50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Hannah, vervroegd in de bioscoop!

hannah

De release van Hannah is twee weken vervroegd. Imagine Filmdistributie brengt het psychologisch drama van Andrea Pallaoro niet op 8 maart, maar op 22 februari 2018 uit in de bioscopen. Voor haar titelrol ontving Charlotte Rampling in Venetië de Coppa Volpi voor beste actrice.

Hannah is het intieme portret van een vrouw die worstelt met het verlies van haar identiteit. Nadat haar man in de gevangenis is beland, blijft Hannah alleen achter. Ze moet haar nieuwe situatie onder ogen komen en wisselt daarbij tussen momenten van ontkenning en berusting. Langzaam verliest ze daarbij echter de grip op haar leven.

Charlotte Rampling (45 Years), André Wilms (Le Havre), Jean-Michel Balthazar (Le gamin au vélo) en Luca Avallone spelen de hoofdrollen in het psychologisch drama Hannah. Via het gevoelige portret van een gebroken vrouw onderzoekt de film van Andrea Pallaoro (Medeas) eigentijdse thema’s als vervreemding, eenzaamheid en de grens tussen individuele vrijheid, menselijke relaties en sociale druk.

Hannah werd onder meer geselecteerd voor de festivals van Venetië (wereldpremière), Toronto en Chicago. In Venetië kreeg Charlotte Rampling de Coppa Volpi voor beste actrice; in Toronto won director of photography Chayse Irvin de prijs voor beste fotografie.

 

Reageren

Reacties