwenberg-in-serenga

In de kraamkamer van de Leeuwenberg in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is een aantal welpjes geboren. Moeder leeuw en haar jongen maken het goed. Net als in het wild heeft … Lees verder »

Winterfair Museum de Locht

161112-Winterfair-500x500

Museum de Locht presenteert “Winterfair” als een speciale vorm van de traditionele kerstmarkt. Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs is zeer laag: € 3,00 (kinderen: € 2,00)!
Er zijn vele standhouders en velerlei activiteiten. Lees verder »

Dagje kerstsfeer opsnuiven op de kerstmarkt in Oldenburg

Lamberti-Markt Oldenburg

22 november is het weer zover. Het grote voetgangersgebied van Oldenburg wordt omgetoverd in een zee van lichtjes als de kerstmarkt – die hier Lamberti-Markt heet – wordt geopend. Lees verder »

Nieuwe neushoornman in WILDLANDS

11-kennismaking-neushoorns

Op de savanne van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft de nieuwe neushoornman vanochtend kennis gemaakt met de twee neushoornvrouwtjes. WILDLANDS is verheugd met de komst van deze mannetjesneushoorn omdat hij … Lees verder »

Trots op landgoed Rosendael!

2016-trotsmarkt2

Trots is de gezelligste markt voor Rozendaal en omstreken! Op elke 4e zondag van de maand vindt deze pure, eerlijke en heerlijke markt plaats voor het kasteel en in de … Lees verder »

Het warmste uitje van het jaar: naar een échte Duitse kerstmarkt!

Weihnachtsmarkt-Osnabrück-c-Viertel-002

Je moet het minstens één keer meegemaakt hebben samen, het warme wintersprookje dat Weihnachtsmarkt heet. Smaakvol, vrolijk, traditioneel en dus een tikkeltje nostalgisch, precies zoals ze dat alleen in Duitsland goed kunnen. Een paar geliefde plaatsen, net over de grens. Lees verder »

Meer dan 150 vrolijke Pieten in het buitenmuseum

zuid

Zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 november is het feest in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Op deze dagen nemen meer dan 150 Pieten hun intrek in het buitenmuseum. Havenpieten, Muziekpieten, … Lees verder »

Middagje Batenburg

Batenburg-ruine-foto-Geldersch-Landschap-4

Op zondag middag 20 november organiseert Erfgoed Batenburg en Geldersch Landschap & Kasteelen een aantal stadswandelingen gecombineerd met een bezoek aan de normaal voor het publiek gesloten ruïne van kasteel Batenburg. Lees verder »

Craigie Horsfield: How the World Occurs

Craigie-Horsfield_Nola__Centraal-Museum_630x378

Met ruim veertig kunstwerken krijg je in de tentoonstelling Craigie Horsfield: How the World Occurs de ruimte om na te denken over je relatie tot de wereld om je heen en de wijze waarop deze relatie jouw kijk op de wereld kleurt. Lees verder »

Lazy Sundaynoon Music op kasteel Doorwerth

Doorwerth-kasteel-poortgebouw-KD-07

Doorwerth – Op zondagmiddag 20 november a.s. organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen in de Ridderzaal van kasteel Doorwerth een Lazy afternoon met zang en piano vanaf 16.00 uur. Lees verder »

Fonkelend glas in Kasteel Cannenburch

Cannenburch-fonkelend-glas

VAASSEN – Geldersch Landschap & Kasteelen feliciteert Stichting Glaskunst met hun 10-jarig bestaan en is verheugd dat ook dit jaar kasteel Cannenburch het historische decor vormt voor fonkelend moderne glaskunst. Lees verder »

Expo TEX-TIEL, Wearable Art van Tiel Janssen

Tiel-Janssen-Recycled.Fantasie

Tiel Janssen uit Maastricht toont in Museum de Kantfabriek haar bijzondere kostuums en sieraden. Het is draagbare kunst gemaakt van zelf ontwikkelde materialen. Ze brengt drie kenmerken tot uitdrukking: het lichaam als drager, niets is normaal en alles is bijzonder. Lees verder »

Expo ‘Quilts van Arnout Cosman’ in Museum de Kantfabriek

Arnout-Cosman-22-SpringIsInTheAir

Arnout Cosman exposeert in Museum de Kantfabriek een twintigtal quilts met geometrische patronen en patronen afgeleid van foto’s of schilderijen.
Arnout Cosman geeft zelf op 26 en 27 november tijdens de openingstijden uitleg over zijn quilts en zijn computerprogramma de Quiltassistant. Lees verder »

Klooster Wittem, een bezoek waard!

Stitched Panorama

Koffie met Limburgse vlaai als start van een unieke rondleiding door Klooster Wittem die u op plekken brengt waar je normaal gesproken niet mag komen met als afsluiting een heerlijke Kloosterlunch! Lees verder »

Vier de herfstvakantie met uw kleinkinderen in Madurodam

Madurodam_facebook_grootouders-2

Vier de herfstvakantie met uw kleinkinderen in Madurodam Quality time met uw kleinkinderen? Ga gezellig een dagje naar Madurodam! Ontdek samen Nederland in het klein. Daar is deze herfstvakantie van … Lees verder »

Pasgeboren olifantje in ARTIS dagelijks te zien

2016-Olifantje-naar-buiten-30.-Foto-ARTIS-Ronald-van-Weeren

Het pasgeboren olifantje in ARTIS is dagelijks voor bezoekers tussen 11.00-16.00 uur binnen of buiten te zien. Lees verder »

Oorlogsmuseum Eyewitness

museumFoto2

Oorlogsmuseum Eyewitness toont aan de hand van een unieke collectie en levensechte mannequins in realistische diorama’s de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Lees verder »

Picasso aan zee, keramiek & sculpturen

image001

Deze winter staan de verrassende sculpturen en kleurrijke keramische werken van Pablo Picasso (1881 – 1973) centraal in museum Beelden aan Zee. Lees verder »

U bepaalt wat u betaalt bij Drentse Golfclub De Gelpenberg

logo

Op zondag 23 oktober vindt een uniek experiment plaats bij DGC De Gelpenberg. Spelers met handicap 54 of lager mogen deze dag 18 holes lopen en na afloop bepalen zij zelf wat zij deze ronde waard vonden! Lees verder »

Ervaar zelf de rust en ruimte in de luxe omgeving van ‘t Kruisselt

t-kruisselt-a

Lekker wandelen of fietsen door de prachtige natuur. Talloze routes voeren u door het verrassende Twentse coulisselandschap met pittoreske stadjes zoals Oldenzaal, Ootmarsum en Bad Bentheim met leuke winkeltjes, galerieën … Lees verder »

Hotel Herikerberg. Engelse stijl in een modern jasje

bostuinkamer5

Het in 2001 gebouwde landhuishotel heeft de grandeur van vroegere tijden gecombineerd met het comfort van nu. Door de juiste kleurenstyling zijn de lounge en bar een mix van klassiek … Lees verder »

Een heerlijk dagje uit…

Borg

Een heerlijk dagje uit op Landgoed Verhildersum Leens. Hier gaan cultuur en natuur hand in hand. Verhildersum verteld het verhaal van borgheer, boer en arbeider in de 19e eeuw. Ontdek het landgoed en beleef het verleden. Bewonder de exposities en wandel door de tuin en de singels. Voor kinderen is de Struunkaart en het Verhildersum Mysterie beschikbaar. Landgoed Verhildersum is open t/m 30 oktober, dinsdag t/m zondag, van 10.30-17.00 uur.
Meer informatie vindt u op www.verhildersum.nl. Lees verder »

Día de los Muertos in Burgers Zoo

1unnamed

Kom van zaterdag 15 tot en met zondag 30 oktober Día de los Muertos vieren in de Desert! Dit Mexicaanse feest van lachende schedels en kleurrijke skeletten valt in dezelfde periode … Lees verder »

Nieuw in het Rijksmuseum, Concertreeks op zondagmiddagen

unnamed

Kom nu genieten in het Rijksmuseum van klassieke muziek op historische instrumenten. Op zondagmiddagen in het najaar spelen conservatoriumstudenten bijzondere muziekstukken op instrumenten uit de collectie van het Rijksmuseum. Lees verder »

17de Korendag bij Archeon

13-2

Archeon staat zondag 9 oktober geheel in het teken van koormuziek door de eeuwen heen. Laat uw oren strelen met dit prachtige gezang tijdens deze dag. De koren treden op … Lees verder »

ANNA PAULOWNA, kleurrijke koningin

klein-1-staatsieportret-van-anna-paulowna-f-j-kinsoen-1824-collectie-koninklijke-verzamelingen-den-haag

Vanaf 6 oktober presenteert museum Paleis Het Loo Anna Paulowna, kleurrijke koningin. Een grote tentoonstelling over een van de meest kleurrijke vorstinnen die Nederland heeft gekend. In de expositie zijn veel van haar kostbaarheden te zien die nog nooit eerder in het openbaar getoond zijn, waaronder juwelen, serviezen en meubelen. Lees verder »

Middeleeuwse Jaarmarkt

hernen-middeleeuws-hernen-trot-15-60

In het weekend van 1 en 2 oktober zal er rondom en in Kasteel Hernen een middeleeuwse markt plaats vinden. Ambachtslieden en andere middeleeuwse figuren nemen u mee in de … Lees verder »

Koffieconcert op kasteel Cannenburch

cannenburch-apeldoorns-vocaal-ensemble

Het Apeldoorns Vocaal Ensemble bestaat uit 25 enthousiaste en gevorderde amateurkoorzangers die plezier vinden in het samen maken van muziek. Tegelijk wordt er hard gewerkt aan goede en serieuze voorbereiding … Lees verder »

(h)Eerlijke waar bij TROTS op Oogstfeest kasteel Doorwerth

doorw

Dit jaar organiseert Geldersch Landschap en Kasteelen weer het jaarlijkse oogstfeest op kasteel Doorwerth op zondag 25 september. Geldersch Landschap en Kasteelen combineert dit jaar het Oogstfeest samen met de … Lees verder »

Eerste reuzenmiereneter geboren in GaiaZOO

url

Vorig jaar werd de diercollectie van GaiaZOO uitgebreid met de reuzenmiereneter. Er zijn in Nederland maar drie dierentuinen waar deze unieke diersoort te zien is. Begin 2016 kreeg het vrouwtje gezelschap van een mannelijke reuzenmiereneter. De twee dieren hebben nu al voor gezinsuitbreiding gezorgd. Op zaterdag 3 september werd namelijk de eerste reuzenmiereneter van GaiaZOO geboren. Omdat moeder voor het eerst een jong heeft gekregen, hebben de dierverzorgers hen de afgelopen dagen extra goed in de gaten gehouden. Moeder en jong maken het goed en zijn een groot deel van de dag in het binnenverblijf van GaiaZOO te bewonderen. Het jong is een mannetje. Lees verder »

Happy Halloween tijdens de herfstvakantie in Amusementspark Tivoli

Schminken Halloween

Kom tijdens de Halloween-herfstvakantie van 15 t/m 30 oktober 2016 gezellig griezelen in Amusementspark Tivoli. Het pretpark met meer dan 30 attracties én speeltoestellen is tijdens deze dagen versierd in … Lees verder »

Schilderen met bijenwas demonstratiefilm

By wemke Art 38

Encaustic of Enkaustiek is een eeuwenoude schildertechniek waarbij pigmenten vermengd worden met bijenwas tot verschillende kleuren. Hier vind je alle informatie over Encaustic Art en Master Paste Original (MPO). Encaustic wordt gebruikt als kunstvorm, en nog vaker als creatieve of als intuïtieve hobby. Kijk en laat je inspireren! Lees verder »

‘Kwartjesmaand’ in ARTIS

Artis_poster

In de maand september verlaagt ARTIS haar toegangsprijzen met 25%. De ‘kwartjesmaand’ is een langlopende traditie van ARTIS. Het genootschap Natura Artis Magistra werd in 1838 opgericht, met als doel “Het bevorderen van de kennis der Natuurlijke Historie”. Een lidmaatschap was in de eerste jaren niet voor iedereen weggelegd. Niet alleen moest je door een ballotage komen, lid worden van ARTIS kostte 45 gulden. Dat stond in die tijd gelijk aan ongeveer zes weken werk voor een geschoolde arbeider. Het ARTIS-Park werd een ontmoetingsplaats voor welgestelde Amsterdammers, waar de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld, zakelijke banden werden gesmeed en huwelijken werden besproken. In ARTIS konden zij niet alleen exotische dieren zoals roofdieren, slangen en olifanten bewonderen, maar ook lezingen en concerten bijwonen. Lees verder »

3 & 4 september prehistorisch weekend in Archeon

unnamed2

Natuurlijk is het in Archeon elke dag volop prehistorie want het dagelijks leven van jagers, boeren en ambachtslieden wordt getoond. Maar tijdens het prehistorisch weekend op 3 en 4 september doen we er een schepje bovenop! Er zijn vele extra demonstraties en activiteiten van prehistorische praktijken. Kom ervaren hoe men leefde in de prehistorie, in Archeon! Lees verder »

Genieten van Ierse muziek op Kasteel Doorwerth

doorw

Energiek, bezield en meeslepend: zo speelt Merain! Het trio (zang, viool, harp) brengt in de Ridderzaal van Kasteel Doorwerth Doorwerth van Geldersch Landschap en Kasteelen een sprankelend Keltisch najaarsconcert onder de titel Irish Treasures, naar de gelijknamige cd. Het concert op Kasteel Doorwerth maakt deel uit van Merain’s Kastelentour langs imposante locaties waar de rijke Keltische muziek zo prachtig tot haar recht komt. Lees verder »

Tekenworkshop op Toplocatie

Cannenburch-tekenworkshop

Ter ere van Open Monumentendag wordt er op zaterdag 10 september in kasteel Cannenburch een exclusieve workshop tekenen met houtskool gegeven, geïnspireerd op de symbolen die in het kasteel te vinden zijn. Lees verder »

De workshop start om 11.00 uur met een kopje koffie en een korte introductie waarna jullie met een klein gezelschap op zoek gaat naar symbolen in het kasteel. De tekenworkshop wordt, bij hoge uitzondering, gegeven in een van de kasteelvertrekken. Lees verder »

Ridder Raak en de Mythe van de Draak

Ridder Raak Hernen Fotograaf Vincent Wannee

Op 16 en 18 augustus speelt theatergroep Ranja  de interactieve en muzikale theatervoorstelling Ridder Raak en de mythe van de Draak op Kasteel Hernen.   In het land van hoge … Lees verder »

Festival de nadagen van het Romeinse Rijk

Laat Romeins Festival 2016 in Orientalis (002)

In de vijfde eeuw gaat het Romeinse Rijk ten onder in West-Europa. Reenactors uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Engeland laten 9 t/m 14 augustus zien hoe het Romeinse … Lees verder »

Gewone jaarvogelkuiken breekt uit in het Vogelhuis in ARTIS

Jaarvogelkuiken is uitgevlogen  Foto ARTIS Ronald van Weeren

Deze week is het kuiken van de gewone jaarvogel (Rhyticeros undulatus) uitgevlogen in het Vogelhuis in ARTIS. Dit is het eerste kuiken in ARTIS sinds 1996. De gewone jaarvogel maakt … Lees verder »

Elke zaterdag in augustus, Burgers’ Zoo leuke educatieve activiteiten

Van-Hoorne-Burgers-Zoo-101

Elke zaterdag in augustus vinden er vanaf 14.00 uur op allerlei locaties in Burgers’ Zoo leuke educatieve activiteiten plaats. En traditiegetrouw is de dierentuin op deze dagen open tot 21.00 … Lees verder »

Beestachtig leuke Dierendagen in Amusementspark Tivoli

Skypie8

In juli en augustus zijn Tivoli’s Dierendagen. Drie weekenden achter elkaar is er beestachtig veel animatie in het park waar je aan kan deelnemen. Daarnaast ligt voor elk kind dat … Lees verder »

Den Alerdinck Zomerfair

7 (1 van 1)c

Met trots presenteren wij u de derde editie van de Den Alerdinck Zomerfair. Deze fair vindt plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus 2016 op Havezate Den Alerdinck in … Lees verder »

Welkom in de Rijksmuseumtuinen, dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur.

unnamed

Deze zomer is er van alles te beleven in de Rijksmuseumtuinen. Zo zijn de magische boomsculpturen van kunstenaar Penone de hele zomer te bewonderen. Doe op donderdag t/m zondag mee … Lees verder »

Crea Weekend Hardenberg

index

Crea Weekend: de beurs voor de echte creatieveling! http://booking.evenementenhal.nl/nl/crea-weekend-najaar-gorinchem/gorinchem/   Lees verder »

Internationaal Historisch Festival

ihf 2016 poster proef

Programmaboekje_IHF_2016_spreads Lees verder »

Bezoek de bijen op kasteel Doorwerth!

doorw

Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? Wat er gebeurt met de nectar en het stuifmeel? Op zaterdag … Lees verder »

Dagje met de herder mee

Rabo-en-schapen-2007-150x150

Een dag genieten van de natuur op de hei! Mogelijk werkt het weer ook mee. Voor de dagtocht vertrekt u ‘s ochtends met de herder rond half 10 en loopt … Lees verder »

Van der Valk Hotel Tiel ontvangt ‘5-hamer’ congresaccommodatie classificatie

index

Van der Valk Hotel Tiel ontvangt 5-hamer congresaccommodatie classificatie-1 Lees verder »

Marten & Oopjen 1 juli | Exclusieve lezing voor Vrienden

unnamed6

Rembrandt schilderde de portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit in 1634 in opdracht van de jonggehuwden. Vrienden van het Rijksmuseum krijgen op 1 juli een exclusieve lezing over deze … Lees verder »

SlaveCity, in De Pont

csm_SlaveCity6_3dbfe5d66b

Op zaterdag 11 juni 2016 zal niet alleen de tentoonstelling SlaveCity van Joep van Lieshout worden geopend, ook het nieuwe museumcafé wordt dan in gebruik genomen. Voorafgaand aan de opening worden bovendien de poortgebouwen … Lees verder »

Tentoonstelling OP ZOEK NAAR HET LICHT | maak kennis met het werk van Ton Schulten

inhetmuseum

Harderwijk – Van 25 mei tot en met 4 september is de tentoonstelling op zoek naar het licht met schilderijen van kunstschilder Ton Schulten in het Stadsmuseum te zien. Ton … Lees verder »

Vee in beeld: Piet Mondriaan en de Haagse School

VoorkantFlyer_Veestukken

Villa Mondriaan, tot en met 4 september 2016 Alle koeien, paarden, schapen en kippen worden van stal gehaald en tentoongesteld in Villa Mondriaan! Dankzij een bijzondere samenwerking met onder andere … Lees verder »

‘Multatuli’s Woutertje Pieterse’ door Jan Kruis

antonpiekHattem in de 19e eeuw  Kalenderplaat

Het Anton Pieck Museum in Hattem toont vanaf 9 mei tot en met september 2016 een bijzondere tentoonstelling. Dit maal staat het werk van Jan Kruis centraal, onder de naam … Lees verder »

STEENKOLENMIJN VALKENBURG

banner kolenmijn2

Op zoek naar Het Zwarte Goud Koempels vertellen ‘sterke verhalen’ Gefascineerd door verhalen van vroeger en nu over het werken in een mijn? Wil je zien hoe het leven van … Lees verder »

ACCORDEON & HARMONICA MUSEUM

2

Bezoek het enige Accordeonmuseum in Nederland met een grote collectie accordeons, harmonica’s en mondharmonica’s, en de Podcatcher geluidstour. Het museum is erg interessant voor muziekliefhebbers, maar het leent zich ook … Lees verder »

Laat u verrassen in het Kaasmuseum te Bodegraven

kaasmuseumIMG_0837

Stichting Kaasmuseum Bodegraven houdt de historie van de boerenkaas levendig. Vrijwilligers geven rondleidingen door het museum. Zo komen bezoekers alles te weten over het maken van boerenkaas en boerenboter. De … Lees verder »

Bezoek het nieuw geopende waterliniemuseum

waterliniemuseum interieur gereed-5553

Fort bij Vechten te Bunnik is een van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is de afgelopen jaren gerestaureerd en op het fort is een geheel … Lees verder »

VREEBURG … EEN BEZOEK WAARD!

Museum Vreeburg Boerenwagen met dissel

De voormalige stadsboerderij aan de Loet nr. 14 te Schagen is al meer dan 350 jaar oud en is geheel in oude stijl gerestaureerd. Bij binnenkomst proeft u de sfeer … Lees verder »

Reis terug naar de tijd van je jeugd

vaneesterenmuseumMuseum_woning_2310_def

Laat je verrassen door het cultuurhistorisch erfgoed van de wederopbouw en bezoek originele jaren 50 museumwoning. Het Van Eesterenmuseum laat je graag kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis … Lees verder »

IN HET SPOOR VAN TITUS

titusbrandsma2

Het treinspoor neemt in het leven van Titus Brandsma een cruciale plaats in. Het loopt als een rode draad door zijn levens- en lijdensweg. Het rijgt zijn meest belangrijke levensgebeurtenissen … Lees verder »

Andreas Schotel wandel-/kunstroute

SONY DSC

In het bosrijke buitengebied van het Brabantse Esbeek vindt u een unieke wandel-/kunstroute, geïnspireerd op het werk van de Rotterdamse kunstenaar Andreas Schotel. Op de route ontdekt u een groot … Lees verder »

Boerderij- en Heemkundemuseum Schimmert

121

Het boerderij- en heemkundemuseum in Schimmert herbergt op een passende locatie een omvangrijke na-oorlogse collectie tractoren, machines en gebruiksvoorwerpen. In de bijhorende tuin en op de achterliggende akker groeien bloemen, … Lees verder »

Rutjesland B&B

header

Rutjensland Bed en Brood is gevestigd in een monumentale voormalige tabaksboerderij gebouwd in 1898 op de fundamenten van een honderden jaren oude boerderij. Tot 1963 werd hier nog tabak verbouwd … Lees verder »

G. Perlee Draaiorgelmuseum

arabier

Amsterdam, hartje Jordaan. Wie deze namen hoort, moet wel aan draaiorgels denken. En wie draaiorgels zegt, zegt de Firma Perlee; het wereldberoemde orgelbedrijf, dat een voortzetting is van het oorspronkelijke, … Lees verder »

Betuws Oorlogsmuseum ‘The Island‘

4

Het Betuws Oorlogsmuseum ‘The Island’ 1944 – 1945 gaat over de strijd in de Betuwe. Het is het kleinste oorlogsmuseum van Nederland, maar wel het meest persoonlijke! Bij binnenkomst ziet … Lees verder »

Elektrische Museumtramlijn Amsterdam

464-2614-kjl05

De historische trams rijden over de oude spoorlijn tussen het Haarlemmermeerstation in Amsterdam en de wijk Bovenkerk in Amstelveen. Dit fraaie traject ligt langs het Amsterdamse Bos en diverse heemparken … Lees verder »

Museum De Pont

csm_Horn_april_9ce9fd1c48

De Pont is vernoemd naar de jurist en zakenman mr J.H. de Pont (1915-1987) uit wiens nalatenschap in 1988 een stichting “ter stimulering van de hedendaagse kunst” kon worden opgericht. … Lees verder »

Historisch Museum Vriezenveen

Vriezeveen gebouw4 (2)

Het Historisch Museum Vriezenveen is gevestigd in het oude raadhuis van Vriezenveen, midden in het centrum. Het museum is eigendom van de gemeente Twenterand en wordt beheerd door de Vereniging … Lees verder »

Museum Escher in Het Paleis

esher-balzaal-klein.jpg-300x196

Bezoek het Winterpaleis van Koningin Emma op het mooie Lange Voorhout in Den Haag. In dit romantische paleis heeft Koningin Emma gewoond en gewerkt waarna het in gebruik is genomen … Lees verder »

Museum de Pelgrim

wpd7072ed0_01_00

Mevrouw Achterweust-Siegerink heeft gedurende vele jaren een grote hoeveelheid religieus cultureel erfgoed verzameld. De verzameling had een zo grote omvang gekregen dat het nodig was om naar meer opslagruimte uit … Lees verder »

Museum Collectie Brands

haardpartij

Museum Collectie Brands in Nieuw Dordrecht herbergt de verzameling van dorpsgenoot Jans Brands. Gedurende 65 jaar verzamelde hij 50.000 boeken, waaronder exemplaren van een paar honderd jaar oud, en 20.000 … Lees verder »

Het Ford Museum bezit de grootste collectie Ford Automobielen ter wereld

Ford-museum-A-ford-rood

Naast de drie oldtimerhallen met een gezamenlijke afmeting van 5000 m2, beschikt het Ford Museum tevens over een goed geoutilleerd restaurant, ‘Het Hof van Ford’, een groot binnen- en buitenterras, … Lees verder »

HET FLESSENSCHEEPJES MUSEUM

SAIL-2015-De-Eendracht-200x300

Zin in een bijzonder dagje uit? Kom dan naar Enkhuizen waar zich aan het Zuiderspui 1 in een rijksmonument het unieke Flessenscheepjes Museum bevindt. Gehuisvest in het 17e-eeuws ‘Spuihuisje’ herbergt … Lees verder »

MUSEUM DE KOPEREN KNOP

Museum de Koperen Knop
Fotografie: Abigail van Kooten
Model: Lisanne van der Caaij
Styling: Cora de Kok
Make-up and Hair: Merel van Boxel

Waar koeien loeiden en nijvere handen kaas maakten, is nu een hofstee van formaat, waar iedereen welkom is. Museum De Koperen Knop is een actief museum, waar interessante exposities elkaar … Lees verder »

Museum Cuypershuis

crop_1790_colw_512

In het eigentijdse museum Cuypershuis in Roermond staat Pierre Cuypers centraal. Ook is er aandacht voor interieurvormgeving en hedendaagse ontwerpers. Het museum is gevestigd in een historisch belangrijk pand. In … Lees verder »

Cultuurhistorisch Museum Texel

th

In het museum is te zien hoe Texelaars 100 jaar geleden woonden en werkten op een boerderij. De expositie is zeer gevarieerd: van veeteelt tot landbouw, van transport tot onderhoud, … Lees verder »

Visserswoning (Oudheidkamer)

wp7fae69a0_06

Wie in de oudste straat van Bruinisse de Oudheidkamer bezoekt, stapt een andere tijd binnen. U vindt er een voorbije wereld die in een prachtige collectie antiquiteiten en kunstvoorwerpen springlevend … Lees verder »

Stichting Brilmuseum ‘Ogen tekort’

Brilmuseum012

Zie je het voor je? Een spannende ruimte vol beroemde brillen (van Koningin Juliana, Prins Bernard, Tiesto , Pim Fortuijn e.a.), maffe brillen, met het accent op antieke brillen en … Lees verder »

Boerderijmuseum Duurswold

tns0006

Boerderijmuseum Duurswold heeft als doelstelling, het weergeven van het leven, in en rond de boerderij, van de streek waarin het is gevestigd. Dit door middel van het verzamelen, conserveren en … Lees verder »

Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’

Schaapscheerdersfeest-01

Er zijn in ons land heel wat museumboerderijen, maar het Boerderijmuseum in Oldebroek, de meest noordelijke gemeente van Gelderland, is bijzonder en uniek. Zo uniek dat de AVRO televisie onder … Lees verder »

Museum Bisdom van Vliet – ‘Het huis van Paulina’

vooraanzicht_tuin_1b

Museum Bisdom van Vliet is een woonhuis dat bij testament is bestemd tot museum door de laatste bewoonster Paulina Bisdom van Vliet in 1923. Haar vader Marcellus, die het huis … Lees verder »

Agrarisch Museum Westerhem

index

Het Agrarisch Museum Westerhem bevindt zich in een authentieke stolpboerderij. De stolp op zich is al het bewonderen waard. Getoond wordt het Beemster boerenleven rond 1920. Er is een werkende … Lees verder »

Museum Betje Wolff

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de voormalige pastorie van de NH Kerk in Middenbeemster zetelt sinds 1950 Museum Betje Wolff. De naam van dit museum is ontleend aan de bekende 18e-eeuwse schrijfster Elizabeth Wolff, … Lees verder »

Het verleden op de schop

Museum Aardenburg_bachus

Ontdekken doe je met de spa. Dat vinden archeologen althans. Zij peuteren in de grond, op zoek naar sporen van vroeger. In Aardenburg vonden zij op die manier het complete … Lees verder »

Bezoek het boeiende Belfort van Sluis

Museum Belfort_belfort0027

Het toeristische koopstadje Sluis kenmerkt zich door gezelligheid, veel winkels en restaurants en een Bourgondisch-Vlaamse sfeer. Het markantste gebouw is het Belfort uit de veertiende eeuw. Het was de zetel … Lees verder »

Atlantikwall Museum Noordwijk

atlantikwall_daktoegang2015

Het Atlantikwall Museum Noordwijk is een museum dat is ingericht in een reeks bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Middels een expositie in de vuurleidingpost en een (na reservering te bezoeken) … Lees verder »

Bakkerijmuseum ‘de oude bakkerij’

BakkerijmuseumStokman 3

Het lekkerste museum van Nederland! In de schatkamers van de bakker hangt de sfeer van vroeger en de geur van verse koek. Levendig en gastvrij voor jong en oud. Drie … Lees verder »

Museum Nienoord Agenda 2016

Museum Nienoord9602_01

Museum Nienoord is een 19e-eeuwse Groninger buitenplaats van allure met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang. Het museum is gevestigd in een monumentale borg met bijgebouwen en borgtuin. De … Lees verder »

Museum Bussemakerhuis is een uniek monumentaal linnen-fabrikeurshuis

bussemakerhuis

Als u het museum bezoekt stapt u het enige overgebleven 18e-eeuws fabrikeurshuis in Nederland binnen. In het beschermd dorpsgezicht ‘Oud Borne’ wordt u op eigentijdse wijze een blik op de … Lees verder »

museum Bussemakerhuis Borne

bussemakerhuis

15 juni – 15 september Een beeldend kunstenaar en een modeontwerpster ontmoeten elkaar in hun experimenten met het eeuwenoude gewas vlas en vertellen over krachtige schoonheid en donkere schaduwen. “Waar … Lees verder »

PARADE VAN DE ZOMERKONING

klein - 1. Parade van de Zomerkoning, muziekboot. Foto Menno Mulder (68)

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus vormen de tuinen van Paleis Het Loo het decor voor het evenement Parade van de Zomerkoning. In de zomerse middagvoorstellingen zijn … Lees verder »

Erkemeder-Hondendag 2016

Kopie-3-van-070155

De Erkemeder-Hondendag, bezoek dit event samen met uw hond! Diverse activiteiten, demonstraties en workshops en er is een grote braderie met allerlei leuks voor u en uw hond! Parkeren en bezoeken is gratis! Lees verder »

Dierenwereldreis in Dierentuin Osnabrück

Zoo Os_Giraffen auf Samburu

In de Dierentuin Osnabrück wacht bezoekers een dierlijke wereldreis. De tocht voert door Afrika, Azië, Zuid-Amerika of de Nordische dierenwerelden. Onder de meer dan 3600 dieren uit meer dan 300 … Lees verder »

Artis verwacht olifantje speciale rondleiding ‘paren en baren’ in Artis

Een 19-maanden ongeboren olifant in de baarmoeder. Foto David Barlow, Pioneer Productions

uitbreiding kudde Aziatische olifanten na dracht van bijna 2 jaar Artis maakt zich op voor de geboorte van een olifantje. De Aziatische olifant (Elephas maximus) en matriarch Thong Tai is … Lees verder »

Witte de With heeft veel te bieden

index

Zomer bij Witte de With: WDW25+ met kunstenaars Bik Van der Pol, Marwa Arsanios en Ahmed Bouanani WDW25+ 27 mei – 31 december Opening: donderdag 26 mei 2016, 17:00 uur Persopening: … Lees verder »

Proef het verleden op kasteel Doorwerth tijdens de Dag van het Kasteel

index

Maandag 16 mei a.s., Tweede Pinksterdag, wordt voor de negende keer op rij de Dag van het Kasteel georganiseerd. Een prachtig evenement voor jong, oud en alles er tussenin. Het … Lees verder »

Zeilen, zwemmen, vissen, schaatsen.. Wild van water!

Px187MzczNDE2OS0xLTExMDc3MzI0MTg=

Tentoonstelling vanaf 27 mei in het Zuiderzeemuseum Vanaf vrijdag 27 mei is de tentoonstelling Wild van water te zien in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Wild van water toont waterrecreatie in … Lees verder »

eerste kuiken voor de gewone jaarvogel in 20 jaar in Artis

Ingemetseld vrouwtje wordt gevoerd. Foto Artis, Ronald van Weeren

Deze week is voor het eerst sinds 20 jaar een ei van de gewone jaarvogel (Rhyticeros undulatus) uitgekomen in Artis. In 1996 kroop voor het laatst een kuiken uit het … Lees verder »

Speuren in park Rosendael

rosendael2

Zondag 15 mei Brunch met turbotour door kasteel Rosendael Op 1e Pinksterdag start de brunch met een heerlijk kopje koffie of thee. Op een keurig opgemaakt buffet staan allerlei lekkernijen, … Lees verder »

Museum Collectie Brands

DSC00668-1

Grote verscheidenheid van collectie is de kracht van Museum Brands De in Nieuw-Dordrecht geboren Jans Brands (82) begon al zeer jong met het verzamelen van allerlei voorwerpen en boeken die … Lees verder »

Pinguïn geboren in Sea Life Scheveningen

pinguin kuiken 2

Na ruim 30 dagen is het dan zover – een Humboldt pinguïnkuiken is uit het ei gekropen. De gelukkige ouders zijn de 8 jarige pinguïn Janneke en vader Jip. Het … Lees verder »

Inschrijving 6de editie Internationale Wandelvierdaagse ‘Marbella 4 Days Walking’ in oktober in Marbella gestart

Wandelen Marbella

In samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) heeft Oad de inschrijving voor de zesde editie van de Internationale Wandelvierdaagse ‘Marbella 4 Days Walking’ in en rond Marbella van … Lees verder »

Win één van de 6 jaarkaarten (T.w.v. € 104,00) voor de dierenwereldreis in Dierentuin Osnabrück!

Schimpansen-in-Takamanda-Zoo-Osnabrück

In de Dierentuin Osnabrück wacht bezoekers een dierlijke wereldreis. De tocht voert door Afrika, Azië, Zuid-Amerika of de Nordische dierenwerelden. Onder de meer dan 3600 dieren uit meer dan 300 … Lees verder »

Het woestijnleven, gastvrijheid en bedrijvigheid in de woestijn

Beleef het woestijnleven in de meivakantie (002)

In de meivakantie, van 28 april tot en met 8 mei, kunnen kinderen de gastvrijheid en bedrijvigheid van de woestijn beleven. Zij kunnen een reizigerspakket kopen (€ 4,50) en als een woestijnreiziger wandelen. Zij … Lees verder »

Opening Creyghton & Van Duijnhoven

csm_Bonhomme_RoutedeCretes_sneeuwstorm_web_34b7a4be50

De Hindenburglinie vormde het uitgangspunt van een zoektocht in woord en beeld naar de gevolgen van de eerste moderne industriële oorlog in de geschiedenis. Wat deed de oorlog met de … Lees verder »

Bloemen van verre

Tulpenvazen_Paul_Wijkmeijer_foto_Inga_Powilleit_1_cropscale_150x150

In het voorjaar is het Frans Hals Museum traditiegetrouw in de ban van bloemen. Van 24 maart tot en met 16 mei 2016 zijn de zalen en gangen van het … Lees verder »

BLAUW & BONT Delfts blauw in de paleistuinen

R_2-16_vrijetijd_O_Blauw & Bont (klein) Tuinvaas, Delfts aardewerk van De Grieksche A 1686-1690, coll. Paleis Het Loo. Foto Tom Haartsen

Vanaf 18 juni zijn op Paleis Het Loo 45 bijzondere Delfts blauwe tuinvazen te zien. De vazen zijn vervaardigd naar voorbeeld van drie nog bestaande originelen, die in de 17e … Lees verder »

International Golf Maastricht

igm-staand-logo2

International Golf Maastricht is gesitueerd op de Dousberg, pal op de grens van Nederland en België. Slechts 5 minuten verwijderd van centrum Maastricht speelt u op één van de hoogstgelegen … Lees verder »

ZOMERJURKJES van de prinsesjes Wilhelmina & Juliana

Prinses Juliana in de moestuin, Koninklijke Verzamelingen, Den Haag (klein)

Hoe brachten de prinsesjes Wilhelmina & Juliana hun zomerdagen door op Paleis Het Loo? Om daarvan een indruk te krijgen, is vanaf 7 juni in de Audiëntiezaal van het paleis … Lees verder »

Lenny Kuhr als troubadour op Kasteel Cannenburch

Cannenburch-Lenny Kuhr

VAASSEN – In ‘Wie ben je’ vertelt Lenny het verhaal van haar stemverlies. Meer dan een jaar kon ze niet spreken, laat staan zingen. Het duurde 8 jaar voor haar … Lees verder »

Ontdek de schoonheid tussen de rivieren

DIGITAL CAMERA

Kom heerlijk kamperen in het Land van Maas en Waal en ontdek de schoonheid tussen de rivieren. Lees verder »

Onderduiken in de grensstreek

Flyer A-5 vk Onderduik LR

De Achterhoekse grensregio – waar één der grootste landelijke verzetsorganisaties werd geboren – kent haar eigen specifieke verzets- en onderduikgeschiedenis. In de crisis- en oorlogsjaren zijn er grote daden verricht, … Lees verder »

Met de hele familie naar de Open Dag van de golfclub in Beetsterzwaag?

Foto 2 bij persbericht Open dag Lauswolt 23 april 2016

Heeft u altijd al willen weten of golfen een leuke sport is? Wilt u eens een golfbaan van dichtbij bekijken? Wilt u lid worden? Kom dan op zaterdag 23 april … Lees verder »

Hortus opent seizoen met ‘Japan en Von Siebold’

hortus

In 2016 staat de Hortus botanicus Leiden in het teken van de planten van Philipp Franz Balthasar Von Siebold. In de eerste helft van de 19de eeuw bracht deze Duitse … Lees verder »

Stap snel op de fiets!

1

Afgelopen weekend heeft u kunnen genieten van het heerlijke lentezonnetje. Hiermee is het fietsseizoen officieel van start gegaan! Stapt u dit jaar ook weer op de fiets met Happen en … Lees verder »

Schotten in Archeon!

Schotten_2008_1

Gedurende het weekend van 16 en 17 april krijgt de Schotse historie vanaf 1300 tot heden alle aandacht in Archeon. Verschillende periodes tussen 1300 en de Tweede Wereldoorlog worden nagespeeld. … Lees verder »

Schitterende Golfclub “De Groene Ster”

logoLeeuwarderGolfclub

Net buiten Leeuwarden in het prachtige recreatiegebied ‘De Kleine Wielen’ begrensd door Landgoed Vijversberg en de Ryptsjerker Polder bezoeken wij de 18 Holes Golfbaan van de Leeuwarder Golfclub De Groene … Lees verder »

Win een een ontspannend golf-weekend (T.w.v. € 300,00) in de Culturele Hoofdstad van 2018

112-media-2362-744x419

Hampshire Hotel – Oranje Leeuwarden is zeer centraal gelegen, vlak bij het historische centrum van Leeuwarden. U stapt het hotel uit en staat binnen een paar minuten in een openluchtmuseum. … Lees verder »

Win een van de 16 vrijkaarten (T.w.v. € 22,50) voor Duinrell !

AP-Duinrell©-Aqua-Swing-ECC-2014-77B9922

Kom naar Attractiepark Duinrell in Wassenaar met meer dan 40 attracties voor jong en oud en beleef een onvergetelijke dag met uw kinderen en/of kleinkinderen! Lees verder »

Wilhelmina opent buitenseizoen Zuiderzeemuseum

1

Bezoekers beleven eerste dag van het themajaar Overspoeld Op zaterdag 26 maart vond de officiële opening plaats van het themajaar Overspoeld in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Algemeen directeur Stephan Warnik … Lees verder »

Win één van de 8 greenfeetickets (T.w.v. € 39,50) voor Golfbaan Amsterdam Waterland

Golfbaan-Waterland-Amsterdam_foto-18

Waag het ritje over onze slingerende, smalle dijk in Amsterdam-Noord en ervaar hoe een rondje golfen in Amsterdam ook kan zijn. Rustig golfen in Amsterdam..?! Zeker, het kan echt. Mocht … Lees verder »

Activiteiten op Paleis Het Loo, in de meivakantie

klein - Paleisreis meivakantie. Foto Paleis Het Loo

In de meivakantie, van 30 april tot en met 8 mei, zijn er allerlei activiteiten op Paleis Het Loo, zoals de Paleisreis en een bezoek aan het Paleisdak. In de … Lees verder »

Artis staat in bloei

Artis in bloei bij het Aquarium. Foto Artis, Ronald van Weeren

Dit voorjaar staat Artis opnieuw in bloei met maar liefst 150.000 bollen in 212 soorten. Deze maand laten 9.000 krokussen, sneeuwklokjes en narcissen zich bewonderen. De komende maanden ontluiken in … Lees verder »

Kasteel Cannenburch trapt af met Veluwse Lente Markt en Verborgen Trappentour.

Cannenburch-opening seizoen

VAASSEN – Op zaterdag 2 april opent Kasteel Cannenburch de deuren voor een gloednieuw kasteelseizoen. Breng deze dag een bezoek aan de Veluwse Lente Markt aan weerszijden van de oprijlaan … Lees verder »

Tuinen & Park van kasteel Twickel weer opengesteld

Kasteel Twickel achter - voorjaar bluebells 2 -LdO

Op vrijdag 1 april worden Tuinen & Park van kasteel Twickel opengesteld en kan het publiek, na vijf maanden wintersluiting, de kasteeltuinen met park weer bezichtigen. Woensdag t/m zondag (tot … Lees verder »

De Poort weer Open!

Kasteel Hernen foto Bert van Zijderveld

HERNEN – Tijdens de paasdagen gaat de poort van Kasteel Hernen weer open  voor het publiek en willen in een “eierdop” laten zien wat er allemaal op het programma staat … Lees verder »

Spelen tegen Frits Sissing, Ernst Daniël Smid, Toine van Peterstraten of Leo Beenhakker? Het kan tijdens het golfen voor Tim event!

Tim en zijn vader Andre Polderman

De Tim Foundation organiseert op maandag 18 april 2016 het Golfen voor Tim event. Dit event vindt plaats bij Golfbaan Dorhout Mees te Biddinghuizen. Voor de golfers is er het … Lees verder »

Win één van de 12 greenfeetickets (T.w.v. € 32,50) voor 9 holes op de Zaanse Golf

Dezaansefoto

Golfbanen vind je veelal in open gebieden. Gelegen in bossen, langs stranden of op plaatsen die eerder een andere bestemming hadden. Hoewel van elkaar verschillend, hebben golfbanen met elkaar gemeen … Lees verder »

2 personen overnachtingsarrangement inclusief ontbijt (T.w.v. € 118,00) in het Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort

3

Wordt abonnee en maak in de maanden april t/m december 2016 kans op één van de vele 2 persoons overnachtingsarrangementen (T.w.v. € 118,00) bij Van der Valk Leusden-Amersfoort   Ervaar de … Lees verder »

2 personen overnachtingsarrangement inclusief ontbijt (T.w.v. € 113,00) in het Van der Valk Hotel Tiel

Tiel

Wordt abonnee en maak in de maandenapril t/m december 2016 kans op één van de vele 2 persoons overnachtingsarrangementen inclusief ontbijt (T.w.v. € 113,00) bij Van der Valk Tiel   … Lees verder »

Assepoester Kasteel Cannenburch; Zondag 3 april 2016.

Cannenburch-Assepoester

VAASSEN – Een klassiek sprookjesballet voor kinderen van 4 t/m 99 jaar. Opgevoerd door 15 dansers van LethDansant Arnhem op de muziek van componist Prokofiev. De rijke stiefmoeder en twee … Lees verder »

Speelgoedmuseum voor jong en oud

IMG_5132 Speelgoedmuseum paard en poppen

Waar speelde je vroeger mee, toen er nog geen computer was, of televisie? Opa en oma laten het de kleinkinderen zien in het nieuwe Speelgoedmuseum in het Brabantse Oosterhout, een … Lees verder »

DE ORANJE-WANDELING, wandelroute in het Paleispark, 1 april t/m 31 oktober 2016

(klein) De Oranje-wandeling, theepaviljoen bij veldvijver. Foto Paleis Het Loo

Vanaf 1 april kunnen museumbezoekers van Paleis Het Loo weer via de barokke tuinen een gratis wandelroute volgen door een deel van Paleispark Het Loo. Via een tourniquet achter de … Lees verder »

Inner Wheel Arnhem laat kasteel Rosendael weer glimmen tijdens NLdoet!

Rosendael-Kasteel

Rozendaal – Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de … Lees verder »

Zoek het Drakenei in het park van Kasteel Cannenburch

Kits

VAASSEN – Het is bijna Pasen en in het park van Kasteel Cannenburch zijn dan wel heel bijzondere eieren te vinden… Een daarvan is een heus Drakenei! Nieuwsgierig? Koop de … Lees verder »

Win 1 van de 100 dagkaarten (T.w.v. 32,50) voor Thermen Bussloo

575 Thermen Bussloo-02

Thermen Bussloo is één van de mooiste en meest exclusieve sauna-, beauty- en wellnessresorts van Nederland, gelegen aan het prachtige meer van Bussloo (vlakbij Apeldoorn op de Veluwe). Een bezoek … Lees verder »

B&B IN PEDREGUER-JAVEA (SPANJE)

images

Stijlvolle ruime kamers met eigen badkamer. Groot zwembad met honesty Bar. Vlak bij het strand! Bed & Breakfast aan de Costa Blanca in Spanje? Finn en Trea heten u van … Lees verder »

Keukenhof nog maar twee weken open!

keukenhof logo

Openingstijden Van 24 maart 2016 tot en met 16 mei 2016 is Keukenhof dagelijks geopend van 08.00 – 19.30. De kassa sluit om 18.00 uur. Wi-Fi In de paviljoens in het park kunt … Lees verder »

Keukenhof altijd bijzonder!

keukenhof logo

Openingstijden Van 24 maart 2016 tot en met 16 mei 2016 is Keukenhof dagelijks geopend van 08.00 – 19.30. De kassa sluit om 18.00 uur. Wi-Fi In de paviljoens in het park kunt … Lees verder »

OPENING 2016 SEIZOEN KEUKENHOF!

Keukenhof Gardens Desktop Background

Keukenhof opent de poorten voor het publiek op 24 maart en biedt tot en met 16 mei 2016 kwekers acht weken lang een internationaal podium. Kaartjes bestellen? Lees verder »

Groteletterboeken voor iedereen

letterbibliotheek

Uitgeverij Grote Letter Bibliotheek maakt al meer dan 45 jaar mooie boeken in grote letters, dit doen zij vanuit de mooie boekenstad Deventer. De stad waar onder andere jaarlijks de … Lees verder »

Ochtendwandeling 1e Paasdag 2016 Paasuitje ‘Anders dan anders..’

Ochtendprogramma 1e Paasdag Orientalis

Win gratis bioscoopkaartjes voor de film RISEN! De vrijkaarten zijn in heel Nederland geldig in alle bioscopen, waar de film RISEN draait. Kom naar het Heilig Land in de vroege … Lees verder »

Grand Hotel Huis ter Duin al sinds 1887

unnamed

Al sinds 1887 ligt Grand Hotel Huis ter Duin op de hoogste top van de Noordwijkse duinen direct aan het strand met een prachtig uitzicht over de Noordzee. Het hotel … Lees verder »

Breng een bezoek aan de zeehonden in Pieterburen

zeehondencentrumpieterburen

Het zeehondencentrum in Pieterburen is helemaal vernieuwd! Natuurlijk kunt u nog altijd de zeehonden bezoeken die door ons moeten worden opgevangen. En zien hoe zij worden verzorgd om weer gezond … Lees verder »

Het Jopie Huisman Museum

(Afdrukkwaliteit) MooiZooi! - Jopie Huisman Museum (41 van 99)-001

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en de filosofie van de Friese autodidacte schilder Jopie Huisman. Van jongsaf aan tekende en schilderde Jopie zijn eigen wereld; de … Lees verder »

Botanisch museum De Kruidhof is een bezoek meer dan waard

vijver vanaf de brug

Botanische tuin De Kruidhof is de botanische tuin van Friesland en ligt in Buitenpost op loopafstand van het station en op 18 treinminuten van zowel Groningen als Leeuwarden. Op een … Lees verder »

Beleef de rijke geschiedenis van het gebied dat nu Flevoland heet in Nieuw Land

pompenofverzuipen_campagnebeeld_cmyk_a6

Kom in Nieuw Land, museum + archief + studiecentrum in Lelystad, van alles te weten over het Zuiderzeeproject: het grootste inpolderingsproject aller tijden. Ontdek dat Flevoland één van de grootste … Lees verder »

Classic WM in Concert Groenlo

koor

Zaterdag 27 februari 2016 20:00 uur, Groenlo. Zaal open om 19.30 uur. Dirigent Emile Engel Lichtenvoorde. Begeleiding pianist Cathelijne Maat. Met medewerking van het Winterswijks Koperkwartet: Hugo Klein Severt (hoorn), Gerald … Lees verder »

Lammetjesdag Dordrecht

lam

  28 maart 2016 10:00 – 16:00 uur, Dordrecht. Tijdens dit evenement kun je zien hoe de schapen van de kudde in de Hollandse Biesbosch van hun vlies (de schaapherdersterm … Lees verder »

Twee Aaltense musea: het Onderduikmuseum en het Aaltens Industriemuseum

Hoofdingang BL Fr.

De twee Aaltense musea, gevestigd in drie met elkaar verbonden rijksmonumentale panden aan de Markt, vertellen van het (over)leven van een gemeenschap in gewone en ongewone tijden. Geschikt voor een … Lees verder »

Golfclub De Hoge Kleij

Hoge Kleij 04-2013 (13)

Vandaag bezoeken we Golfclub De Hoge Kleij, op de grens van Amersfoort en Leusden. Na een hartelijke ontvangst en een korte rondleiding door het clubhuis gaan we met Lia (62) … Lees verder »

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, over herinneren, leren en vooruitkijken

wn1

OUWERKERK – In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, Zeeland, wordt het verhaal van de ramp van 1 februari 1953 verteld. In de vier betonnen Phoenix caissons, waarmee het laatste gat in … Lees verder »

Het Zuiderzeemuseum ‘Overspoeld’ in 2016

Px187MzAxMDIxNC0wLTE3MzIwNTY0OA==

Presentaties in teken van herdenking watersnood 1916 In 2016 staat ‘water’ centraal in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het is dan namelijk honderd jaar geleden dat het Zuiderzeegebied voor het laatst … Lees verder »

Kom bridgen in Lochem!

t hof van Gelre

Het Hampshire Hotel ’t Hof van Gelre in Lochem, biedt u meerdere mogelijkheden om in een prettige ambiance te genieten van het uitdagende spel bridge. Naast de bridgedrives die wij … Lees verder »

Beweging waar je blij en gezond van wordt!

Foto bellicon redactioneel

Dat lichaamsbeweging goed is voor onze gezondheid is niets nieuws. Zoekt u een bewegingsvorm waar u meer energie van krijgt dan u erin stopt, bijzonder effectief is en vooral heel … Lees verder »

Nieuwe reisgids Normandië en Bretagne

CamperRoutes_Bretagne_PteDuRaz

Reisauteurs Mike en Loes Bisschops brengen eind maart een nieuwe reisgids uit in de populaire serie CamperRoutes in Europa. In 2011 begonnen de voormalige redacteuren van ANWB reistijdschriften, Mike en … Lees verder »

Botanisch museum De Kruidhof is een bezoek meer dan waard

vijver vanaf de brug

Botanische tuin De Kruidhof is de botanische tuin van Friesland en ligt in Buitenpost op loopafstand van het station en op 18 treinminuten van zowel Groningen als Leeuwarden. Op een … Lees verder »

Genieten met een grote G

maui river AU Australia Blue Mountains Image Exterior Couple Scenic Nature Mountains

Camperen in Australië en Nieuw-Zeeland Genieten met een grote G De vrijheid die u geniet als u met een camper reist, is het grote voordeel van een campervakantie. U gaat … Lees verder »

Openluchtmuseum ‘Ellert en Brammert’

ellert-en-brammert

“Ik ben in een prachtig land” schreef Vincent van Gogh in 1883 aan zijn broer Theo. Het land waarop hij doelde was Drenthe. De provincie ademt nog steeds de sfeer … Lees verder »

Uniek dubbelmuseum in Heerenveen

Stoelklok afwijkende koppen

In hartje centrum van Heerenveen, vlakbij de gezellige winkeltjes en sfeervolle restaurants ligt het Heerenveen Museum. Aan de hand van archeologische vondsten, zeldzame historische objecten en indrukwekkende kunst van onder … Lees verder »

Jopie Huisman, schilder van het mededogen

jopieHuisman1_Museum, 2009 002-1

Het Jopie Huisman Museum Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en de filosofie van de Friese autodidacte schilder Jopie Huisman. Van jongs af aan tekende en schilderde … Lees verder »

Reizen in goed gezelschap

ncrv_P1070390

U wilt op vakantie en vindt het prettig als dit vooraf goed geregeld is? Gezelligheid én veiligheid zijn voor u belangrijk? U ontmoet graag anderen, maar wilt niet alle dagen … Lees verder »

Help Pieterburen met een schenking en benut het belastingvoordeel

ZEEHONDE02

Kunt u ook zo genieten van ons prachtige waddengebied en de kans om zo’n leuke zeehond te zien zwemmen en spelen? Wat een heerlijk stukje natuur, niet voor niets werelderfgoed! … Lees verder »