50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  
header-juridisch-website
juridisch

Archief Juridisch

Archief Nieuws / Acties / Artikelen

De schenkingsclausules

de Zwart portret

In mijn vorige bijdrage aan deze rubriek heb ik gewezen op het belang om schenkingen schriftelijk vast te leggen bij de notaris. Een van de redenen is dat de schenker … Lees verder »

Eigen huis opeten en de noodzaak van juiste vastlegging vermogen

de Zwart portret

Column Mr. A. de Zwart Notaris Adviseringen op het gebied van het behouden van vermogen en de overheveling daarvan binnen het eigen gezin, hebben ook vaak betrekking op wat er … Lees verder »

BELASTING BESPAREN?

de Zwart portret

  Mr. A.P.F. (Arnoud) de Zwart, Notaris   Huwelijksvoorwaarden opheffen of wijzigen Er zijn meerdere motieven voor het trouwen onder huwelijksvoorwaarden.  Ten eerste bescherming van het vermogen van de niet-ondernemer … Lees verder »

GEHUWD EN GEEN KINDEREN, REGEL HET GOED, … MAAK EEN TESTAMENT … EN BESPAAR!

de Zwart portret

Mr. A.P.F. (Arnoud) de Zwart, Notaris  Afwijken van het wettelijk erfrecht kan door het maken van een testament. Als u gehuwd bent en geen afstammelingen achterlaat, dan regelt de wet, … Lees verder »

Tweede Kamer akkoord met wetsvoorstel beperking gemeenschap van goederen

index

De Tweede Kamer heeft onlangs ingestemd met het wetsvoorstel beperking gemeenschap van goederen. Hiermee willen D66, PvdA en VVD de wettelijke gemeenschap van goederen beperken tot dat wat beide echtgenoten … Lees verder »

Testament, waarom?

testament

  Zie hier waarom!   Lees verder »

Belastingplan 2016 / Wijzigingen inkomstenbelasting

belastingdienst 2

De inkomstenbelasting wordt op een paar punten aangepast. De maatregelen gelden voor aanmerkelijkbelanghouders, werkgevers en mensen met inkomen in box 3 (spaargeld en vermogen). Wijziging aanmerkelijk belang en emigratie Het … Lees verder »

Belastingdienst mag inkomensgegevens van huurders niet verstrekken aan verhuurders

belastingdienst

Woensdag 3 februari 2016 De Belastingdienst mag inkomensgegevens van huurders van sociale huurwoningen niet verstrekken aan hun verhuurders als deze daarom vragen. Dit blijkt uit een uitspraak van de Afdeling … Lees verder »

JE EIGEN HUIS OPETEN?

de Zwart portret

Een veel voorkomende advisering op dit moment op kantoor is die in het kader van de eigen bijdrage en de zorg. Vaak wordt dan de vraag gesteld: moet ik mijn … Lees verder »

Een ongeval met uw elektrische fiets. Wat nu?

Ramon_Schuijers

Hij wordt steeds populairder; de elektrische fiets. Maar waar deze fiets enerzijds voor comfort zorgt, brengt hij anderzijds ook extra risico’s op ongevallen met zich mee. En hoe zit het … Lees verder »

Help Pieterburen met een schenking en benut het belastingvoordeel

ZEEHONDE02

Kunt u ook zo genieten van ons prachtige waddengebied en de kans om zo’n leuke zeehond te zien zwemmen en spelen? Wat een heerlijk stukje natuur, niet voor niets werelderfgoed! … Lees verder »