50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Help Pieterburen met een schenking en benut het belastingvoordeel

ZEEHONDE02

Kunt u ook zo genieten van ons prachtige waddengebied en de kans om zo’n leuke zeehond te zien zwemmen en spelen? Wat een heerlijk stukje natuur, niet voor niets werelderfgoed! Maar wist u dat dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is? Er moet veel gedaan worden om blije, gezonde zeehonden in de Waddenzee blijvend te realiseren. En dat is ook nu, anno 2016 nog altijd nodig.

ZEEHONDE02

Waarom?
De zeehond is de vertegenwoordiger en graadmeter van onze zee omdat hij bovenaan de voedselketen staat. Hij vormt zo het boegbeeld van datgene wat bewaakt moet worden voor toekomstige generaties, een schone zee met een gezonde zeehond. Met de toenemende mate van plasticvervuiling in onze zee is het voor de zeehondencrèche een missie geworden om de zeehond weer een schone zee te geven. Voorkomen van problemen is immers beter dan genezen.
Sinds de oprichting van Zeehondencrèche Pieterburen, in 1971 door Lenie ’t Hart, is de stichting langzaam maar zeker uitgegroeid tot een gespecialiseerd zeehondenziekenhuis. De patiënten die opgevangen worden zijn zeehonden die door vervuiling en/of verstoring ziek zijn geworden, gewond zijn geraakt of zijn verweesd. Het centrum onderzoekt ook of en hoe er betere zorg geboden kan worden. Denkt u bijvoorbeeld eens aan al het afval van visnetten (640.000 ton per jaar wereldwijd!) en de toenemende plasticsoep in onze zeeën. Uitdagingen waar we in Pieterburen verantwoordelijkheid voor willen nemen door mee te werken aan duurzame oplossingen en bewustwording.
Op tal van manieren nemen wij u mee in onze missie. Zo vertelt ons bezoekerscentrum ons verhaal en kunt u zien hoe de opgevangen zeehonden worden verzorgd. En er valt van alles te leren en te ontdekken over de leefwijze van zeehonden. Een leerzaam én spannend uitje voor het hele gezin. Een onvergetelijke ervaring als u daarna zelfs met ons meevaart en uw eigen geadopteerde zeehond mag vrijlaten.

Het opvangen van zeehonden, wetenschappelijk onderzoek, educatie, recycling en voorlichting spelen dus allemaal een enorm belangrijke rol bij het behoud van dit mooie dier. Wilt u meehelpen een gezonde toekomst voor zeehond en mens te realiseren en regelmatig op de hoogte gehouden worden via ons Robbenbulletin? Overweeg dan Zeehondencrèche Pieterburen te steunen met een periodieke schenking (welke u fiscaal kunt aftrekken) of om ons op te nemen in uw testament. Omdat wij geen overheidssubsidies ontvangen zijn wij volledig afhankelijk van mensen zoals u. Alleen met elkaar kunnen we voor een leefomgeving zorgen waarin mens en dier, zonder verstoring, volop kunnen genieten. Samen voor een gezonde zee met een gezonde zeehond!
Vraag de speciale folder over schenken met belastingvoordeel en over nalatenschappen aan via telefoonnummer 0595-526526 of per email: info@zeehondencreche.nl.

Reageren

Reacties