50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  
header-financieel-website
financieel

Archief Financieel & fiscaal

Archief Nieuws / Acties / Artikelen

Trouwen

februari_2018_nieuwe_kleuren.indd

Sinds 1 januari 2018 gelden er nieuwe juridische regels voor mensen die gaan trouwen. De nieuwe beperkte gemeenschap van goederen geldt daarbij alleen als er wordt getrouwd zonder het maken … Lees verder »

Middeling van inkomen

gerbert-column-fiscaal-foto-gm

We hebben in Nederland (nog steeds) te maken met een progressieve heffing van inkomstenbelasting. Naar mate het inkomen hoger is, is er meer belasting verschuldigd. Het motto hiervan is dat … Lees verder »

Beleggen binnen een financieel plan

17096832777_811449864e_k

Een onderdeel van een financieel plan betreft het optimaliseren van het rendement op uw vermogen. Een misverstand is dat daarbij wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijk rendement. Juist de … Lees verder »

Bitcoin

gerbert-column-fiscaal-foto-gm

Zoals zo vaak begon ik vandaag met het lezen van de krant. Als financieel planner lees ik graag het Financiële Dagblad. Op de voorpagina viel mijn oog direct op de … Lees verder »

Rentemiddeling

gerbert-middelkoop-logo-hoge-resolutie

Rentemiddeling Al lange tijd is de hypotheekrente erg laag. De laatste paar weken hoor ik echter weer geluiden in de markt dat de hypotheekrente oploopt. Reden om stil te staan … Lees verder »

Veel om over na te denken

gerbert-column-fiscaal-foto-gm

  Gerbert Middelkoop, FFP RB Afgelopen tijd zijn er weer behoorlijk wat fiscale wetswijzingen aangekondigd. Zo gaat het pensioen in eigen beheer op de schop en wordt de forfaitaire rendementsheffing … Lees verder »

Belasting over vermogen

gerbert-column-fiscaal-foto-gm

Ruim 15 jaar geleden gaf ik een presentatie voor een groepje bankiers. Ik weet nog goed dat ik toen gekscherend sprak over de pretbox van de Wet Inkomstenbelasting 2001. Het … Lees verder »

Gerbert Middelkoop, FFP RB

gerbert-column-fiscaal-foto-gm

Vaarwel VAR Lees verder »

De VAR bracht ZZP’ers jarenlang zekerheid. Helaas kwam per 1 mei een einde aan dit fenomeen. De overgangsperiode van een jaartje ten spijt zullen we moeten gaan wennen aan een VAR-loos bestaan. Lees verder »

Zorgeloosch winnaar 2016 in Financieel-adviesbranche

Zorgeloosch BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Financieel-adviesbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf, met een … Lees verder »

Belastingplan 2016 / Wijzigingen inkomstenbelasting

belastingdienst 2

De inkomstenbelasting wordt op een paar punten aangepast. De maatregelen gelden voor aanmerkelijkbelanghouders, werkgevers en mensen met inkomen in box 3 (spaargeld en vermogen). Wijziging aanmerkelijk belang en emigratie Het … Lees verder »

Nederlanders massaal oververzekerd

verzekerd

Twee op de tien Nederlanders blijkt dubbel verzekerd voor pechhulp Je hebt er alles aan gedaan; je remmen gecontroleerd, koelvloeistof bijgevuld, winterbanden op spanning gebracht en sneeuwkettingen meegenomen. Toch sta … Lees verder »

Nieuwe regels schadevrije jaren niet veel duidelijker

Financien schadevrij

De nieuwe regels voor schadevrije jaren die autoverzekeraars sinds 1 januari 2016 hanteren zouden voor meer duidelijkheid bij de consument moeten zorgen. Bij een schuldschade verlies je altijd vijf schadevrije … Lees verder »