50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  
header-maatschappij-website
maatschappelijk

Archief Maatschappelijk

Archief Nieuws / Acties / Artikelen

Spieren voor spieren

guus en olivia

  Spieren voor Spieren wil alle spierziekten bij kinderen verslaan. Met partners, (sportieve) acties & evenementen én met de inzet van onze kind- en topsportambassadeurs halen zij zoveel mogelijk geld … Lees verder »

Wat is de Ziekte van Huntington?

guus en olivia

Stichting Campagneteam Huntington De Ziekte van Huntington is een dodelijke, mensonterende ziekte waartegen geen medicijn bestaat. De symptomen lijken op die van ALS, Alzheimer en Parkinson ineen. Veel patiënten overlijden … Lees verder »

Lopend vuur

lopend_vuur_-_muziektheater_en_gesprek_foto_bert_knot_1920x1080.jpg__1920x0_q85_subsampling-2

Muziektheater en gesprek over bosbranden, hun impact op het klimaat en de bepalende rol van de mens. Lees verder »

Faunadag Middachten

Faunadag-foto-Age-Fennema

Ontdek het Veluws wild op Middachten Lees verder »

Ode aan …Een goed glas wijn

glas-wijn

Ik schenk je. Vol, voller, volst. Op z’n mooist als je heel rond bent, je goed gekleurd bent, om het maar niet te hebben over de geur. Hoe jij mijn … Lees verder »

Jureren

Hans Böhm columnfoto 2018 JvG

Onlangs werd ik gevraagd in de jury plaats te nemen van een amateurfilmfestival. Een kijkje in de keuken. Om te beginnen: iedereen die in een jury gezeten heeft weet hoe … Lees verder »

Gorilla geboren in ARTIS

unnamed

Er is een westelijke laaglandgorilla geboren in ARTIS. De vliezen van de moeder waren gisteren al vroeg gebroken. Toch duurde het daarna nog zo’n vijf uur voordat de gorillababy om … Lees verder »

Nieuwe giraffenman voor GaiaZOO

2unnamed

– NIEUWE BEWONER OP DE SAVANNE – De Limburgse dierentuin GaiaZOO kreeg afgelopen dinsdag bijzonder HOOG bezoek. De dierverzorgers mochten deze week namelijk een nieuwe giraffenman begroeten. De giraffe genaamd … Lees verder »

Sobiborlezing 2018: Selma Leydesdorff over leider opstand Sobibor

mw-prof-dr-s-selma-leydesdorff-2.original

Voor de dertiende keer herdenkt de Stichting Sobibor, in samenwerking met Verzetsmuseum Amsterdam, de opstand in vernietigingskamp Sobibor. Hoofdspreker op 25 oktober is Selma Leydesdorff. Zij deed diepgaand onderzoek naar … Lees verder »

Trek Bicycle opent nu ook deuren Brand Store in Nijmegen

Trek Bicyle Store Nijmegen_winkel

Onlangs heeft Trek Bicycle haar derde eigen Brand Store geopend in de Benelux. Het voormalige filiaal van Hans Struijk Fietsen aan de Hatertseweg in Nijmegen is het nieuwe vlaggenschip voor … Lees verder »

Professor Bombasticus: de oude schat, op Kasteel Doorwerth

Prof-Bombasticus-1

Doorwerth – Help! Kom alsjeblieft! Een onzichtbare tovenaar waart door de gangen, een ridderharnas begint soms vanzelf te rammelen en de klauw van een opgezette beer greep laatst naar een bezoeker. Lees verder »

Programma in ARTIS: Papegaaienveren te koop

Papegaaienveren-te-koop.-Foto-Daniel-Alarcon-asocicion-armonia

Over de terugkeer van een schijnbaar uitgestorven diersoort en dierlijk smokkelwaar op Schiphol. Lees verder »

Ongemakkulluk

Hans Böhm columnfoto 2018 JvG

Column Hans Böhm Schaker / schrijver Ooit zat ik in smoking aan een exquis meergangendiner met als thema Eten voor Afrika. Bij het voorgerecht werd een filmpje gedraaid met hongerige … Lees verder »

Joey steeds vaker uit de buidel

unnamed

Op het wallabyperk is een van de joey’s groot genoeg om steeds vaker de buidel van zijn moeder te verlaten. Wandel door het verblijf en misschien zie jij deze joey binnenkort … Lees verder »

Molenwandeling Van Fraeylema tot Fraeylema

IMGP1711a-min-e1493713127209

Op zaterdag 12 mei 2018  kunt u mee wandelen Van  Fraeylema tot Fraeylema. Het is dan ook landelijke molendag.  De molens in Slochteren zijn dan te bezichtigen, waaronder de Fraeylema-molen … Lees verder »

Vijf jaar koning Willem-Alexander

Koning WA_download

Een lustrum is het moment om de balans op te maken. Hoe vult Willem-Alexander zijn koningschap in? Waarin verschilt zijn aanpak met die van zijn moeder? Welke veranderingen zijn zichtbaar? Heeft hij de … Lees verder »

Rouwe kost

bb

Dat we op een bepaald moment geconfronteerd worden met de dood is onafwendbaar. Ook op jonge leeftijd. De vraag is: hoe goed ben je voorbereid? Hoe kan je het verschil … Lees verder »

Tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’

ganzen geertje (002)

Het Stedelijk Museum Coevorden heeft als doel om de geschiedenis van Coevorden op verrassende wijze over te brengen op het publiek. Bijvoorbeeld door het kiezen van een vernieuwende invalshoek bij … Lees verder »

Deventer raamwerk weekend bij Boekhandel Praamstra

29683315_1869180866474560_223282347771629841_n

In het weekend van 7 en 8 april organiseert beeldend kunstenaar Loes ten Anscher in samenwerking met de 125 jarige Boekhandel Praamstra een speciaal Deventer Raamwerk weekend. Burgemeester Andries Heidema … Lees verder »

Eerste olifantje WILDLANDS geboren

WILDLANDS olifant geboren 1

In WILDLANDS is vanochtend vroeg een gezond olifantenkalfje geboren. Het is de allereerste geboorte in de Olifantenvallei. Het vrouwtje/mannetje staat al zeer stevig op de poten en weegt ongeveer 100 … Lees verder »

Agoeti’s geboren in WILDLANDS

Agoeti tweeling

In de Monkey Market in Jungola in WILDLANDS is een tweeling Azara’s agoeti’s geboren. De twee kwamen vorige week ter wereld, het geslacht is nog niet bekend. Het is de … Lees verder »

ARTIS: Jong bij de Bennett wallaby’s

unnamed

Een Bennett wallaby heeft een jong in haar buidel. Af en toe steekt deze joey zijn kop uit de buidel van de moeder. Dat doen wallabyjongen voor het eerst als … Lees verder »

Bachkoor Apeldoorn Matthaus Passion

BB

          Kaarten bestellen Lees verder »

Met je (klein)kinderen naar de Matteüs-Junior J.S. Bach ontroert jong en oud in Apeldoorn en Arnhem 7 t/m 11 maart

aa

Muziektheater De Plaats, Toonkunstkoor Arnhem en Bachkoor Apeldoorn zetten samen de traditie voort die in 2017 met succes is ingezet: een muziektheater enscenering voor jong en oud van de Matthäus-Passion. … Lees verder »

Jaarlijks feestweekend Piet is Jarig! keert terug

Balonnen Piet is Jarig!

Op 2, 3 en 4 maart viert museum Villa Mondriaan drie dagen lang de 146e verjaardag van Piet Mondriaan, een van Winterswijks meest bekende inwoners. Gedurende dit weekend betaalt de … Lees verder »

“Het gebeurde” / Verzetsmuseum Amsterdam

VMEr3yGmaa_400x400

Op zondag 4 maart 2018 kunnen bezoekers van het Verzetsmuseum om 14.00 uur de voorstelling ‘Het gebeurde’ bijwonen. Actrice Thea Rijsewijk van Het Muzikaal VertelTheater vertelt in ‘Het gebeurde’ over … Lees verder »

Vriendinnendagen in het Verzetsmuseum

VMEr3yGmaa_400x400

Elke dag van de voorjaarsvakantie van 24 februari tot en met 4 maart 2018 is vriendinnendag. Vriendinnen tussen de 11 en 15 jaar oud die op deze dag samen naar … Lees verder »

Vraag het aan Jan / Verzetsmuseum Amsterdam

VMEr3yGmaa_400x400

Eén van de personen in de Verzetsmuseum Junior is Jan. Zijn ouders zaten in het verzet. Op woensdag 28 februari is Jan zelf van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig in … Lees verder »

Echte spullen / Verzetsmuseum Amsterdam

VMEr3yGmaa_400x400

Het Verzetsmuseum heeft veel spullen, die nog uit de oorlog komen. Op dinsdag 27 februari van 13.00 tot 15.00 uur is een medewerker van het museum aanwezig met een koffer … Lees verder »

Rondleiding in het kasteel Coevorden

20160824_105812

Onder begeleiding van een ervaren en enthousiaste gids kunt u op zondag 28 januari een bijzondere rondleiding volgen in één van de meest opvallende bezienswaardigheden van Coevorden, het kasteel. In … Lees verder »

DE BIEB ONDER WATER – EEN VERHAAL OVER DE OUDE HOLLANDSE WATERLINIE

02 Prins Willem III inspecteert de Waterlinie

Prins Willem III (rechts) inspecteert in 1672 de staat van de Waterlinie   WATER ALS WAPEN We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische … Lees verder »

Helden & Schurken, maandelijkse lezingenserie over de tweede Wereldoorlog

loe-de-jong-portrt-tbv-16-april-beeldbank-woii-niod.original

Op 18 januari 2018 start de jaarlijkse bijeenkomstenserie Helden & Schurken. Dit jaar haken we aan bij het ‘Jaar van Verzet 2018’. Programma 18 januari, 15.30 uur tot 17.00 uur … Lees verder »

Tuinidee 2018

Sfeerbeelden-TuinIdee-4

TuinIdee is hét vierdaagse event dat je als tuinliefhebber niet mag missen – met zo’n 200 aanbieders met topmerken. Dit jaar biedt TuinIdee nog meer inspiratie voor iedere tuinliefhebber. Of … Lees verder »

Huishoudbeurs

HHB - Website banner 1900x400 - 001

Beauty, mode, interieur, (healthy) lifestyle, de leukste workshops, proeven en proberen…daar word je als vrouw toch gewoon blij van? De Huishoudbeurs is hét gezelligste dagje uit voor jou en je … Lees verder »

Het is oké om niet oké te zijn

3D-cover 'Onthoud dit als je verdrietig bent'

Eind maart verschijnt het taboedoorbrekende debuut van Maggy van Eijk: Onthoud dit als je verdrietig bent. Een boek voor leuke, nare en rare dagen. Maggy van Eijk worstelt. Soms met … Lees verder »

Achterhoekse meesters in de Koppelkerk

Hennie de Korte - Winter-PR

Deze winter toont de Koppelkerk vijf meesters in de schilderkunst die hun hart verloren aan de Achterhoek. De expositie is te zien van 12 januari tot en met 2 april en … Lees verder »

Voordeel in de kerstvakantie: De Pont en Textiel Museum op één kaartje.

p

KERSTVAKANTIE: TWEE MUSEA VOOR DE PRIJS VAN EEN De Pont en het TextielMuseum bieden hun bezoekers een mooi kerstcadeautje aan. Tijdens de schoolvakantie, van zaterdag 23 december tot en met … Lees verder »

Muzikaal voorleessprookje De Sneeuwkoningin met liedjes uit Frozen

aa

In de kerstvakantie, 23 december 2017 t/m 7 januari 2018, kunnen bezoekers van Museum Speelklok dagelijks komen luisteren naar het muzikale voorleessprookje van De Sneeuwkoningin, met liedjes uit Frozen. Het … Lees verder »

Magische kerstvakantie in DierenPark Amersfoort

unnamed

De eerste sneeuw is gevallen en de kerstvakantie staat voor de deur. Ook in DierenPark Amersfoort is er van alles te doen. “Fantastisch om ook dit jaar weer een magisch … Lees verder »

Kerst in Museum Speelklok

aa

Van 12 december 2017 t/m 7 januari 2018 kunnen bezoekers van Museum Speelklok zich volledig laten onderdompelen in de kerstsferen. De gratis Muzikale Rondleiding die ieder uur start krijgt tijdens … Lees verder »

Jarig Purmerends Museum vernieuwd

Aardewerkzaal 2

Het Purmerends Museum is jarig. Liefst 75 jaar geleden werd het museum opgericht. Het museum mag zich verheugen in een gezonde belangstelling van de bewoners van Purmerend en daarbuiten. Maar … Lees verder »

Expositie ‘Fine art Photography’ van Gemmy Woud-Binnendijk in Museum de Kantfabriek

kind-met-kraag-en-kippen

Gemmy Woud-Binnendijk exposeert 30 bijzondere portretfoto’s in de stijl van schilderijen van de oude meesters. Lees verder »

Originele kerstkado’s bij Hagedoorns Plaatse in Epe

IMG_4653-2

Originele kerstkado’s bij Hagedoorns Plaatse en gelijktijdig ons museum bezoeken Lees verder »

Muiderslot, het Kasteel van Sinterklaas

sinterklaas2017-muiderslot_liggend

Ook dit jaar is het Muiderslot weer het winterverblijf voor Sinterklaas. Na een barre tocht overzee met de stoomboot strijkt hij eind november altijd neer in het Muiderslot.  Op zaterdag 25 … Lees verder »

Excursie naar het verdronken dorp Nieuwlande

bb

Het Oosterscheldemuseum in Yerseke organiseert samen met Zeeuwse Ankers excursies naar het verdronken dorp Nieuwlande in de Oosterschelde. Onder leiding van een gids gaan de deelnemers op ontdekkingstocht naar de … Lees verder »

Sinterklaasrondleidingen in Museum Speelklok

aa

In aantocht naar pakjesavond krijgt de Muzikale Kinderrondleiding van 15 november t/m 5 december een echt sinterklaastintje. De kinderrondleiding wordt iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14:00 uur in Museum Speelklok gegeven.  … Lees verder »

Boeiend en Toegankelijk Serie Kunst Lezingen van Martijn Pieters – najaar 2017

Martijn Pieters

Martijn Pieters studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie de Middeleeuwen. Zijn lezingen zijn zeer geliefd vanwege zijn passie, brede kennis en zeer boeiende, luchtige manier van … Lees verder »

Boeiend en Toegankelijk Serie Kunst Lezingen van Martijn Pieters – najaar 2017

Martijn Pieters

Martijn Pieters studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie de Middeleeuwen. Zijn lezingen zijn zeer geliefd vanwege zijn passie, brede kennis en zeer boeiende, luchtige manier van … Lees verder »

Taxatiedag ‘Van grond tot zolder’ in het Stedelijk Museum Coevorden

arsenaal (1 of 23)

Dit jaar organiseert het Stedelijk Museum Coevorden voor het eerst de taxatiedag ‘Van grond tot zolder’, in samenwerking met de Historische Vereniging Coevorden. In en rond Coevorden worden tot op … Lees verder »

Slingeraapje geboren in WILDLANDS

10- slingeraapje geboren

Op het Slingerapeneiland in Jungola in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is vroeg in de middag een baby bruinkopslingeraap geboren. Dit gebeurde voor de ogen van veel bezoekers van het park. … Lees verder »

Mensen en spullen uit de oorlog in het Verzetsmuseum!

overzicht-vmj-600.original

Verzetsmuseum Junior is een permanente tentoonstelling voor kinderen vanaf negen jaar met de waargebeurde verhalen van Eva, Jan, Nelly en Henk. In de herfstvakantie is Verzetsmuseum Junior dagelijks geopend.Je kunt er … Lees verder »

Kids-Herfstweken op Kasteel Hernen

Hernen-Kids Herfstweken foto T.Rothengatter

In de herfstvakantie van 14 t/m 29 oktober is er op bijna elke dag iets extra’s te doen voor de kinderen. Als je op deze dagen de gewone toegangsprijs betaalt mag … Lees verder »

HuneTea zet Drentse hunebedden op de kaart voor toeristen

martijje door wendelienimages

Martijje en Brasserie de Berken organiseren speciaal buitenconcert op Drentse Hondsrug. Eind september begon Marketing Drenthe een campagne om de Hunebedden van Drenthe buiten de provinciegrenzen te promoten. Daarbij is … Lees verder »

WORKSHOP Vilten tas / sjaal of omslagdoek maken

1IMG_5526

Een prachtige sjaal, omslagdoek of tas geeft net de finishing touch aan een outfit. Het Bussemakerhuis biedt i.s.m. José Punt van ‘Goudenlaantje’ u de kans om een eigen exclusieve sjaal, … Lees verder »

Exclusief harpconcert met After Music borrel op kasteel Cannenburch

Cannenburch-harpconcert

Geniet van een betoverend Harpconcert in de rijk ingerichte Ontvangsthal van kasteel Cannenburch en hef naderhand het glas samen met deze top artieste in Restaurant ’t Koetshuis. Mechteld Karlien en … Lees verder »

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt 2017

1481Pauwergirls-mobiele-radio3

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseert op zondag 17 september a.s. het jaarlijkse Bevrijdingsfestival met diverse leuke activiteiten. Het festival met de kleurrijke kindervrijmarkt rondom de koepel van het … Lees verder »

Bijzondere Ierse muziek in bijzondere kastelen

Opmaak 1

Merain Celtic Ways Kastelentour 2017 Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, aardige mensen en adembenemende muziek. Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft voor haar nieuwe concerttour Celtic Ways … Lees verder »

Super Snuffel Speur Spel op park Rosendael

Speuren 4 - verkleind

Kom langs en ga mee op ontdekkingsreis! Samen met je ouders en/of grootouders en de parkrondleider ga je leuke opdrachten in het park vervullen. Natuurlijk maken we ook even een … Lees verder »

26 september, unieke lezing; Maarten van Rossem

a

Op zijn geheel eigen wijze zal hij toelichting geven op zijn boek; Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is. De stoommachine die de kentering teweeg heeft gebracht van het pre-industriële … Lees verder »

Villa Mondriaan werkt samen met Foam Fotografiemuseum in nieuwe tentoonstelling Jong & Veelbelovend

Piet Mondriaan, Koeien in een stal (ca. 1898-1899). Collectie Gemeentemuseum Den Haag

Piet Mondriaan, Koeien in een stal (ca. 1898-1899). Collectie Gemeentemuseum Den Haag In samenwerking met Foam Fotografiemuseum Amsterdam presenteert museum Villa Mondriaan vanaf 29 september de tentoonstelling Jong & Veelbelovend. … Lees verder »

Rijksmuseum maakt tour over liefde en vrijheid met YouTuber Rutger Vink

_DS55081

Het Rijksmuseum lanceerde SnapGuide in april in het bijzijn van 70 bekende YouTubers. Eerder verschenen tours van onder andere Ronnie Flex, Mertabi en Teske de Schepper. Sinds de lancering hebben … Lees verder »

…ook regenboogkleuren in Sea Life

a2

Sea Life Scheveningen is weer een stukje kleurrijker geworden. Naast vissen zijn er nu ook prachtige kikkers te bewonderen. En geen saaie bruine of groene kikkers … maar geel, rood … Lees verder »

Jeroen Stravers winnaar met foto van de oude aardappelmeelfabriek

Jeroen Stravers met zijn winnende foto

Afgelopen weken liep bij het Stedelijk Museum Coevorden de fotowedstrijd ‘Kijk omhoog! De Gevels van Coevorden’, die in context van de huidige tentoonstelling is georganiseerd. Het museum heeft voor de … Lees verder »

De Romeinen komen naar Museumpark Archeon

a1

Internationaal Romeins Festival van 30 juli t/m 12 augustus Twee weken lang staat Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn in het teken van de Romeinen. Het jaarlijkse festival is … Lees verder »

BEDROCK – HET BOEK

bedc

VANAF 13 SEPTEMBER IN DE (ONLINE) BOEKHANDEL Bedrock – het boek | Nina Pierson en Josephine Kay | Spectrum | ISBN 978 90 00 357369 | € 19,99 | e-book ISBN … Lees verder »

Kidsproof Zomerweken

kasteel Hernen Kidsproof lamp fotograaf Mike Bink

Van 1 t/m 27 augustus is er op kasteel Hernen elke dag iets extra’s te doen voor de kinderen. Als je op deze dagen de gewone toegangsprijs betaalt, mag je … Lees verder »

Goudwanggibbon geboren in ARTIS

Goudwanggibon met jong. Foto ARTIS Ronald van Weeren

ARTIS is een goudwanggibbon rijker. Na een dracht van zeven maanden kwam de gibbon afgelopen zaterdag ter wereld. Op het Gibboneiland leven nu vier gibbons. Gibbons zijn veel kleiner dan … Lees verder »

Gevlekte jaguar werpt twee zwarte welpen in ARTIS!

Gevlekte en zwarte jaguar in jaguarverblijf. Foto ARTIS, Ronald van Weeren

Gevlekte jaguar werpt twee zwarte welpen in ARTIS Vroeg in de ochtend van 28 juni zijn er twee jaguarwelpen geboren in ARTIS. Voor de gevlekte jaguar (Panthera onca) is het … Lees verder »

WARME WINTER IN KASTEEL HERNEN

Kasteel Hernen foto 1

Heerenlanden Events organiseert, de sfeervolle Warme Winterfair op Kasteel Hernen, in Hernen. Nabij Nijmegen. Kasteel Hernen opent  speciaal voor de Warme Winterfair haar poorten voor de bezoekers en laat je … Lees verder »

Brocante en Landelijk op Kasteel Rosendael

kasteel-rosendael lentefair

Geniet van het prachtige park Rosendael dat op zondag 17 september 2017 het decor vormt voor de mooiste schatten en vondsten uit Frankrijk en België en Engelse antiek. Heerenlanden Events … Lees verder »

BROCANTE BIJ HUIS VERWOLDE

Huis Verwolde voorkant met trap

Huis Verwolde, de perfecte locatie voor ‘Brocante en Landelijk bij Huis Verwolde’ Op 3 september wordt Brocante en Landelijk bij Huis Verwolde gehouden rondom Huis Verwolde in Laren (Gelderland) Op … Lees verder »

Camperbeurs 2017

Medium-JuliantienFotografie-027-_C7A1416

Camperbeurs vindt dit jaar voor de 9e keer plaats. Camperbeurs is dé beurs voor de echte camperliefhebber. Als exposant heeft u tijdens de beurs onder andere de mogelijkheid om demonstraties, … Lees verder »

Fletcher Hotels krijgt uniek Fletcher kinderleesboek

DRUK_cover_Feesthotel2

Het Fletcher Feesthotel, geschreven door Myrna Goossen Fletcher Hotels komt met iets nieuws. Speciaal voor kinderen verschijnt er een uniek, rijkelijk geïllustreerd en geheel op rijm geschreven kinderboek: ‘Het Fletcher … Lees verder »

MUSEUM MORE | KASTEEL RUURLO GAAT OPEN!

aa

Het is zover! Vanaf dinsdag 27 juni zal Museum MORE | Kasteel Ruurlo open zijn voor publiek. Het wordt de tweede locatie van MORE. Het werk van een groot kunstenaar verdient … Lees verder »

KANONNENWEDSTRIJD voor kinderen tijdens Garnizoensdag!

Voorbeeld knutselkanon

Op 26 augustus zal er een heus re-enactment festival plaatsvinden in Coevorden, Garnizoensdag! Het streven van Stichting Garnizoensdag Coevorden, het Stedelijk Museum Coevorden, Magisch Drenthe en de andere deelnemers is … Lees verder »

ZELDZAME MINIATUURPORTRETJES VOOR PALEIS HET LOO

aa

De collectie van museum Paleis Het Loo is uitgebreid met twee zeldzame miniatuurportretjes (ca. 1690) van Willem III & Mary II. Koning-stadhouder Willem III is afgebeeld in harnas met een … Lees verder »

Voor het eerst een neushoornvrouw in GaiaZOO

unnamed

BLIND DATE VOOR NEUSHOORN THABO Op dinsdagavond 2 mei arriveerde voor het eerst in de GaiaZOO geschiedenis een vrouwelijke witte neushoorn in de dierentuin. Het driejarige vrouwtje Abebi is afkomstig … Lees verder »

Beachresort Makkum stelt een midweek ter beschikking voor golfenvoortim

BRMakkum-logo-web-transparant

Midweek of weekend all-in verblijf in een bungalow type Schakel. Aankomst voor een midweek op een maandag of aankomst voor een weekend op een vrijdag tot 21 december 2018 op … Lees verder »

Golfen voor Tim betekent golfen voor een medicijn

Tim_Algarve_16711804_1084887801638589_4582121187728928806_n

Tim uit Zeewolde is 15 jaar, een leeftijd waarvan zijn ouders en artsen dachten dat hij die niet zou halen. Tim lijdt namelijk aan een energie(stofwisselings)ziekte waardoor hij steeds minder kan. Hij is ’s nachts afhankelijk van de beademing en communiceert door met zijn ogen te knipperen. Tegelijkertijd is hij ‘gewoon’ een 15-jarige die van Formule 1 en mooie meisjes houdt. Tegen zijn ziekte, waar een paar honderd kinderen in Nederland aan lijden, is inmiddels een medicijn gevonden. Maar voordat dit gebruikt mag worden, moet het uitvoerig getest worden. Dit kost veel geld. Lees verder »

Royal VIP arrangement op kasteel Rosendael

prinsessen-waaiers

Royal Dresses biedt u de exclusieve mogelijkheid om als stel of een intiem gezelschap tot 4 personen een Royal make-over moment te beleven met als bekroning: De mooiste foto’s van … Lees verder »

Nationale Museumweek 2017

28

Ook dit jaar doet het Stedelijk Museum Coevorden weer mee met de Nationale Museumweek. Terugkerend thema is ‘Ons echte goud’.   Tijdens de Nationale Museumweek kunt van dinsdag 4 april … Lees verder »

Paasweekend in Museumpark Archeon

logo archeon GROOT

15 t/m 17 april – Tijdens de paasdagen trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui en Vikingen bezetten de rest van het park met een … Lees verder »

Geheim Genoegen in Museum de Kantfabriek

Kunstobject-van-Gerrie-Vermeulenmin

Exclusieve sieraden uit moderne kantpatronen van
1 t/m 29 april in Museum de Kantfabriek in Horst Lees verder »

‘Handgemaakt’: ambachten in de hoofdrol in het Zuiderzeemuseum

1135-26d6605ed76a6188143a86e7fcfb5789

Vanaf zaterdag 1 april is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer geopend. Onder de noemer Handgemaakt staan dit jaar de verschillende Zuiderzeeambachten in de spotlights. Sinds 1983 worden … Lees verder »

Pinkeltje in het Spoorwegmuseum

pink

Na de Efteling en het Rijksmuseum gaat Pinkeltje, de beroemde creatie van schrijver Dick Laan, ook op bezoek in het Spoorwegmuseum. In ‘Pinkeltje in het Spoorwegmuseum’ beleeft het kleine mannetje … Lees verder »

ZE ZIJN EINDELIJK THUIS, NA 14 JAAR ZIJN GESTOLEN VAN GOGHS TERUG IN MUSEUM

unnamed

Na 14 jaar afwezigheid zijn twee verloren gewaande schilderijen van Van Gogh vanaf vandaag weer te zien in het Van Gogh Museum. De schilderijen werden in 2002 gestolen uit de … Lees verder »

Dwergnijlpaard op komst in GaiaZOO Kijk LIVE mee

2

Het zal niet lang meer duren. Dwergnijlpaard Torpedo uit GaiaZOO verwacht binnenkort haar 7e jong! Het vrouwtje kwam 12 jaar geleden als een van de eerste dieren naar de Zuid-Limburgse dierentuin … Lees verder »

Olifantje op komst!

1

Olifant Indra staat op het punt om te bevallen. Via een speciale olifantenpagina op onze website houden wij jullie op de hoogte van alle feitjes en nieuwtjes. Je kunt hier live … Lees verder »

Bellen en whatsappen in het verkeer; levensgevaarlijk?!

Ramon Schijers Register-Expert Letselschade De mobiele telefoon is de laatste jaren niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Ook in het verkeer is men er maar druk mee. … Lees verder »

Verloren gewaande schilderingen Jurriaan Andriessen na 230 jaar terug in Beuningkamer

Nederland, Amsterdam, 08-03-2017.
Beuningkamer in het Rijksmuseum in Amsterdam.
Foto: Olivier Middendorp

Twee verloren gewaande 18de-eeuwse schilderingen van Jurriaan Andriessen zijn weer terug in de Beuningkamer, de Amsterdamse stijlkamer in het Rijksmuseum. Het zijn twee geschilderde witmarmeren vrouwenfiguren in een bronskleurige nis, … Lees verder »

Rijksmuseum lanceert rondleiding Nederlands als Tweede Taal

unnamed

Het Rijksmuseum biedt vanaf vandaag een rondleiding voor mensen die een cursus Nederlands als Tweede Taal (NT2) volgen. Zij leren in de rondleiding ‘Proef de Gouden Eeuw op z’n mooist’ … Lees verder »

Het geheim van de Gelderse Grafheuvels onthuld op Kasteel Cannenburch

Cannenburch-expositie grafheuvels

Op zaterdag 1 april gaat het kastelenseizoen feestelijk van start met de opening van een grafheuvel-expositie die van wo t/m zo tussen 11.00 – 17.00 uur te zien zal zijn in het Bouwhuis op deze locatie van Geldersch Landschap & Kasteelen. U bent van harte uitgenodigd om de opening vanaf 10.30 uur bij te wonen. Lees verder »

Bakhuis Leur viert éénjarig bestaan!

Bakhuis Leur 1 jaar foto.T.Rothengatter

Op zondag 12 maart willen we er graag bij stilstaan , dat ongeveer een jaar geleden het bezoekerscentrum in Leur heropend werd als Bakhuis Leur. Een groep vrijwilligers van het … Lees verder »

Eerste geboorte goudbuikmangabey in Burgers’ Zoo!

IMG_6161-297

Zondag 29 januari 2017 ontdekten de dierverzorgers een jonge goudbuikmangabey in het verwarmde binnenverblijf van deze van oorsprong Afrikaanse apensoort. Nog nooit eerder werd er een goudbuikmangabey in ons park … Lees verder »

Lezing Bouwhistorie Kasteel Coevorden door Hans Ladrak

Hans Ladrak

19 maart, 14.00 uur In de huidige tentoonstelling van het Stedelijk Museum Coevorden, ‘Het enige kasteel van Drenthe’ wordt het een en ander verteld over de bouwgeschiedenis van het kasteel … Lees verder »

PALEIS HET LOO NU OFFICIEEL EEN BOTANISCHE TUIN

klein - Lente. Foto Paleis Het Loo P1040063

Museum Paleis Het Loo heeft de officiële status van ‘botanische tuin’ verkregen, een beloning voor decennia lang vakmanschap. Paleis Het Loo beheert een aantal bijzondere plantencollecties, waarvoor al in de … Lees verder »

De Andersons brengen een hartstochtelijk theaterconcert op Kasteel Cannenburch

Cannenburch-De Andersons

Laat uw hart veroveren door deze avond vol muziek en humor bij Geldersch Landschap & Kasteelen. De Andersons trekken ten strijde tegen de onverschilligheid en doen een liefdevolle oproep tot … Lees verder »

2 pinguïnbaby’s geboren in Sea Life

pinq

Eerder dan verwacht maar meer dan welkom zijn de in Sea Life geboren pinguïnbaby’s. De 2 kleintjes kropen op 22 februari uit hun ei en hadden een geboortegewicht van respectievelijk … Lees verder »

Oorlogsproeverij door historisch kookatelier Eetverleden

Manon-Henzen_eetverleden_web

Verzetsmuseum Amsterdam, zondag 26 maart 13.00 en 15.00 uur Rond de tijdelijke tentoonstelling ‘Eten in oorlogstijd’ organiseert Verzetsmuseum Amsterdam een oorlogsproeverij die voor iedereen vanaf 12 jaar toegankelijk is. Kok … Lees verder »

Museum De Pont in Tilburg 25 jaar en wie jarig is, trakteert!

unnamed-3

Daarom opent De Pont vanaf 2 maart ook iedere donderdagavond zijn deuren en is het museum dan van 17.00 uur tot 20.00 uur bovendien gratis toegankelijk. Op deze laagdrempelige manier … Lees verder »

Streek- en Landbouwmuseum GOEMANSZORG Voorjaarsvakantie OPEN

logo

Van za. 25 febr. t/m zo. 5 maart Niet op maandag 27 februari ! Van 11.00-17.00 uur Molenweg 3  te DREISCHOR 0111 40 23 03             www.goemanszorg.nl Lees verder »

Streek- en Landbouwmuseum GOEMANSZORG Voorjaarsvakantie OPEN

logo

Van za. 25 febr. t/m zo. 5 maart Niet op maandag 27 februari ! Van 11.00-17.00 uur Molenweg 3  te DREISCHOR 0111 40 23 03             www.goemanszorg.nl Lees verder »

Muziek luisteren in maart in het Zuiderzeemuseum

1135-7e664238b7a96039f15aecad1e57a561

Luister op zondag 5 en 12 maart naar Deunen en & Deinen en Folkclub Enkhuizen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Dit zijn de laatste twee miniconcerten in de reeks die … Lees verder »

PALEIS HET LOO KRIJGT NACHTJAPON KONINGIN WILHELMINA

aa

De collectie van museum Paleis Het Loo is in 2016 uitgebreid met diverse aankopen, schenkingen en langdurige bruiklenen. Een selectie van deze objecten wordt vanaf 7 februari gepresenteerd in de Aanwinstenkamer van Paleis Het Loo. Uniek is de nachtjapon uit circa 1895, gedragen door Koningin Wilhelmina. Lees verder »

Villa Mondriaan viert feest tijdens Piet is Jarig!

Piet is Jarig 2017 campagnebeeld

Het is 100 jaar geleden dat De Stijl is opgericht en het is Piet Mondriaans verjaardag. Daarom viert Villa Mondriaan op 3, 4 en 5 maart een weekend lang feest! Dit jaar staat in het teken van Mondriaan en De Stijl. Bezoek de nieuwe tentoonstelling Figuratie in Stijl en doe mee met allerlei leuke activiteiten, zoals lezingen, workshops en het grote Piet verjaardagsontbijt! Lees verder »

Helden & Schurken

image003

Op woensdag 15 februari vindt om 15.30 uur de tweede aflevering uit de vijfdelige lezingenreeks Helden & Schurken plaats: elke maand een lezing, met elk een eigen onderwerp maar altijd … Lees verder »

Concert Berlage Saxophone Kwartet met Jan Brokken op kasteel Doorwerth

Berlage concert

Op zondag 26 februari komt het Berlage Saxophone Kwartet samen met schrijver Jan Brokken optreden in de Ridderzaal van kasteel Doorwerth. In ‘De weg naar de vrijheid’ gaan verhalen en … Lees verder »

Nieuwe neushoornvrouw in WILDLANDS

02- nieuwe neushoornvrouw in WILDLANDS

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft een nieuwe, vrouwelijke neushoorn verwelkomt. Vanmorgen mocht ze samen met de andere neushoornvrouw van WILDLANDS voor het eerst de savanne op. Dat verliep erg rustig. … Lees verder »

Nieuwe aanwinst in het Rijksmuseum

unnamed

Een nieuw jaar en een nieuwe aanwinst. Het schilderij Hollands meisje aan het ontbijt is nu tijdelijk te zien in de Eregalerij. Met Hollands meisje aan het ontbijt bracht de … Lees verder »

Rondleiding in “Het Enige Kasteel van Drenthe”

Kasteel Coevorden, SMC

In het kader van de tentoonstelling ‘Het Enige Kasteel van Drenthe’ wordt er door het Stedelijk Museum Coevorden een rondleiding gegeven op zondag 29 januari. Onder begeleiding van een ervaren … Lees verder »

Nieuwe expositie ‘Remember me’ in Museum de Kantfabriek te Horst

KAR_0027-n

Onder de titel “Remember me” toont Karin van der Linden haar werk. Lees verder »

TEX-TIEL, Wearable Art van Tiel Janssen in Museum de Kantfabriek

Maastricht-Fashion-Clash-2016

Tiel Janssen uit Maastricht toont haar bijzondere kostuums en sieraden. Lees verder »

Nieuw beeld Eylem Aladogan in De Pont

eylem_aladogan_ekwc__2016_

Voor haar solotentoonstelling in De Pont maakte Eylem Aladogan (Tiel, 1975) een nieuw, monumentaal beeld: Heart of Steel (Fire at Will). Het metershoge beeld van keramiek en brons wordt bij … Lees verder »

Nederlandse rechter zuinig met smartengeld

Ramon_Schuijers

    Ramon Schuijers, Register Expert Letselschade   Wie in Nederland letsel oploopt waarvoor een ander aansprakelijk is, heeft recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor al het leed, … Lees verder »

Van Gogh Museum koopt neo-impressionistisch schilderij van Paul Signac: Het ‘Ponton de la Félicité’ bij Asnières (Opus nr. 143), 1886

unnamed

Onlangs kocht het Van Gogh Museum op de Impressionist & Modern Art Evening Sale van veilinghuis Christie’s New York een werk van Van Goghs tijdgenoot Paul Signac (1863-1935): Het ‘Ponton … Lees verder »

VERZETSMUSEUM AMSTERDAM – kerstvakantie en lezingenserie

unspecified3

Tijdens de kerstvakantie is het Verzetsmuseum elke dag geopend behalve 25 december en 1 januari. Er zijn in de vakantie gratis extra activiteiten voor iedereen vanaf 8 jaar. KERSTVAKANTIE ELKE … Lees verder »

Winterkasteel Hernen

Winterkasteel-Hernen-foto-GLK

Op woensdag 28 en donderdag 29 december hult kasteel Hernen zich weer in een geur van knapperend vuur, warme chocomel en gebakken wafeltjes. Een geweldige ambiance voor een leuke middag met de hele familie. Lees verder »

Expressionistische schilderkunst en Glühwein in Oldenburg

Kasteel-oldenburg-c-otm-fotograaf-peter-duek_klein

Voor liefhebbers van expressionistische schilderkunst is een uitstapje naar Oldenburg in december of januari een must. In museum Augusteum is nog tot en met 22 januari 2017 een tentoonstelling met topstukken van de kunstenaarsgroep Die Brücke te zien. Op een steenworp afstand van het museum ligt de sfeervolle kerstmarkt van Oldenburg. De kerstmarkt staat nog tot en met 22 december op de pleinen rondom de Lambertikerk. Lees verder »

Kerstavond in ARTIS

unnamed

Wil jij kerstavond in ARTIS vieren? Dat kan! Met een exclusieve rondleiding door donker ARTIS en een reis door het heelal in het Planetarium. BESTEL HIER KAARTJES Lees verder »

A Christmas Carol in het Muiderslot

2014_xmascarol-26s

Op donderavond 15 december brengt de Britse acteur Ashley Ramsden het ultieme kerstgevoel naar het Muiderslot, met zijn opvoering van Charles Dickens beroemde kerstverhaal  “A Christmas Carol” in de sfeervolle … Lees verder »

Zuiderzeemuseum opent tentoonstelling ‘10 Years of Thomas Eyck’

1135-3c94272622029765b14e008a1a1e6d1f

Op 23 december aanstaande wordt de tentoonstelling 10 Years of Thomas Eyck geopend in het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. Deze tentoonstelling is uniek in zijn soort, doordat zowel Thomas Eyck als … Lees verder »

‘Kerst op Zyp’

zypendaal-huis-vooraanzicht-sneeuw

zaterdag 10 en zondag 11 december  zaterdag 17 en zondag 18 december   Bezoek huis Zypendaal als nooit te voor. De bediende is druk in de weer met de aankleding … Lees verder »

Cromheecke tekent Daubigny: een kunstenaarsleven verbeeld te zien

unnamed

Van 2 december 2016 t/m 5 maart 2017 is in De Mesdag Collectie te Den Haag, Cromheecke tekent Daubigny: een kunstenaarsleven verbeeld te zien: een tentoonstelling over het stripverhaal De … Lees verder »

Ook dit jaar is het Muiderslot weer het winterverblijf voor Sinterklaas

sinterklaasmuiderslot-pr

Na een barre tocht overzee met de stoomboot strijkt hij eind november altijd neer in het Muiderslot. Op zaterdag 26 en zondag 27 november staan van 12.00 uur – 17.00 … Lees verder »

Kunstenaarsgesprek Callum Innes zondag 27 november, 15.30 uur -ARCHIEFTEST-

csm_callum_innes_in_zijn_his_studio_-_june_2016-1_1e8c8b6021

Met I’ll Close My Eyes toont Museum De Pont voor het eerst in Nederland een groot overzicht van het werk van de Schotse kunstenaar Callum Innes. Geïnteresseerden in zijn kunst kunnen nu ook … Lees verder »

65 jaar Televisie in Nederland

index

Zondag 27 november opent de Stichting Rotterdams Radio Museum haar nieuwe thema ´65 jaar Televisie in Nederland´. Lees verder »

Voor de 2e Wereldoorlog waren er al experimenten met televisie in Nederland maar deze oorlog gooide roet in het eten.
Zoals u allen waarschijnlijk in diverse media heeft gezien en gelezen zond Nederland 1 op 2 oktober 1951 haar eerste uitzending uit in 500 Nederlandse huiskamers. Lees verder »

Opnieuw netgiraffe geboren in ARTIS

pasgeboren-giraffehengst-in-artis-foto-artis-ronald-van-weeren

Giraffeveulen heeft al gedronken bij de moeder Gisteravond is na een draagtijd van 15 maanden opnieuw een netgiraffe geboren in ARTIS. De dierverzorgers waren vanochtend verrast dat het giraffeveulen al … Lees verder »

Bezoek de Sint, op Kasteel Hernen

kasteel-hernen-op-bezoek-bij-de-sint-foto-geldersch-landschap-kasteelen

Dit jaar komt de Sint een nachtje slapen op Kasteel Hernen. Op 26 en 27 november zullen de Sint en zijn Pieten hun koffers uitpakken en een nachtje hun intrek … Lees verder »

Kunstenaarsgesprek Callum Innes zondag 27 november, 15.30 uur

csm_callum_innes_in_zijn_his_studio_-_june_2016-1_1e8c8b6021

Met I’ll Close My Eyes toont Museum De Pont voor het eerst in Nederland een groot overzicht van het werk van de Schotse kunstenaar Callum Innes. Geïnteresseerden in zijn kunst kunnen nu ook … Lees verder »

Netgiraffe geboren in ARTIS

de-geboorte-van-de-netgiraffe-foto-artis-ronald-van-weeren

Giraffen paren en baren op bijzondere wijze De kudde giraffen in ARTIS is uitgebreid met een giraffeveulen. Gisteren zagen dierverzorgers in de stal dat de netgiraffe (Giraffa camelopardalis reticulata) zou … Lees verder »

Craigie Horsfield: How the World Occurs

Craigie-Horsfield_Nola__Centraal-Museum_630x378

Met ruim veertig kunstwerken krijg je in de tentoonstelling Craigie Horsfield: How the World Occurs de ruimte om na te denken over je relatie tot de wereld om je heen en de wijze waarop deze relatie jouw kijk op de wereld kleurt. Lees verder »

Palmyra, stad van duizend zuilen in Deventer

affichebeeld-palmyra

Vanaf 11 november is de tentoonstelling ‘Palmyra, Stad van Duizend Zuilen in Deventer’ te zien in Museum De Waag. De tentoonstelling toont de Syrische stad door de eeuwen heen, van haar ontdekking door de Westerse wereld in de zeventiende eeuw, tot de recente dramatische gebeurtenissen die de stad wereldwijde bekendheid hebben gegeven. Lees verder »

Aanleiding voor de tentoonstelling zijn de recente vernielingen door IS in de belangrijkste archeologische site van Syrië én de bijzondere band van die stad met Deventer. Waar komt deze agressie van IS vandaan? Lees verder »

Klooster Wittem, een bezoek waard!

Stitched Panorama

Koffie met Limburgse vlaai als start van een unieke rondleiding door Klooster Wittem die u op plekken brengt waar je normaal gesproken niet mag komen met als afsluiting een heerlijke Kloosterlunch! Lees verder »

De Romeinse Zwammerdamschepen komen thuis

overzicht

Woensdag 12 oktober komen na 42 jaar de Romeinse Zwammerdamschepen in Alphen aan den Rijn weer thuis. De 6 Zwammerdamschepen zijn tussen 1971 en 1974 opgegraven op het landgoed de … Lees verder »

Weer gratis bus-excursies door de Noordwaard

Biesbosch , Nederland, 24 mei 2015.
De Petrusplaat van het waterwinningbedrijf Brabantse Biesbosch. Voor de bereiding van drinkwater zijn er begin jaren '70 drie spaarbekkens aangelegd, De Gijster, De Honderd en Dertig en De Petrusplaat. Het water wordt aangevoerd naar de Gijster waar het bezinkt daarna wordt het doorgevoerd naar de Honderd en Dertig waar zuurstof wordt toegevoegd, tenslotte gaat het water naar de Petrusplaat. Om te controleren of het aangevoerde water van goede kwaliteit is gebruikt men vissen: als die gezond zijn zwemmen ze tegen de stroming in, zo niet dan komen ze tegen een rooster aan dat doormiddel van sensoren alarm slaat.
(de downloadresolutie is A3 300 dpi, een 130mb bestand is op aanvraag leverbaar)
foto: Marco van Middelkoop/Aerophoto-Schiphol


In het kader van De Week van Ons Water kan iedereen die zich daarvoor aanmeldt één van de grootste projecten van Ruimte voor de Rivier bezoeken. Vanaf het Biesbosch MuseumEiland vertrekt op zaterdag 15 oktober vanaf 10.00 uur ieder half uur een bus met een rondleider die uitleg geeft over het project Ontpoldering Noordwaard.
De Week van Ons Water is van 12 t/m 19 oktober 2016. Het thema is waterveiligheid. Lees verder »

“Het spookt op Verwolde”, griezeltocht in de tuin.

griezel-verwolde

Het wordt alweer vroeg donker, de tijd voor spannende verhalen.
Beleef een sfeervolle tocht door de tuin van Huis Verwolde. Onderweg kom je oog in oog te staan met bijzondere figuren die spannende, griezelige, grappige of vreemde verhalen te vertellen hebben. Blijf goed om je heen kijken, er gebeurt nog veel meer daar in die tuin van Verwolde.
Ze zeggen namelijk dat het daar spookt…….. Lees verder »

Schrijfwedstrijd Kunst van Komrij

kleinerfmannboekenbal

Een villa vol kunst, 9 september 2016 t/m 26 februari 2017 Kunst van Komrij is vanaf 9 september te zien in Villa Mondriaan! In de tentoonstelling wordt een brug geslagen tussen de … Lees verder »

Help de Winterswijkse fotograaf Rehaab Al Khazraji een camera te kopen!

dsc_2791

27 september t/m 7 november 2016 Villa Mondriaan is in samenwerking met crowdfunding-platform voordekunst een campagne gestart voor kunstenaar-fotograaf Rehaab Al Khazraji. Hij exposeert sinds kort zijn werk in het Paviljoen voor Hedendaagse … Lees verder »

Frans Post. Dieren in Brazilië

33

De kunstenaar Frans Post reisde in 1636 naar Nederlands-Brazilië in het gevolg van gouverneur Johan Maurits van Nassau. Gedurende zeven jaar liet hij zich inspireren door de Braziliaanse flora en fauna. Te zien zijn Braziliaanse landschappen, voorstudies én tientallen opgezette dieren uit Naturalis. Vierendertig aan Post toegeschreven diertekeningen beleven een wereldprimeur. Zij werden onlangs ontdekt in het Noord-Hollands Archief in Haarlem. Lees verder »

ANNA PAULOWNA, kleurrijke koningin

klein-1-staatsieportret-van-anna-paulowna-f-j-kinsoen-1824-collectie-koninklijke-verzamelingen-den-haag

Vanaf 6 oktober presenteert museum Paleis Het Loo Anna Paulowna, kleurrijke koningin. Een grote tentoonstelling over een van de meest kleurrijke vorstinnen die Nederland heeft gekend. In de expositie zijn veel van haar kostbaarheden te zien die nog nooit eerder in het openbaar getoond zijn, waaronder juwelen, serviezen en meubelen. Lees verder »

Workshops in het Rembrandthuis

13717241_1365915443423493_303772018857454515_o

De Rabo MuseumKidsweek vindt plaats tijdens de tentoonstelling In de ban van Hercules Segers. Rembrandt en de modernen in het Rembrandthuis. Deze tentoonstelling gaat over de landschapsetsen van de zeventiende-eeuwse kunstenaar Hercules Segers. Lees verder »

Hercules Segers etste niet alleen wat hij zag, maar fantaseerde het landschap zoals hij het mooi vond. Het lijkt wel alsof het gedroomde landschappen zijn. En, terwijl iedere kunstenaar uit die tijd zijn etsen afdrukte in zwart wit, gebruikte Hercules Segers kleureninkt op gekleurd papier. Rembrandt vond het werk van Hercules Segers prachtig, hij verzamelde schilderijen en prenten van hem en gebruikte zijn werk als voorbeeld. Ook moderne kunstenaars deden dit, om zelf gekleurde droomlandschappen te maken. Lees verder »

Verzetsmuseum Junior: activiteiten en bijzonder bezoek

11affiche-eva

Kom tijdens de herfstvakantie naar Verzetsmuseum Junior! Elke dag kun je een speurtocht doen en op woensdagmiddag 19 oktober ontmoet je Jan, één van de hoofdpersonen uit de tentoonstelling, in … Lees verder »

Herfstfair op park Rosendael!

kasteel-rosendael-met-rozentuin-pr-foto

Geniet van het prachtige park Rosendael wat op zondag 9 oktober 2016 het decor vormt voor de eerste editie van de Herfstfair! Een fair met diverse deelnemers in brocante, lifestyle, live muziek en heerlijke catering. Er worden daarnaast ook rondleidingen en diverse activiteiten georganiseerd. U bezoekt dus zowel de herfstfair als het landschapspark compleet met bijzondere boomsoorten, rozentuin maar ook met de tuinsieraden als de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland. Lees verder »

‘Reis door de geschiedenis van het Nederlandse Lied’

jacques-kloters-fotograaf-jaap-reedijk1

Deventer Verhaal en het Utrechtse muziekgezelschap Camerata Trajectina organiseren op zondag 2 oktober een bijzonder concert in de Bergkerk in Deventer. Onder de titel ‘Reis door de geschiedenis van het Nederlandse Lied’ voert presentator Jacques Klöters het publiek mee langs hoogtepunten uit het Nederlandse liedrepertoire, van de amoureuze liedekens (liefdesliedjes), boertige liedekens (komische liedjes), en geestelijke liederen uit de 16e en 17e eeuw, tot en met de populaire muziek van vervlogen tijden en de moderne klassiekers uit het Nederlandse liedrepertoire. Zangers: Jetta Starreveld, Nico van der Meel, Bernard Loonen, Hieke Meppelink, Marc Krone. Instrumentalisten: Saskia Coolen, Erik Beijer, Michiel Niessen, Egon Kracht en Noortje Braat. Regie: Marc Krone. Lees verder »

Deventer ontvangt ‘een echte Van Meegeren’

Het beroemde schilderij ‘Het laatste avondmaal’ van de Deventer schilder en meestervervalser Van Meegeren komt terug naar de stad Deventer. Het schilderij maakte destijds een uitstapje naar het Museum Boijmans van Beumingen maar is weer terug. Dit komt door een schenking van de familie Schoemaker aan Vereniging de Waag, de vereniging die zich sterk maakt voor erfgoed in Deventer. De dochter van de bekende Deventer ondernemer Schoemaker zal het schilderij op 3 oktober tijdens een filmpremiere van de film EEN ECHTE VERMEER officieel aan hen overhandigen. Lees verder »

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen verwelkomt miljoenste bezoeker

img_1741

Nog voordat WILDLANDS Adventure Zoo Emmen een halfjaar open is voor het publiek, zijn er al een miljoen bezoekers op expeditie in het park geweest! Teun van Olst uit Lierderholthuis … Lees verder »

Callum Innes in De Pont

csm_callum_innes_in_zijn_his_studio_-_june_2016-1_1e8c8b6021

Callum Innes – I’ll Close My Eyes 15 oktober 2016 – 26 februari 2017 Museum De Pont toont voor het eerst in Nederland een grote solo tentoonstelling van de Schotse … Lees verder »

Unieke geboortes in ARTIS: twee tapirs in één weekend

index

Een kalf uit het oosten en een uit het westen: in een tijdsbestek van vier dagen hebben allebei de tapirs in ARTIS een kalf gekregen. Donderdag werd een Maleise tapir geboren, zondag een Zuid-Amerikaanse. Beide kalveren zijn mannetjes. Sinds 1866 houdt ARTIS tapirs. Helaas maken beide tapirs deel uit van een Europees fokprogramma: de Zuid-Amerikaanse tapir is een kwetsbare diersoort, de Maleise tapir is zelfs met uitsterven bedreigd. Lees verder »

Beleef en geniet van Kasteel en Park Rosendael tijdens de Open Monumentendagen

rosendael2

In Kasteel Rosendael heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18- en 19de-eeuwse grandeur van het interieur herleven. Maar de geschiedenis van Rosendael gaat … Lees verder »

Fiets of wandel mee met de grote sponsortocht “Ga voor Gerardus”

Klooster Wittem - logo ga voor Gerardus cmyk met weekend

In het weekend van 1 en 2 oktober wordt een sponsortocht georganiseerd om gelden bijeen te brengen voor het opknappen van de devotiekapel van de Heilige Gerardus in Klooster Wittem. Er is keuze uit een wandelroute van 14 km (2 x 7 km) of een fietsroute van 25, 40 of 80 km. Vertrek- en finishplaats is Klooster Wittem. Lunchlocatie is de Gerardushoeve in Epen. Bij vertrek ontvangen fietsers en wandelaars die daar prijs op stellen, de (pelgrims)zegen. Lees verder »

Doornstaartagamen geboren in Dierenpark Amersfoort

unnamed

Hoera, een primeur! Voor de allereerste keer zijn er in ons DierenPark doornstaartagamen uit hun ei gekropen! Ondanks dat de dieren pas een paar dagen oud zijn, zit alles erop … Lees verder »

Hercules Segers

unnamed2

7 oktober 2016 t/m 8 januari 2017 Lees verder »

Het Rijksmuseum presenteert vanaf 7 oktober 2016 voor het eerst een compleet overzicht van één van de meest mysterieuze en experimentele kunstenaars uit de Gouden Eeuw: Hercules Segers. Lees verder »

Te gast uit Leiden: Het Laatse Oordeel van Lucas van Leyden

unnamed

Het 16de-eeuwse meesterwerk het ‘Laatste Oordeel’ (1526-27) van Lucas van Leyden, is twee jaar lang te gast in de Eregalerij van het Rijksmuseum. In de afgelopen 450 jaar heeft het altaarstuk Leiden slechts twee keer kort verlaten, wat de tijdelijke verhuizing naar Amsterdam tot een historische gebeurtenis maakt. Het drieluik is het absolute topstuk van Museum De Lakenhal in Leiden, dat naar verwachting dit najaar de deuren sluit vanwege een grootscheepse restauratie en uitbreiding van het museum. Het ‘Laatste Oordeel’ is vanaf 23 augustus te zien in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Lees verder »

Multi talent Peter Riezebos, een geval apart

omslag-facebook-01

De in Harderwijk geboren Riezebos (1980) maakt een stormachtige ontwikkeling door in zijn leven. Zijn jeugd wordt gekenmerkt door onder andere ADHD, Asperger en periodes van depressiviteit. En nu is hij een van de meest gevierde kunstenaars van Sjanghai. Zijn veelzijdige en kleurrijke werk, vaak immense doeken, zijn van 10 september 2016 tot en met 8 januari 2017 te zien in het Stadsmuseum in Harderwijk. Lees verder »

BUITENFAIR SPIRIT OF WINTER OP PALEIS HET LOO

klein - Winterpaleis Het Loo foto Paleis Het Loo

Van 16 tot en met 20 november vindt op Paleis Het Loo de buitenfair Spirit of Winter plaats. Ruim 180 deelnemers presenteren hun producten langs de bomenlanen voor het paleis. … Lees verder »

In the Belly of the Whale / Kasper Bosmans

index

9 september tot en met 31 december 2016 Met: Advancing American Art (1946–47), Minia Biabiany, Tania Bruguera, Broomberg & Chanarin, Mariana Castillo Deball, Jean-Martin Charcot, Paul Ekman, Hamza Halloubi, International … Lees verder »

Hyena-pups naar buiten in Dierenpark Amersfoort

images

De pups zijn op 1 juni geboren in het park en zijn de eerste weken in het binnenverblijf gebleven. Het gaat zo goed met de tweeling, dat zij hun eerste … Lees verder »

Saxyon

agenda_agenda_afbeelding_15

Twee vrouwen, een saxofoon en een accordeon. Een spannend duet.. Beelden in Gees Schaapveensweg 16, 7863 TE Gees 0524 58 21 41 info@beeldeningees.nl Lees verder »

Kira Dekker, Timo de Jong

agenda_agenda_afbeelding_13

Twee Singer-Songwriters met heel verschillende stemmen, die niet met elkaar, maar na elkaar zingen. Tuin open om 19.00 uur, aanvang muziek 19.30 uur. Einde: 22.00 uur. Entree € 10,00 Beelden … Lees verder »

Winter Fair Hardenberg

index

            Veel te zien en te beleven tijdens Winter Fair 2016 Wanneer de herfst weer aanbreekt maakt u het thuis extra gezellig en zoekt u … Lees verder »

100ste Vierdaagse van 19 – 22 juli 2016

image-1596290

Welkom op de officiële website van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks 42.000 wandelaars deelnemen. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen … Lees verder »

Zomertentoonstelling Palet Zwolle

Leunend-naakt-1

Palet Zwolle is opgericht in 1947 met als doel amateur en beroepskunstenaars met elkaar in contact te brengen om samen beeldend bezig te zijn en te exposeren. Tot op de … Lees verder »

André Rieu’s 2016 Maastricht Concert in de Figi bioscoop

image_v966

zaterdag 23 juli om 20.00 uur > zondag 24 juli om 16.00 uur > André Rieu 2016 Maastricht Concert is een van de grootste en meest spectaculaire concerten in de … Lees verder »

Zomerconcerten Urker MANS Formatie

645_T_2

Altijd wel een concert bij u in de omgeving! Kaarten bestellen                         Lees verder »

“OOIEVAARS IN DE KUNST” 3 juli t/m 28 augustus 2016

peters

zomerexpositie samengesteld door Piet de Bakker Ieder jaar als het ooievaarspaar besluit het oude stadhuis van Gennep als broedplaats te kiezen, merk je een soort opwinding in de stad. Honderden … Lees verder »

Japan Modern / Collectie Elise Wessels

unnamed

Voor het eerst toont het Rijksmuseum 170 Japanse prenten uit de collectie Elise Wessels die de snelle modernisering van Japan in de eerste decennia van de twintigste eeuw laten zien. … Lees verder »

Veel ontevredenheid over de verleende bijstand van rechtsbijstandverzekeraars. Een second opinion brengt vaak uitkomst

Ramon_Schuijers

Het komt helaas vaak voor. Je bent verzekerd voor rechtsbijstand, maar wanneer je hier gebruik van maakt, valt de service of het resultaat tegen. Volgens Tros Radar betrof dat in … Lees verder »

Expositie Hendrik Valk en Han Janselijn: Meesters van de klare lijn.

Han Janselijn, Dansend paar

HERNEN – Nog te zien in Kasteel Hernen t/m 2e Pinksterdag een bijzondere tentoonstelling. Te zien is het werk van twee kunstenaars, dat elk op zichzelf staat, maar toch verbonden … Lees verder »

Start en finish Freedom Ride op kasteel Doorwerth

TLJ_KAART_PELOTON_120

Doorwerth – Op 5 mei, Bevrijdingsdag, wordt de toertocht Freedom Ride gehouden: een fietstocht langs iconische plaatsen van de bevrijding. Geldersch Landschap en Kasteelen faciliteert de start en de finish … Lees verder »

Taxateurs Christie’s ontdekken verloren gewaand schilderij tijdens taxatiedag

Px187MzU4NTczNC0wLTEzNzk3MDg5NzI=

Op vrijdag 4 maart werd in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen een bijzondere vondst gedaan door de taxateurs van het internationale veilinghuis Christie’s. Tijdens de taxatiedag die in samenwerking met Christie’s … Lees verder »

Hele maand mei – fototentoonstelling “Verstild Verleden in Huis Verwolde”

02

              Aan de hand van oude familiealbums herhaalt de geschiedenis zich in alle kamers van het huis. De bezoeker ervaart hoe er toen geleefd … Lees verder »

Komische voorstelling in Gelderse kastelen; Huize Adeldom – Oud Geld zit op zwart zaad

index

ARNHEM – Geraaskal in de hal, geschmier in de salon en lijmen bij het ledikant. Zes Gelderse kastelen zijn in mei en juni 2016 het decor voor Huize Adeldom, een … Lees verder »

Onderduiken in de grensstreek

Flyer A-5 vk Onderduik LR

De Achterhoekse grensregio – waar één der grootste landelijke verzetsorganisaties werd geboren – kent haar eigen specifieke verzets- en onderduikgeschiedenis. In de crisis- en oorlogsjaren zijn er grote daden verricht, … Lees verder »

Alleen met je psychische probleem

logo_sensoor

Angst overvalt je. Negatieve gedachten krijg je niet meer onder controle. En er is niemand in je omgeving bij wie je even je hart kunt luchten. Uit de cijfers van … Lees verder »

Tien bijenhotels op een rij in Archeon

bijen

Aan de witte muur van de Romeinse tempel in Archeon hangen 10 bijenhotels. Deze hangen daar in het kader van een wetenschappelijk onderzoek van EIS Kenniscentrum Insecten (partner van Naturalis … Lees verder »

Elke stap op de rode loper is een stap richting de draagbare kunstnier

Rode-Loper-Nierstichting-Medea-Huisman

Zaterdag 16 april vindt in Naarden voor de eerste keer het wandelevenement de Rode Loper plaats. Elke stap op de Rode Loper is namelijk een stap richting de draagbare kunstnier: de opbrengst van deze sponsorwandeltocht door de Gooise natuur draagt hier aan bij. De Nierstichting organiseert de Rode Loper, samen met de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Lees verder »

Spelen tegen Frits Sissing, Ernst Daniël Smid, Toine van Peterstraten of Leo Beenhakker? Het kan tijdens het golfen voor Tim event!

Tim en zijn vader Andre Polderman

De Tim Foundation organiseert op maandag 18 april 2016 het Golfen voor Tim event. Dit event vindt plaats bij Golfbaan Dorhout Mees te Biddinghuizen. Voor de golfers is er het … Lees verder »

DE ORANJE-WANDELING, wandelroute in het Paleispark, 1 april t/m 31 oktober 2016

(klein) De Oranje-wandeling, theepaviljoen bij veldvijver. Foto Paleis Het Loo

Vanaf 1 april kunnen museumbezoekers van Paleis Het Loo weer via de barokke tuinen een gratis wandelroute volgen door een deel van Paleispark Het Loo. Via een tourniquet achter de … Lees verder »

Inner Wheel Arnhem laat kasteel Rosendael weer glimmen tijdens NLdoet!

Rosendael-Kasteel

Rozendaal – Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de … Lees verder »

Open dag Zorgcirkel Westerhout

Westerhout-11-05-2011-11a

Zorgcirkel Westerhout organiseert in de Week van Zorg en Welzijn op zaterdag 19 maart een open dag. Maak kennis met deze vestiging vlak bij het centrum van Alkmaar! Lees verder »

Open dag Zorgcirkel Torenerf

IMG_1071-BEWERKT

Zorgcirkel Torenerf organiseert in de Week van Zorg en Welzijn op zaterdag 19 maart een open dag.
Kom gezellig langs en proef onze huisgemaakte lentesoep! Lees verder »

Open dag Zorgcirkel Middelwijck

Middelwijck-voorkant-BEWERKT

Op zaterdag 19 maart opent Zorgcirkel Middelwijck haar deuren voor een open dag in de Week van Zorg en Welzijn. Kom gezellig struinen op de lentemarkt en maak kennis met onze vestiging in het prachtige dorp Middenbeemster. Lees verder »

Open dag Zorgcirkel Villa Westervenne

Villa-Westervenne-juni-2013-23-BEWERKT

Zorgcirkel Villa Westervenne organiseert in de Week van Zorg en Welzijn op zondag 20 maart een open dag. Benieuwd naar de activiteiten die worden georganiseerd? Kom gezellig langs! Lees verder »

Groteletterboeken voor iedereen

letterbibliotheek

Uitgeverij Grote Letter Bibliotheek maakt al meer dan 45 jaar mooie boeken in grote letters, dit doen zij vanuit de mooie boekenstad Deventer. De stad waar onder andere jaarlijks de … Lees verder »

Ochtendwandeling 1e Paasdag 2016 Paasuitje ‘Anders dan anders..’

Ochtendprogramma 1e Paasdag Orientalis

Win gratis bioscoopkaartjes voor de film RISEN! De vrijkaarten zijn in heel Nederland geldig in alle bioscopen, waar de film RISEN draait. Kom naar het Heilig Land in de vroege … Lees verder »

Theater Orpheus winnaar 2015 in Theater- en Schouwburgbranche

Column Maatschappelijk orpheus

Theater Orpheus is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Theater- en Schouwburgbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende schouwburg annex … Lees verder »

Budgetuitvaart nu mogelijk bij uitvaartbegeleider Iepie Lindeboom-Hospes

Ina & Iepie

Een waardig afscheid. Dat is wat bij een uitvaart centraal hoort te staan. Zowel de overledene als de nabestaanden verdienen het om op een voor hun gepaste manier afscheid te … Lees verder »

‘Happy Seal’ met steun van ondernemingen en de Rabobank

In Pieterburen is een bijzonder project ontstaan, ‘Happy Seal’ Zeehondencrèche Pieterburen nam het initiatief voor het project ‘Happy Seal’. Doel: oude visnetten inzamelen en ze recyclen tot iets nieuws. Metha … Lees verder »

Sensoor signaleert taboe op praten over somberheid

sensoor_telhulpdienst3

Op 18 januari, de dag die bekend staat als Blue Monday, hebben 138 mensen contact opgenomen met Sensoor omdat zij zich somber voelden. Dat is 23% van alle gesprekken die … Lees verder »