50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Alleen melk van je eigen koe is verser

Sfeerfoto5

Familiebedrijf den Eelder is een boerderij en zuivelmakerij in één. Van het zorgen voor de koeien tot het maken van loeilekkere zuivel, ze doen het al 25 jaar allemaal zelf. Elke nieuwe dag streven ze daarbij naar het allerbeste. Want alleen zo kan den Eelder Nederland nog generaties lang blijven verrassen met ouderwets lekkere boerenzuivel.

Mensen blij
Doordat de koeienstal pal naast de zuivelmakerij staat is de melk die ’s ochtends nog in de koe zat ‘s avonds al verpakt of verwerkt. Verser kan niet. Trots zijn ze met z’n allen op de mooie lobbige yoghurt, op de ouderwets dikke karnemelk met een licht zuurtje en alle den Eelder producten die ze maken. Ook zelf likken ze er nog dagelijks de vingers bij af. Belangrijk, want voor iedereen bij den Eelder staat een ding voorop: wat ze maken moet superlekker zijn. Daarom wordt er op den Eelder alleen gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten en wordt alle zuivel op ambachtelijke wijze gemaakt. Er wordt bijvoorbeeld nog traditioneel gekarnd. Wel in moderne machines, maar nog steeds volgens het oude principe. Dat kost iets meer, in ruimte en in euro’s, maar de smaak is ook zoveel lekkerder! De boter, yoghurt en karnemelk werden dan ook al eens betiteld tot de lekkerste van Nederland.

Koeien blijSfeerfoto2
Blije klanten, wil je als bedrijf nog meer? Van alles! Bij den Eelder willen ook dat de koeien het goed hebben. Een gezonde koe levert immers de beste melk. Daarom krijgen de koeien alle ruimte. Binnen en buiten. En ze mogen zelf beslissen wanneer ze gemolken worden of een ommetje willen maken.

Milieu blij
Bij den Eelder vinden ze dat als je dagelijks in en met de natuur werkt, het niet meer dan logisch is dat je aan het milieu denkt. Daarom wekken ze op den Eelder bijvoorbeeld duurzaam eigen stroom op. Met zonnepanelen en een mestvergistingsinstallatie. Dat is een installatie die het methaangas uit mest omzet in stroom. Je zou kunnen zeggen dat de koeien stroom poepen. En dat is handig voor de zuivelmakerij! Mooie bijkomstigheid is dat de compost die uit de installatie komt gras en maïs laat groeien als kool. Koeien blij, want ze kunnen weer smullen. Mensen blij, want dat komt de smaak van onze zuivel ten goede. Wij blij, want zo kan den Eelder Nederland nog generaties lang blijven verrassen met ouderwets lekkere boerenzuivel.

www.deneelder.nl

 

Reageren

Reacties