50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

4-daagse grensoverschrijdende groepsfietsreis Emmen (NL) – Meppen (DE)

index

Houdt u ook zo van fietsen maar wilt u wel eens een andere omgeving verkennen? Fiets dan met ons mee naar Duitsland en geniet van de mooie fietstochten waarbij de goede verzorging en gezelligheid voorop staan.
Beleef het Veenland (NL) en het Emsland (DE) tijdens dit grensoverschrijdende fietsavontuur!

Reisdatum: Donderdag 8 September – Zondag 11 September 2016

Reisprogramma:

Donderdag 8 september (ca. 38 km)
De reisleiding ontvangt u om 09:30 uur bij het Veenpark in Barger-Compascuum. Na een korte kennismaking en de check in, waarbij uw bagage in ontvangst wordt genomen
voor het transport naar het overnachtingsadres, wordt u een kop koffie/thee met een plak ‘smakbrood’ aangeboden in het restaurant. Om 10:30 uur beginnen we aan ons fietsavontuur via een mooie route door het Veenlandschap richting Duitsland, na ongeveer 10 kilometer over de grens stoppen we voor de lunch. Vervolgens stappen we weer op de fiets. We fietsen in de richting van Haren/Ems (DE). In Haren aangekomen strekken we de benen. Tijdens een korte wandeling krijgen we een indruk van de historie van deze scheepvaartstad. Aansluitend genieten we van een kop koffie/thee met iets lekkers erbij. Dan gaat t verder op de fiets. Via een mooie route langs de rivier de Ems komen we aan in Meppen, waar we de komende drie nachten verblijven in het gastvrije hotel Pöker. Na het inchecken in het hotel heeft u nog tijd om te relaxen op uw kamer, op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of misschien iets te drinken in de gezellige bar van het hotel. ‘s Avonds genieten we in het hotel van een 3-gangendiner.
Radler_Inet-2
Vrijdag 9 september (ca. 44 km)
Na te hebben genoten van een uitstekend ontbijtbuffet stappen we op de fiets voor een mooie fietstocht door het zuidelijke deel van het Emsland. De koffie/theestop staat gepland bij het bakkersbedrijf Coppenrath. In een oude gerestaureerde bakkersschool vertelt men u over de historie van het ruim 125 jaar oude familiebedrijf, het bakproces van toen en nu én u bakt gezamenlijk heerlijke verse koekjes voor bij de koffie of thee. Vervolgens stappen we weer op de pedalen richting de Geester See, waar we in restaurant Deichkrone als lunchgerecht een ‘Strammer Max’ geserveerd krijgen. Na de lunch zetten we de fietstocht voort door het prachtige landschap van het Emsland. ‘s Middags drinken we koffie/thee in een boerderijcafé. Bij de koffie/thee krijgt u een stuk zelfgebakken taart. Deze gezellige fietsdag door een prachtig gebied sluiten we af met een dinerbuffet in het hotel.’s Avonds maken we een wandeling door de historische ‘Altstadt ‘ o.l.v.een gids in traditionele klederdracht en drinken hier en daar een slokje ‘Met’ (honingwijn) uit een hoorn.

Zaterdag 10 september (ca. 35 km)
Na te hebben genoten van een heerlijk ontbijtbuffet fietsen we vandaag door het mooie Hasetal. In de oude school in Lohe hebben we een korte koffiestop.
Vervolgens fietsen we verder in de richting van de oude Hanzestad Haselünne. Rond de middag komen we daar aan. Hier bezoeken we de 18e historische Koren en Hanzemarkt. We beleven de oorspronkelijke Hanzetijd! Er heerst een gezellige sfeer op deze unieke en sfeervolle markt met marktkooplui en marktwaren uit die tijd. Ook de inwoners lopen op de markt in traditionele kleding rond. Laat u verrassen! Dan wordt het weer tijd om op de fiets te stappen. We genieten van de omgeving en op de terugweg naar Meppen drinken we uiteraard koffie met elkaar en genieten we van een heerlijk stuk gebak. ‘s Avonds in het hotel nemen we plaats op het gezellige terras van het hotel en laten ons verwennen tijdens een gezellige grillavond.

Zondag 11 september (ca. 37 km)
Nog één keer genieten we van het rijkelijke ontbijtbuffet. Helaas alweer de laatste dag van uw fietsvakantie. Met alle indrukken, die u heeft opgedaan in het Emsland verlaten we de stad Meppen. Via een mooie route fietsen we naar het Hebelermeer, waar we bij Gasthof Robben een stop maken voor een heerlijke soepmaaltijd. Bij Zwartemeer passeren we de grens en fietsen door het prachtige Veenland terug naar het Veenpark, waar we dit fietsavontuur zijn begonnen.

Lezersprijs 345,-
index2
Bij de reissom inbegrepen:
– Nederlands- en Duitstalige reisbegeleiding
– Bij aanvang en afsluiting van de reis koffie/thee met een streeklekkernij in het Veenpark
– 3 overnachtingen in het gastvrije hotel Pöker (kamers met do/wc)
– 3 x uitgebreid ontbijtbuffet in Meppen (DE)
– 3 x lunch
– 3 x Koffie/thee met ‘Kuchen’ (gebak)
– 2 x diner
– 1 x uitstekend verzorgde barbecue
– Bezoek aan de scheepvaartstad Haren
– Bezoek aan familiebakkerij Coppenrath
– Rondleiding stad Meppen met ‘Met’ (honingwijn)
– Entreekaart voor bezoek aan de historische Korn- und Hansemarkt in Haselünne
– Bagagetransportservice van Emmen naar Meppen en v.v.
– Gratis parkeergelegenheid voor uw auto

RESERVEER DIREKT

Reageren

Reacties